Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

myslim, ze problem psu v mestskezastavbe je sirsi a nejde jen o stekot ci pevne pripadne polotuhe exktementy.kdyz si projdete napr. Vinohrady (nejen) po lehkem letnim destiku, pripadate sijako na verejnych zachodcich. k tomu neustale mokra a opadavajici omitka nasoklech domu (savo ani pepr nezabira) a kdyz vidim psa ktery moci na kolazaparkovanych vozidel, tak v duchu gratuluji majiteli, ze zadne z nichneni moje, protoze by prisel k ujme na zdravi.

1 0
možnosti
SB

jakou řečí to píšete? nějak nerozumím.8-o

0 0
možnosti
PM

Dovolím si oponovat. Je úplně jedno, jestli je pes sám zavřený v bytě a nebo na zahradě, stejně většinu času prospí, když je sám (a ve výsledku i když není). Všechno je to o výchově...mě upřímně úplně stejně vadí hystericky štěkající psi za plotem, kvůli kterým se rozštěká půl vesnice. Je naivní si myslet, že si pes jen tak pro radost bude běhat po zahradě jenom proto, že tam na to má prostor (pokud těch psů není víc, nezabloudí tam kočka a nebo je to klasický blb co běhá kolem plotu a štěká na všechno co se pohne). Troufnu si tvrdit, že pes v bytě se má mnohem líp, než pes, co tráví celý svůj život na zahradě a v kontaktu s páníčkem je jen pár minut denně při jeho cestě od domu k brance a zpět (želbohu cca 80% všech vesnických psů to tak má a jsou z nich asociálové, kteří když utečou, tak jsou i nebezpeční). Ale tohle je boj s větrnými mlýny. Ignorantům, co jen remcají, aniž by si o tématu cokoli zjistili, člověk nevysvětlí, že obligátní "pes patří na zahradu" je absolutní nesmysl.

8 2
možnosti
Foto

To zkousim uz celou dobu vysvetlit, ale marne.

0 1
možnosti
OL

Pes je dobrý na salaš a do taigy na lov, v civilizovaném světě ale vadí. Chápu lidi, kteří mají mazlíka, také jsem byl nezodpovědné dítě.

2 5
možnosti
MR

Psi za nic nemohou.Za jejich (ne)vychování můžou páníčci,za jejich(ne)posbírané bobky taky.Že někomu vadí štěkot-až se naučí psi mluvit,tak nebudou štěkat.Mě třeba vadí opilecký řev,poblité rohy,rozeřvané a nevychované děti,které v obchodě drandí na odrážedlech,či se vezou uvnitř nákupního vozíku(tam patří nákup a ne dítě,to má buď sedět u madla košíku,nebo šlapat vedle).Pro rejpaly,ano,dítě mám a vychované a ne,psa nemám,máme 2 kocoury.

5 2
možnosti
OH

Kéž by titulek zněl:

"Nevychovaný a nesicializovaný pes, na kterého pánečci prdí do rodiny nepatří"

Pak bych dal karmu.

Pes totiž může být kdekoliv a kdykoliv, on totiž většinu dne prospí, ale to jen v případě, že se mu páni věnují, dopřejí mu maximální procházku a postupně ho navyknou na opuštění a hračkami mu zajistí těch pár chvilek, kdy pes nespí.

Takže postupné naučení odložení psa doma, delší procházky s fyzickou zátěží a zábavou, ne jen vyjít před dům nechat vycvrkat a vykadit a šup domů.

7 0
možnosti
JS

Pořizovat si psa na to, abych ho vychovával k tomu, aby většinu svého života prospal v zavřeném bytě mi nepřijde šťastné. Zkuste se dojít podívat k dobrým chovatelům psů, do chovných stanic nebo třeba jen někam, kde má pes volný prostor k pohybu. Uvidíte, že tady pes většinu dne neprospí.

4 3
možnosti
Foto

Souhlasím s tím,že ne každé zvíře se hodí do paneláku.Problém je vždy na straně majitele.Je třeba psa vychovat a pak není problém žádný.Měl jsem několik psů a žádný neobtěžoval okolí.Tak by bto mělo být správné.Je však určitá skupina lidí,kteří jsou vysazeni na psi a to bez ohledu na to zda štěkají,či nikoliv.S tím asi nikdo nic nenadělá.Je to stejné jako spousta majitelů velkých SUV a terénních aut.Také často blokují i dvě místa na parkovišti,spousta s nich se chová neurvale a namyšleně neb si myslí,že značka jejich vozu je řadí mezi nad lidi.Chovají se tak na parkovišti,křižovatkách a na silnicích vůbec.Obtěžují ostatní.A přesto bych byl zásadně proti kdyby nějaký zákon,nebo předpis koupi takového vozu omezoval.Je to v lidech a v tom jak se vůči sobě chovají.A o tom to myslím je.

7 0
možnosti
JB

Já si svého bišonka beru sebou do práce. Kdyby to nešlo, tak ho dám do školky. V byte sám psík nemá co dělat. Je mu smutno. Tak alespoň ve školce se má s kamarády dobře.

2 0
možnosti
Foto

Ale nasi psi jsou vesmes starsi ( bereme si starsiho z utulku) a oni po prochazce a krmeni ten klid ve svem kosiku potrebuji. Vidim, jak se jim uz zaviraji oci. Rozruch nekde v praci by pro ne nic nebylo. Potrebuji svuj klid a sve okoli.

0 1
možnosti
JD

ja na čokly střílím vzduchovkou a airsoftovou puškou, když nechtějí zavřít tlamu a ruší mě vytím. Ovšem jsou na zahradě sousedů. V bytě je to těžší, tam bych zvolil šikanu majitele - sirka do zámku, posprejovat dveře, ... ;-D

4 6
možnosti
AK

XTakže diskuse jako klasicky.... pejskaři mají plná ústa řečí, ale když mají zvednout exkrement po svém pejsánkovi, tak to NE. No a naučit svého pejsánečka aspoň tři základní povely o tom ani nemluvím.....

     Nás v paneláku otravoval pejsánek 8let, než konečně natáhl předčasně brka. Bohu dík !!! Každej den od 6.30 do 15.30 neustálej štěkot a vytí..... NEPŘETRŽITĚ  pokus o přátelskou domluvu - bezvýslednej..... Kdo to nezažil, ať se laskavě nevyjadřuje

5% slušných pejskařů se OMLOUVÁM !!!!!!!!!!

6 3
možnosti
AK

XHongebrouk,  když Vás vidím s tím vaším lízalem, tak je jasný, že Vy plusové body dávat nebudete:-P:-P:-P

1 3
možnosti
JC

Možná by bylo vhodné v takových případech informovat ochránce zvířat a/nebo podat trestní oznámení pro týrání zvířete - protože o týrání se v takovém případě v podstatě jedná.

3 2
možnosti
Foto

Tak podejte oznameni, o tyrani se jedna jen ve Vasi hlave, protoze o psech nemate ani poneti.

0 6
možnosti