Co tedy bude „Havlovo“? Letiště je Kalouskovo, hrad Klausův…

Ve světě už je pojmenováno po exprezidentovi Havlovi kdeco a kdeco ještě pojmenováno po něm asi bude. A u nás? Asi jsme malá země a nemáme, co po něm pojmenovat.

MS a AB

Vlastně – máme Havlovu tržnicí a Václavské náměstí. To ovšem mají čeští Václavové společné. Možná tu bude Havlova knihovna, ale není to trochu málo?

Zdá se, že disidentem se stane Václav Havel i po své smrti. Bude ho více připomínat hodně objektů s jeho jménem v zahraničí než doma. Proč to tak je? Nabízí se jedno zajímavé a možná jen spekulativní – vysvětlení. Pro pravdu a lásku, co zvítězí, není v českém státě prostor.  Tady vítězí korupce, darebáctví a menšinová, účelová politika. Co s láskou a pravdou? O pravdu a navíc veřejnou a skutečnou nemá nikdo z politiků a jejich kamarádů zájem. Mohla by ukázat, jací jsou opravdu. Že jediná láska, kterou znají je k sobě samému a k penězům daňových poplatníků.

Může to být i horší. Stačí, aby byla namísto letiště či knihovny jménem exprezidenta pojmenována Ruzyňská věznice. Že se nenajde nikdy nikdo, kdo by takový nápad prosazoval? Na to bych nevsadil. Čím víc stupidní a nemožně se jevící se rychle stává u nás realitou.

A že na to bude vypsané referendum – co přejmenovat po zesnulém exprezidentovi? To pan Kalousek zatrhne. Nejsou na referendum peníze, musí se šetřit.  A tak nám bude muset stačit vítězící pravda a láska v podobě nápisu na státní zástavě.

P.S. Oč jednodušší to jednou bude mít dnešní prezident. Po něm už se nic pojmenovávat nemusí. Stačí, když zavrhneme Ježíška a začneme uznávat Santa Klause.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Baloun | pondělí 16.1.2012 7:30 | karma článku: 7,66 | přečteno: 638x