Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FR

F92i28l40i69p 52R90u96l51f

18. 10. 2014 13:28

Souhlas, karma. Občas jsou to zvláštní jídla, ale např. smetánek neboli Pribiňák podle jednoho z jeho receptů, děláme dětem každou chvíli, stejně jako piškoty a další věci. Člověk alespoň ví, co v tom je a jaké suroviny byly použity a nemusí se bát konzervantů, dochucovadel, barviv a dalších, pro malé děti asi ne uplně vhodných, přísad.

2 1
možnosti
Foto

Možná to co předvádí Láďa Hruška zdaleka není tak šílené, jako to co předvádí Nova. Proč Nova vydává všechno tohle za zpravodajství? Dobře, ať Láďa má svůj pořad o vaření a je vlastně jedno, co předvádí. Ať si ti jejich různí inspektoři sledují, co chtějí. Klidně ať diváky ohromují tím, že jsou schopni pro ně "inspektorsky a odborně" zjistit, že se někde prodávají plesnivá rajčata/hrozno/citrony nebo tam smrdí záchody nebo je tam málo sněhu, ale proč tomu probůh Nova říká zprávy?? Tak ať se Nova vykašle na zprávy, když je neumí a rozjede rovnou tyhle všelijaké náhražky.

1 0
možnosti
Foto

Opravdu svůj text myslíte vážně, pane Baloune? Pokud ano, všiml jste si, kolik při svém "vaření" zasviní nádobí, kolik spotřebuje elektrické energie (často je tam ta elektrická trouba, co v ní cosi necháte péct hodinu) a hlavně jak dlouho se musíte tomu kuchtění věnovat? Takže ten jeho rohlík vás v materiálu vyjde na padesátník, ale pokud započtete energii, následné mytí nádobí a ohodnotíte svoji práci třeba dvackou na hodinu, pak vás ten Hruškův rohlík přijde desetkrát dráž než ten z krámu.

2 2
možnosti
MS

Jestli se Cesi divi, ze jsou odpad zapadni Evropy (pokud jde o kvalitu, resp nekvalitu potravin), tak Lada Hruska je odpoved. Kdo chce kam, pomozme mu tam. "Kucharka" hnusu s nejvyssim prodejem? Volame po kvalite a varime podle Ladi Hrusky? Neni co dodat...

3 0
možnosti
DM

Ano, vzhledem k tomu, že Nova je stanicí "lidovou", tak mi tady "lidové" recepty vůbec nevadí.. máte pravdu, že podle hesla "Sytý hladovému nevěří" může být pro někoho nepochopitelné, jaké recepty se tady realizují, ale vždyť pan Hruška nikoho nenutí, aby se takto začal stravovat, a věřím, že jsou lidé, kteří nad některými z těchto receptů zajásají... Já - popravdě - zkouknu a buď teda kroutím hlavou, co to proboha je, nebo se zamyslím a případně uvítám inspiraci - například domácí žervé (nebo sýr typu lučina) jsem začala doma dělat, jen jsem recept trochu upravila (jogurt + tvaroh) .. A abych byla objektivní,  panu Hruškovi musím udělit pochvalu, protože se mi zdá, že recepty zaznamenaly posun  k těm poněkud "zdravějším" (od počátečních kuřecích kůží a bramboráků z chleba)  :) I když jsem zdaleka neviděla všechny, myslím, že se pan Hruška zamyslel kromě financí i nad zdravím svých diváků :) A například dnes -proč nepřipomenout jablkový kompot, který vařily naše babičky? Byl úúúžasný! A vychlazený byl naprosto bez chyby :) A moje babička do něj přidávala ještě pár rozpůlených švestek a i když se ho snažila navařit hrnec, aby byl třeba na dva dny, skoro nikdy tak dlouho nevydržel :)

