Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

tomino777

26. 10. 2011 7:35
hubnuti

základem je neprezirat se a sportovat a nezrat chipsy a podobne blbosti

0 0
možnosti
MF

falm

25. 10. 2011 5:23
Jo, vy toho tak uhlídáte!

Stejně jako většina národa.

Obchodní řetězce si budou diktovat co chtějí ony a VY jinou čanci jak se najíst ani mít nebudete.

Příklad? Mlékomaty! Ani přsvědčování o zdravém mléce z mlékomatů lidi nedonutil "zdravě žít".

Tento druh konzumní psychologie je realizovatelný pouze tam, kde máte tzv. střední vrsty obyvatel, hmotně i sociálně zajištěné, a ne sociální oškubance, které stát z lidí tady úspěšně dělá.

Víc snad inteligentnímu? člověku povídat nemusím...

0 0
možnosti
L

lajika

24. 10. 2011 18:04
pravdu díte!

a pak - o tom co je "zdravé" a co ne často rozhoduje jen míra konzumace. A nároky organismu, které jsou u každého jiné a závisí na celé řadě faktorů od genetiky až po životní styl.

A vůbec - nikdo mě nepřesvědčí, že je kýbl margarínu zdravější než kousek másla a že je želatinovej rádobytakyjogurt bez chuti zdravější než skvělej i když jistě výrazně tučnější jogurt z poctivýho mlíka.

Jo - lidi, co jedí téměř výhradně bůček a buřty jsou zpravidla tlustí a cévy mají ucpaný. To asi jo. Ale ti co jedí výhradně mrkev a kuřata jsou zase zpravidla vycmrndlí, zažloutlí a v očích mají nepříčetný výraz potravinového fanatismu. Podvyživení bývají oba, takže kde je, ptám se, ta "zdravá potravina"?

0 0
možnosti
TP

assco

24. 10. 2011 16:40
Jíme nezdravě - snadno se to dozvíte vyrazíte-li kousek

za humna... Naše podání školního stravování je děsivé a co se v mládí naučíš.... Nedávno jsem se na sebe nakrknul při pohledu do zrcadla a pak shodil 20 kilo. A budete se divit, cítím se lépe. Zkuste to taky.... Pak ochutnejte i jinou kuchyni než Vaší babičky. Jistě, že smažila na sádle. Zapomněl jste ale napsat, že tak jednou týdně a po zbytek týdne se jedli luštěniny a co dala zahrádka.. Jsme moc bohatí a tak jezdíme auty (to babička asi také nemohla), jít se pobavit znamená sedět a jíst /kde jsou ty tancovačky? A na nákup jezdíme autem, protože do normální tašky by se nám to už dávno nevešlo (zajímala by mne velikost nákupního košíku z dob Vaší babičky) a víte co? Žádné neměli. Co domů nedonesli nemohli pak sníst... Zabíjačka? Jistě jednou - dvakrát do roka a maso se zavařilo. Kdepak. Spousty krásných slov o sladké minulosti... Počkejte, že by za války 1. a 2.světové nebo za dob Velké hospodářské krize byl takový blahobyt? Ale kdeže. To si jen zdůvodňujeme proč si dát další jelítko

0 0
možnosti
MB

bjerndi

24. 10. 2011 16:55
Re: Jíme nezdravě - snadno se to dozvíte vyrazíte-li kousek

Samozřejmě ve většině máte pravdu. Ještě to není tak dáo a bylo normální pro nákup chodit pěšky, ve volném čase se hýbat a dělat činnosti při kterých člověk spaluje.

K tomu ale musí člověk dojít sám....já ač s váhou normálně problém moc nemám jsem v jednom období, kdy jsem sice sem tam sportoval, ale jinak se jen válel, konzumoval brambůrky, buchty a všechno podobně zjistil že vážím 92 a zhrozil jsem se. Člověk si připadá furt stejnej, ale opak je mnohdy pravdou a sebekritika bolí. Stačilo se hýbat a jíst normálně a 8 kilo bylo dole jak nic a člověk se fakt cítí jinak.

Tehdy jsem pochopil jaký utrpení to musí být pro obezní lidi a ty co se nehýbou, protože i tak jsem byl celkem z formy a sport najednou nebyl tak úplně příjemnej jako celej život

0 0
možnosti
KL

Tipeq

24. 10. 2011 16:28
Odpověděl jste si de-facto sám

jde jen o ty prachy-lidi stejně své návyky nezmění

větší význam by možná měla přímá motivace od zdravotních pojistoven

0 0
možnosti
ML

šelma6005

24. 10. 2011 15:26
Za vším hledej jen peníze

Za celou tou kampaní je potravinářská lobby, která se už taky chce dostat ke korytu. :-P

Navíc, ke zdravému životu chybí především pohoda oněch časů... Všude samý stres, existenční nejistoty, bodejť by na to jeden nezašel. A dále, mám za to, že nikomu nic do toho není co jím.

0 0
možnosti
MB

bjerndi

24. 10. 2011 15:02
No nechci rejpat

ale nevypadá podle fotky, že byste zrovna tu " nezdravou " stravu zvladal vykompenzovat pohybem :-)

0 0
možnosti
ML

šelma6005

24. 10. 2011 15:27
Re: No nechci rejpat

R^

0 0
možnosti
L

lomihnát.

24. 10. 2011 13:56
Příliš tučné ...

„Co je s vámi, Baloune?“

( ..... )

Z nešťastného Balouna šly hubou ven i kousky staniolového obalu z paštiky.

0 0
možnosti
MB

marbo

24. 10. 2011 13:34
".. to může vymyslet jen politik.."

omyl! Mě to napadlo už dávno o to nejsem politik, měl jsem sice na mysli spíš sladké, ale princip je stejný. A proč mě to napadlo? V momentě kdy jsem šel kolem bistra "u doktora" a viděl tam dvě morbidně obézní ženský cpát se dortem, a uvědomil jsem si že zatím co já za své cigarety platím enormní daně odůvodněné tím že jsou zdraví škodlivé, tak ony dorty jsou nejspíš ve snížené sazbě DPH a dopad na lidské zdraví nemají o nic lepší. Trochu nepoměr nezdá se vám?

0 0
možnosti
F

FiS95

24. 10. 2011 14:10
Re:

Dorty nezpůsobí rakovinu. Člověk který sní denně jeden dortík velikosti krabičky cigaret je na tom podstatně lépe než člověk který vykouří krabičku. A hlavně, proč by měla být spotřební daň z tabáku? Copak je stát od toho, aby nás vychovával? Proč zavádět daň na sladké? Jen proto, že na cigarety je také? Blbost! Proč raději nevoláte po zrušení psotřební daně z tabáku?

0 0
možnosti
RP

Radka Pošta

24. 10. 2011 12:39
doporučuji

najděte si v okolí svého bydliště, dosud přeživšího soukromého zemědělce a domluvte se s ním. Prasátko vám prodá a zabíjačku zajistí, nebo vám ji udělá sám. Domů si pak vezete rozbourané maso a výrobky, dle domluvy. Většinou se s ním dá domluvit i na pravidelném odběru vajec a plnotučného kravského mléka. Popřípadě dalších produktů, které prodává. Samozřejmě vás upozorní na to, že tyto výrobky nejsou určeny ke konzumaci lidí, protože jinak by musel být coby zpracovatel potravin dodržovat normy EU, ale pokud nesavujete 2x denně kliky u dveří, neměl by to být problém. My takhle bereme mléko, vajíčka, brambory a 2x za rok prasátko. A jsme spokojení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...