Rychlý prachy aneb S-karta

Už nebudete ležet doma na gauči a čekat na pošťačku se složenkou. Naučíme Vás platit kartou, chodit do banky a vybírat z bankomatu. To je bezpochyby úúúúúžasný pokrok!

AB

Startuje S-karta pro pobírající sociální dávky a hned je tu problém. Prý budou muset ztratit více ze svého volného času tím, že budou nuceni někam do banky či k bankomatu dojít si peníze vybrat. Také si budou muset pamatovat dva PIN kódy a naučit se svou S-kartu si hlídat.

Pokud na to jejich znalosti a vzdělání nestačí, mohou si připlatit za složenku, jako jakýkoliv jiný občan ČR. Pokud ale takový jednotlivec bude takovým požadavkem argumentovat s mobilním telefonem v ruce a při tom dovedně ovládat hrací automat, klidně bych mu kartu odebral a předal ji sociálnímu pracovníkovi, který mu pomůže - za patřičný měsíční obnos - kartu používat, do banky ho naučí chodit a zaučí ho i z výběru z bankomatu.

A že jde o ztrátu drahocenného volného času? Když svůj čas může obětovat pracující, proč by ho nemohl obětovat nepracující? V případě nepracujícího to alespoň bude nějaká forma osobního rozvoje dovedností, které ho připraví na situaci, že by pracovat začal. Protože dnes převážná většina zaměstnavatelů peníze převádí zaměstnanci na jeho bankovní účet.

Škoda jen, že S-karta neumí rozlišit, na co byla použita. Tedy nedovolit nákup alkoholu, cigaret a jiných „nadstandardů“, kterých si leckterý poživatel dávek bezpracně užívá.

P.S. A na tom by pan Drábek měl rychle zapracovat.

Autor: Aleš Baloun | úterý 21.2.2012 7:30 | karma článku: 13,66 | přečteno: 1369x