Volič má právo čmárat po volebních plakátech! Je-li demokracie…

Odsoudit k náhradě škody a trestu veřejných prací za grafické a textové "vylepšení"  předvolebních plakátů politických stran je možné opravdu jen u nás! Prý došlo k poškození dobrého jména a image!!!

VOLBY 2010

Z jakých peněz jsou strany placeny? Za peníze daňových poplatníků? Pak tedy i spolumajitelem předvolebních plakátů by měl být každý občan, který platí daně. ON na ně přispěl – leckdy nedobrovolně. Když je tedy graficky upraví a třeba i otextuje – je to trestné, pravila soudkyně Langerová.

Že nejedna takto „postižená“ strana se hesly na svých plakátech necítí být nijak vázána, že tváře z plakátů jsou často spojovány s trestnou činností a nemorálním chováním - TO TRESTNÉ není!!! Když někdo dá veřejný slib- závazek, který nesplní, může to být přestupek od klamavé reklamy po trestný čin šíření poplašné zprávy. Když se strany veřejně zavazují plnit svůj volební program, za který byly voleny a pak jej neplní – proč je nikdo nemůže úspěšně žalovat?

Když proti konání politiků není ochrany ani možnosti je trestat za zesměšnění voličů, proč by měl volič být trestán za zesměšnění politiků.? Byť se zesměšňují sami denně? Politici si z nás denně dělají svým konáním (a námi placeně) legraci. Volič je pro ně jen cosi, co potřebují na cestě za korytem a pak na další období už jsou politikům JEN na obtíž… Notabene nás obyčejné a poctivé lidí politici ve světě reprezentují svými skandály a beztrestně se nám pak vysmívají… JE pokreslení a popsání předvolebních plakátů v na oko se demokraticky tvářící zemi trestným činem???

Ano je to možné. A u nás se to stane precedentem. Kdokoliv příště počmárá předvolební plakát nějaké strany a dopíše hesla – byť pravdivá, dopouští se poškozování soukromého majetku, pořízeného za cizí peníze. Že dotyčná strana poškozuje občana, stát či celý národ? To je demokratické. A není to trestné.

P.S. JAK dlouho ještě to bude platit???

 

Autor: Aleš Baloun | pondělí 16.5.2011 7:30 | karma článku: 31,88 | přečteno: 1396x