Jsem to, co jím? To snad ne?

Řepa, jablka, umělá barviva, E 2xx, E 3xx… ocet, náhradní sladidlo,… no prostě kečup, jak má být.

MS + AB

Zkoušeli jste si přepsat složení toho, co jíte a pak si to přečíst znova? Ne? Tak to raději nedělejte. Včerejší, celkem chutný vepřový párek s kečupem a cereální rohlík byla vlastně směs odkrojků masa (30%), kůže 35%, rozemleté chrupavky a další měkké části zvířecího materiálu, nějaká voda, sůl, nezbytná éčka…, k tomu už uvedený „kečup“ a pečivo. Jestli si říkáte, že to pečivo bylo "OK", tak nechoďte na exkurzi do pekáren.

Když babička s dědou pořádali porážku pašíka, jediné, co do výsledných produktů nepatřilo, byl rum. Ten se tam téměř vždy ocitl omylem. Když řezník, mimochodem – jmenoval se Zajíček – po několikáté stopičce "zahřívadla" maličko "ucmrndnul" do právě chystaného masa. Masem počínaje, přes housku, střívka na jitrnice včetně koření bylo všechno skutečně přírodní a čisté. A jak to chutnalo! Že to bylo nezdravé? Ale jděte! Zkuste si vzít něco dnes zdravého a podívejte se na složení.  A jestli si myslíte, že to označení BIO je nějakou zárukou, tak na to zapomeňte.

Žít zdravě prostě nelze. Že nejíme to, co si myslíme, že jíme? Že z toho pak předčasně umíráme a že zdravé potraviny neexistují? Existují. Jen nám nechutnají a jsou nedostatkové. Vyjma domácích vajec, masa skutečně domácích zvířat, ovoce a zeleniny, která nebyla brutálně chemicky ošetřená.

A kdo nás tím krmí? No přece EU a velkoproducenti. Kdo by se matlal s kečupem z rajčat, když stačí jablka a řepa. Kdo by vyhodil všechen odpad z poraženého zvířete, když se to dá namlít a dochutit, nalepit značku „Klasa“ nebo dnes „A“ kvalitu a hurá s tím do krámů. No a když to není cenově přijatelné, koupíme to z Unie. A když je to ještě moc drahé, tak to dovezeme zvenku. Čínské umělé-kuře, jako-rýže, pa-česnek… jsou levné a je jich dostatek. A naši politici v Bruselu dovoz a kvalitu pohlídají. Kdo dá víc, od toho dovezou.

Že rajčata za-pár-korun-tuna neviděly slunce, neznají déšť a nerostly z hlíny? No a co? Jsou to rajčata? Jsou! Koneckonců – pan europoslanec je jíst nebude. A zákazník si svůj produkt najde vždycky.

Proto hygiena bojuje proti automatům na mléko. Ještě aby začali prodávat sýr z mléka nebo máslo z mléka!!! Jednak by to lidi mohlo otrávit a pak – jak se na tom mají napakovat, když to přes ně nejde?

Farmářské trhy by se neměly stát nějakou velkou záležitostí, protože nejsou lidi, co by ověřili kvalitu toho, co se na nich prodává. Co když právě všechno je ochuceno pesticidy a bůhví čím ještě? Mimochodem – když to tak uděláte, je to poznat. Jako na těch umělých rajčatech, na která se těšíte, dokud je neochutnáte. Že je sýr z mléka a ne z nějakého umělého sajrajtu? I to se snadno pozná. Jablka voní, salám viditelně obsahuje maso a ten pašík, co se točí na grilu, ten taky chutná nějak lépe.

Proč? PROTOŽE je to prostě takové, jak to vypadá, že to je. Nebo si doma kečup taky děláte z řepy, jablek a éček?

P.S. To jen politici obyčejné lidi nutí si nechat šidit hubu. A ničit zdraví.

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 1.12.2011 7:30 | karma článku: 29,04 | přečteno: 1489x