2 0
možnosti
Foto

Milý pane Baloune (hezké jméno na článek o jídle), jste úplně mimo. Tak říkajíc jeden o voze a druhý o koze. Kuchaři, tedy ti, co si takové pojmenování zaslouží, se nás snaží naučit, jak vařit "zdravě, chutně a hospodárně", jak psala již Joza Břízová. I kutil musí zvládnout prvně řemeslo a pak kutit, platí to i o kuchyni. Když mi zbývá tvrdnoucí chleba, mohu mít topinky stokrát jinak, krutony do polévky či chlebovou polévku, ale nemusím rozčvachtat chleba ve vodě a pak předstírat, že je to pizza. Kuřecí kůže je nejlepší na kuřeti. Nevím, proč by mi měla zbývat a nebudu ji zvlášť kupovat. Za každou cenu levně se prodraží. Hospodárně využívám zbytky od včerejška, ale tlačenku sním jen tak, nebudu ji obalovat a smažit. No nic, strašně bych se rozkecal. Vařím víc než čtyřicet let, někdy i pro hodně lidí, ale Hruška je prostě jen neumětelské prase. Nevydával bych to ani za úsporné, ani za moderní, ba ani za gastronomii. Vaněk říká "narvat pupík" a moje hnusná teta říkala "zakrmit se".

9 0
možnosti
ZM

Souhlas, ale ta tlačenka osmažená v trojobalu, je opravdu dobrá. Ostatně není to "hruškovo recept", ale vychvaloval jí už před několika léty režisér Troška.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
TN

No, to máte pravdu.

0 0
možnosti
JS

Pan Hruška nyní vydal knihu receptů.Šikovně vyplnil díru na trhu a má úspěch.A úspěch se v české kotlině neodpouští.Šikovný mladý muž. Autorovi karma R^

2 3
možnosti
ZM

Pane Svobodo, prosím vás, co se to tady snažíte podsunout o tom, že úspěch se v české kotlině neodpouští? Ten argument o závisti je už hodně hloupý.

Tady jsou prostě lidé, kterým se Hruška nebo jeho recepty nelíbí. Stejně tak jako třeba Troškovy filmy.

Mě odrovnal hned zpočátku jeho salát z kuřecích kůžiček. A to ještě "bohatý" nebyl.

5 0
možnosti
JK

Ono to není buď Hruška, Babica, ..., nebo michelinská restaurace.

Předpokládám, že i ostatní rodiny mají něco jako náš černý karisblok - poznámky s recepty. Sice se musel párkrát přepsat na nové papíry a blok se taky kupoval nový, ale je to pořád ten samý černý karisblok, do kterého si recepty psala už moje prababička a který vypálený na CD (a pořád to bude ten samý černý karisblok) dostanu i já.

Takže se určitě dá vařit levně, aniž by to bylo nějaké:

Z mumie mok a moudí z kance

játra z Žida obřezance

z Huna nos a z Turka pysky

zpod bezluní z tisu třísky

z žumpy prstík nekřtěňátka

které zahrdlila matka

Tuplem psot a slot a klopot, ohni, hoř, a kotli, v klokot!!

2 0
možnosti
PV

P13a11v40e56l 16V20l83a51s

17. 10. 2014 20:57

Ono vařit podle slovutých kuchařů a jejich receptů dost dobře nejde, používají ingredience, které nevím kde sehnat jako na př. víno Madeira, čerstvé artyčoky, čerstvé výhonky bambusu a pod. Stačí se pokusit sehnat kmín, který voní kmínem a není léty skladování vyčichlý. Zato n a recepty Hrušky lze sehnat v každém krámku všechno.

3 1
možnosti
TN

Teď jste možná udeřil hřebíček na hlavičku a vypíchl to, co je na tom šílené.

Ono totiž existuje o dost víc možností než jen dvě - Haute Cuisine a Láďa Hruška. Úplně upřímně, nejen že jsem nikdy nejedl nic od Ládi Hrušky, ale asi nikdy jsem nejedl něco fakt extra luxusního.

Z toho co se o tom Hruškovi dovídám, mi připadá, že už mi došlo, v čem ta šílenost spočívá. Zřejmě se snaží lidem nakukat, že aby bylo jídlo levné, musí se s ním páchat takové blázniviny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...