Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

21. 2. 2012 8:04
S-karta to pochopitelně rozlišit bude umět

Tedy-pokud se použije na nákup zboží v obchodě. Tedy samozřejmě nikoliv v nějakém soukromém obchůdku kde by se snad mohl majitel dohodnout s "příjemcem dávky", že mu vydá flašku vodky ale do S-karty naúčtuje štangli salámu. Ale v běžném supermarketu, kde pokladní akorát přejede zboží s čárovým kódem přes snímač a víc jí nezajímá .

Ale pochopitelně je tu  díra - co si dotyčný vybere z bankomatu na hotovosti, tak to už se kontrolovat nijak nedá.V tom je asi největší slabina toho systému.Možná by to šlo zařídit tak že by bankomat vydával jen minimální částku měsíčně (nějaké "kapesné"), zatímco všechny odůvodněné částky (nájem, elektřina, a pod..) by dotyčný musel převádět bezhotovostně,zase přes ten bankomat.

Ovšem, vidím to bledě-potom co se dělo nyní v lednu na pracovních úřadech.A vzhledem k tomu že by během pár měsíců měly na tento "nový IS"  přejít všechny vyplácené dávky-a z něj pak Spořitelna přejímat údaje k S-kartám a ručit lidem za výplaty těch dávek???.Asi by se musela zbláznit

0 0
možnosti
M4

Míra 4.2

21. 2. 2012 8:04
Také mne fascinuje, jak málo času

ti chudáci na dávkách mají! Rv

1 0
možnosti
PM

horác

21. 2. 2012 8:00
výběr na pobočce nebo bankomatu

nemá každy nepracující, zapomínáte, že v příhraničí je to problém a nedej bože, aby to byl invalida.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 2. 2012 8:18
Re: výběr na pobočce nebo bankomatu

Na "výběr na pobočce zapomeňte".. Tohle nebudou běžné bankovní (či spořitelní) účty, tohle prostě bude jen informační systém dostupný přes bankomaty či pokladní terminály obchodů. kdyby měli mít nárok na služby pokladníků a úředníků v pobočkach spořitelen,tak by potom jim musela spořka taky účtovat poplatky za vedení účtu jako každemi jinému klientovi, majiteli účtu....nemluvě o tom, že poplatky za výběr peněz v hotovosti jsou taky pěkně mastný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...