Lidi neblbněte, radujete se předčasně.

Že si konečně spravedlnost našla svou cestu na náš svět? Ani omylem! Příběh nekončí, naopak, začíná je další bohaté dějství… A jistě nebude druhé a poslední.

Odsouzení Bárty a Škárky sice proběhlo, ale nepravomocně. Teď soud vyšší instance rozhodnutí soudce Šotta zruší, napadne práci policie ohledně důkazů a vrátí celou aféru k novému šetření. Oba aktéři si odpočinou, seženou nové důkazy a vylepší obhajobu a k tomu použitou nejen svoje vlastní peníze, ale i svoje poslanecké platy.

Právo tomto demokratickém státě má tolik výkladů, kolik by žádný jiný systém nikdy nedal dohromady. U nás lze za správných okolností být za vraždu, která se nestala odsouzen na doživotí a za dokonanou vraždu skutečnou být osvobozen a odejít s podmínkou. Je to jen otázka peněz a dobrého právníka.

A tak to dopadne i s těmito dvěma aktéry. Bouře ve sklenici vody bude postupně slábnout a až lidé ztratí zájem o dění v tomto případu a až dojde vládě její mandát ke konci koncem volebního období, bude po aféře.

Bude po aféře, díky které se vláda stmelila, přijala další zákony proti obyčejným lidem, dokopala svoje tunely a rozházela rozpočet dalších dvou let. A všechny další aféry, co nyní doutnají a bublají pod rouškou spravedlivého procesu s dvěma VV-čkaři v tichosti odejdou.

Johna vystřídá Peake a on sám, nyní již s notně pošramoceným renomé, skonči v propadlišti nejen dějin politiky ale i médií. Kdo by takovému člověku pak věřil v nějaké reportáži, kterými proslul?

Jednoduše a prostě – účel světí prostředky. Kázal vodu a nakonec pil víno. Citelná lekce nejen pro něj ale i pro další politické ambicionisty, kteří nemají léty prošlapanou cestičku.

Takže lidé neblbněte a neradujte se. Ledovec přišel jen o kousek ledu z vrcholku. Stačí málo a zase doroste. A nabude na objemu. Jako naši milí poslanci a senátoři na kilech své osobní hmotnosti.

P.S. Myslím, že i pan Babiš už snad pochopil, že na tuhle hru nemá správné koule. A že s penězi zdaleka nejdál nedojde…

Autor: Aleš Baloun | pondělí 16.4.2012 7:00 | karma článku: 25,69 | přečteno: 1252x