Asi je lepší mrtvé dítě v igelitce v popelnici než babybox.

Tak nějak to asi vidí další tupé hlavy. Tentokrát z OSN.  A dokonce nám prý poradí, jak vše řešit. ( Oni to u nich prý už vyřešili... )

Prý je nutné odložené děti přednostně umístit do pěstounské péče. Prima řešení. Ovšem kdo si vezme do vlastní péče tmavočeské dítě? Jedna taková matka nedávno byla v televizi. 7 dětí spokojeně žije v ústavech a osmé měla doma. Už jí ho ale odebrali. Nestarala se o něj a její „přítel“ dítěti velmi hrubě fyzicky ublížil. Nyní bude i její osm dítě dáno do ústavu a nejspíš také postoupeno k osvojení. Je to jen smutný příběh nevinných dětí a nezodpovědných, sociálně nezralých a nepřizpůsobivých "dospělých", plodící děti jako na běžícím páse.

A EU a OSN – obě všude bojující za práva dítěte - tu budou vykládat, že babybox je proti správnému chování a přístupu? Takže 40 zachráněných dětí mohlo v klidu tlít někde na skládce, případně mohli po příčinách jejich smrti neúspěšně pátrat policisté.

Jestli Vám, milí odborníci z OSN a EU na sociální problematiku, tolik leží na srdci osudy dětí z ústavů – zkuste si je osvojit a dát jim to nejlepší, co říkáte, že mají dostat. Zkuste to s několika jednotlivci. Jejich mladé matky, které mají spoustu dalších dětí po jiných ústavech nebo na ulici Vám je rády dají k osvojení.

Jen pak nechoďte brečet, že se „nezadařilo“ a že je chcete vrátit zpět. On totiž mnohé z těchto dětí mají daleko lepší životní podmínky v ústavech, než ve vlastních rodinách, které je nechtějí.

P.S. My s tím máme dlouholeté zkušenosti… a přesvědčení, že jiné to nikdy nebude.

http://www.novinky.cz/diskuse?id=241839&articleId=/zahranicni/evropa/237051-osn-kritizovala-cr-za-deti-v-ustavech-chce-zrusit-babyboxy.html&sectionId=742

Autor: Aleš Baloun | pondělí 27.6.2011 7:30 | karma článku: 21,64 | přečteno: 1118x