Jak má konat policie? Rychle nebo pomalu?

Když police koná pomalu, vše se dá ututlat, změnit, ovlivnit. To je obvyklá praxe. Když najednou jedná policie tak, jak má – rychle a efektivně – je to špatně, protože to není normální.

Skvělá dedukce pana Humla, že všechno je divadlo a proto se kolem poslance Ratha všechno seběhlo rychle a dokonce za aktivního přispění špiček v oborech, mě šokovala. Tak konečně jednou policie jednala rychle, jak by normálně měla a ono jde o spiknutí!

Lidem, kteří takovou věc, ať už je to klidně pravda, že policie jednala divně rychle, bych velmi nedivně rychle imunitu sebral a poslal do vyšetřovací nikoliv vazby ale psychiatrické ordinace. Když jde o korupci, je třeba jednat rychle stejně, jako když jde o vraždu, pane Humle! To, že Vás sněmovna nevydala trestnímu stíhání, považuji za neslýchané. Imunita má sloužit ke zcela něčemu jinému než ochraně trestných činů poslanců a senátorů naší republiky.

To, že bylo potřeba jednat extrémně rychle, aby se nestihlo všechno zakamuflovat a ututlat, jako v jiných případech a naposledy i v případě pana Janouška, z kterého je najednou jen „souhrou nešťastných náhod“ slušný a skromný člověk, co by mouše neublížil.

Stejně tak se nyní bude kroutit kdokoliv další, pokud systém nebude fungovat rychle. A je jedno, koho policie vytáhla od oběda pro podpis na zatykač nebo jinou záležitost. Za to jsou tito lidé placeni a proto jsou v takových funkcích. To, že to dodnes nefungovalo je jen ukázka, jak politici měli vše pod kontrolou“.

Když zloděj křičí, že kolem jsou i jiní zloději, je to smutná legrace. On svoje činy obhajuje tím, že se choval stejně jako ostatní.  A ti, co jej obhajují, jsou vlastně stejní, jako on. Tohle je parlamentní demokracie ve své plné kráse i s prezidentským požehnáním. A k takové situaci to spěje i nyní. Pokud možno vše protáhnout, vyměnit lidi, poztrácet spisy, důkazy a nechat to vyšumět…

Stydím se za takové, lidmi zvolené zástupce. Mě učí, jak mám žít a chovat se a sami z toho mají legraci, jak s národem vyj.bávají. To je fér? A ještě jsou pobouřeni, když to na ně nějak praskne…

P.S. Proto má policie jednat rychle a rychle mají jednat i soudy. 

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 7.6.2012 7:00 | karma článku: 19,64 | přečteno: 798x