Pes do paneláku prostě nepatří!

Vyjící a štěkající pes v sousedním bytě? Běžný panelákový jev. A co teprve, když opuštění psi své úsilí dají dohromady…To je pak koncert. Co s pak tím?  

Pes za to nemůže, že jeho páníček nebo panička jsou nezodpovědní. Pořídili si ho a pak ho celý den nechávají samotného v bytě.  Když se Vám přes zeď do Vašeho bytu nese zoufalé psí štěkání a vytí, trvající klidně několik hodin, je to leda k zlosti. Majitelé si klidně odjedou za nákupy nebo odejdou do zaměstnání a vrací se mnohdy až pozdě večer.  Pak je skoro jedno, jestli Vám za zdí štěká fistulí nějaký gaučový mazlík nebo blafe a vyje šedesátikilové tele.

I mě k napsání tohoto článku dnes dovedlo zoufalé psí štěkání nějakého většího mazlíka, kterého  jeho páníček s paničkou nechávají doma téměř denně. Sice se naučili po něm sbírat takřka – co do velikosti lidské – výkaly, ale nejsou v důchodu, aby se svému miláčkovi mohli věnovat celý den a on si pak nepokoušel vyštěkat díru do dveří.

A to nemluvím o tom mazlíkovi, co jej mají pod námi. Baj-voko sedmdesátikilové telátko, kterého se všichni v domě bojí.  Modelová situace, kterou už snad každý v domě zažil – jdete ráno do práce, ještě rozespalí a najednou za dveřmi nějakého bytu zaštěká takové velké zvíře. Co teprve, když po schodech hopsá dítě do školy a pes si jen tak štěkne. Notabene, když vyskočí na dveře anebo na ně „zabouchá“ ocasem…

Zcela bezpečně poznáte, kdy se mu domů vrátí někdo z jeho majitelů. Běhání sedmdesátikilového zvířete po plovoucí podlaze – od radosti, že už není doma samo -  se nese přes několik zdí a stropů. Když pak páníček nebo panička vysvětlují komukoliv, že pes je hodný a milý a bylo mu jen smutno, po odpoledni či večeru a někdy i noci příjemně strávené se psím vytím a štěkáním moc situaci nepomůže.

Je mi celkem jedno, jak vypadá byt toho, kdo takové zvíře doma má. Vadí mi ale to, že se o něj nikdo řádně nestará. Když už si ho tedy lidé pořídili, měli by vědět, co to obnáší.  Těžko se pak divit tomu, že v někom taková situace, opakující se téměř denně, vyvolá takovou reakci, že postříká odpuzovačem psů půlku okolí domu.

Bohužel, bušení na zeď nebo zvonění na zvonek bytu s pološíleným zvířetem nepřinese – na rozdíl od bušení a zvonění na hlučného souseda - jiný, než ještě horší výsledek. Nezbývá, než volat městskou policii, aby majiteli domluvila. Jenže – to abyste volali obden… A výsledek?  Pokud soused zjistí, že voláte policii Vy, můžete očekávat, že budete za toho špatného vy, protože nemáte rád zvířata.

P.S. Pokud nenajdete několik hlubokých vrypů na karoserii vašeho auta, které soused dobře zná. Ale dokažte mu to…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Baloun | sobota 15.3.2014 8:00 | karma článku: 47,96 | přečteno: 33309x