- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Když budete řídit BMW, budete na řidiče Lady (Žiguli) koukat jako na blázna, co si zahrává se svým zdravím a vyhodil jen peníze za něco, co není kvalitní a bezpečné a že je šílený?
Když budete bydlet v novém, luxusním, všechny parametry splňujícím domě, budete o lidech, kteří bydlí ve starých, často nevyhovujících domech či bytech tvrdit, že jsou šílení?
Když budete milionář či multimilionář, budete o člověku, co pracuje za pár tisícovek tvrdit, že je šílený?
Ono není problém, když máte prostředky, žít na úrovni, zdravě a relativně bezpečně. Je tu ale ono pověstné ALE. Kolik lidí v naší zemi žije na hranici chudoby nebo bídy? Kolik rodin obrací každou korunu, než jí vydají? Kolik lidí si může dovolit vařit z kvalitních potravin v kvalitním nádobí?
Vaření Láďi Hrušky je naprostá bomba pro mnoho lidí. Nikdy nevařil z nějakých surovin, které vyhrabal v kontejneru nebo měly prošlou dobu spotřeby. Dokonce si troufám tvrdit, že řada kuchařů – profesionálů vaří obdobně. Jde jim totiž také o náklady. O těch, co vaří z naprosto nevyhovujících potravin a vydávají to za kvalitu ani nemluvě.
Je naprosto správné ukázat, že vařit se dá i za pár korun. Věřím, že kdyby se některá (!) jídla Láďi Hrušky tajně nabídla v lepších restauracích, sklidila by úspěch. Jen by nestála těch pár korun.
Nelíbí se mi říkat o jiných lidech, že se neumějí správně a kvalitně stravovat aniž bych věděl, jestli na to mají prostředky. Je potřeba připustit, že taková je doba. Jsou tu Ti, co na to mají a ti, co na to nikdy mít nebudou. Proč by jedna, velmi početná skupina měly přijít zkrátka? Kolik lidí kouká na kuchařské exhibice „velkých kuchařských kapacit“ a nezbývá jim než slintat, protože na takové vaření ekonomicky nedosáhnou?
Je to kutilství. S tím naprosto souhlasím. Ale kutil často strčí mistra do kapsy. Stačí se podívat na pořady o kutilech. A často to udělají za pár drobných a tak, že profík jen kouká.
Je to jako v onom pořekadle z knihy či filmu Saturnin, kdy „pan továrník“, majitel kosmetické firmy říkal, že není umění udělat nóbl mýdlo z nóbl surovin, ale je že hodno vědce, udělat to samé z odpadu a sajrajtu, co se válí všude.
A Láďa Hruška ze sajrajtu rozhodně nevaří. Vaří z toho, co je dostupné všude, víte páni michelinští a jiní kuchaři. Proto má takový úspěch.
P.S. A dost možná Vám jen „vyfouknul“ vaše vlastní recepty.
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!