Daní z tuku cesta ke zdravé stravě? Hlouposti, jen hlouposti!

Zavést daň na všechno "tučné" s úmyslem donutit lidi jíst zdravě – to může vymyslet jen politik, co chce vyrazit z lidí další peníze a podpořit ho může jen liga anorektiček, převlečených za dietology a vyznavačky zdravé výživy.

MS

Tím, že budu kupovat biopotraviny, jíst ryby a kuřata, vzdám se řízků, uzeného, sádla a čerstvého plnotučného mléka nic nevyřeším. Naopak – současná kvalita doporučovaných potravin je stále horší a denně se to dozvídáme. Kuřata jsou toxická, stejně tak ryby jsou zamořené. Komu nestačila aféra kolem E-coli v zelenině, toxická rajčata nebo omývání zkažených potravin? Zdraví prospěšné umělé máslo rostlinného původu vlastně ani nijak extra prospěšné není, stejně tak jako jogurty s rádoby biokulturami. Jen je to všechno „kapánek dražší“. Čistě z obchodního hlediska…

Cena nikdy není zárukou kvality a rady odborníků na zdravou výživu? Je to jako by Vám radil vyléčený alkoholik, jak se vyhnout alkoholu. Vždyť ani jemu nejde o zdraví lidí ale o kšeft.

Moje babička vařila, pekla a smažila zásadně na přírodním sádle a másle. Vyškvařené vepřové sádlo nebo husí sádlo, máslo bez přísad, čerstvě nadojené mléko, poctivý chleba, poctivě vykrmené prasátko nebo kuře či jiná drůbež – to je to, co tu chybí. Masová produkce zdravých potravin neexistuje. Jen se říká, že to tak bylo vyprodukováno a proto je cena několikanásobně vyšší.

Příčinou, proč je více obézních, je stres, nesprávné rozvržení stravování, nevyvážené jídlo a lenost, čili problém donutit se k pohybu. Pak klidně můžete jíst cokoliv. A hlavně to nesmí být ošizené. Když si dáte netučný jogurt a cereální housku, tak jen zaplácnete žaludek, aby Vám v něm příštích 50 minut nekručelo. Když si dáte poctivý, tučný jogurt a pořádný kus domácího pečiva, budete skutečně mít energie víc a déle vydržíte.

V prvním případě budete po hodině nervózní, že už zase máte hlad. To se promítne do zárodku dalšího stresu z pocitu, že jste „nenažraní a pak další jídlo zhltnete za pár vteřin namísto toho, abyste ho v klidu rozkousali, vychutnali a zažili. A kila jdou nahoru.

Tvrzení typu , že - cituji : „vysokým cholesterolem z dvojnásobku nasycených mastných kyselin trpí přes 70% Čechů“ je zavádějící. Znám ve svém okolí velmi dobře 2 lidi s takřka podváhou, kteří mají cholesterolu na rozdávání. A přitom jeden z nich žije až nadměrně zdravě…

Jediné, co je pravdivé je, že je potřeba žít celkově zdravěji. Bez alkoholu, cigaret a produktů Fastfoodů a že je potřeba víc hlídat výrobce potravin, co s nimi provádějí, než je dostanou do obchodů. K tomu stačí přidat trochu pravidelného pohybu a vrátit se ke stravě našich předků.

P.S. A nechat odborníky na zdravou výživu plácat ty jejich moudra a předstírající, že jejich poslední absolvovaná liposukce byla zapříčiněná nadměrnou starostí o zdraví národa, kvůli které oni sami žili nezdravě a ve stresu…

Citovaný zdroj: Zuzana Selementová

http://zena.centrum.cz/zdravi/zivotni-styl/clanek.phtml?id=718316#utm_source=aktualne.centrum.cz&utm_medium=carousel

Autor: Aleš Baloun | pondělí 24.10.2011 7:30 | karma článku: 38,84 | přečteno: 3747x