Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gumidos

27. 6. 2011 12:23
Demagogie

je účelové překrucování faktů a práce s polopravdami za účelem vytvoření klamného názoru.  Typické příklady - zpřísnění bodového systému vyřeší problém na silnici, přičemž nikdo už neřekne že nejvíce bodů je rozdáno za přestupky vcelku nevyvolávající problémy na silnici.  Nebo pokusy zrušit právo vlastnit zbraň s odkazem na množství trestných činů spáchaných zbraní, přičemž již nikdo neřekne, že neprostá většina těchto zločinů je spáchána lidmi, kteří oficiální právo vlastnit zbraň vůbec nemají. Atd., atd.

Podobně je demagogií tvrdit to, že bybyboxy zachránily život nějakého dítěte, když neexistuje jediná věrohodná studie tomu odpovídající. Naopak, přes existenci babyboxů nadále umírají děti ponechané svému osüdu či násilím, v tom se nezlepšilo vůbec nic. A mrtvé děti v igelitce se nacházejí stále - ač je to pro zřizovatele babyboxů možná překvapením.

Takže bacha ať neslouznete ke žvanění nesmyslů.

0 0
možnosti
L

lesicatko

27. 6. 2011 12:51
Re: Demagogie

No, brzdite - VSR dokazateĺne poklesol počet pohodených detí, otazka je, či je to vysledkom činnosti hniezd zachrany, alebo nie. "Počet pohodených usmrtených novorodencov sa pohyboval v priemere 10-tich detí ročne. Od fungovania hniezd záchrany klesol v priemere na 2 deti ročne. 30 detí bolo nájdených v hniezde záchrany."

 

http://blog.sme.sk/diskusie/1856688/3/Hniezda-zachrany-kradnu-detom-identitu.html

Každopadne - demagogiu ste tu teraz spustili Vy. Prečítajte si ten článok

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 6. 2011 10:11
naopak těm odborníkům z OSN to na srdci leží

Kdyby jsme byli skutečně nějaký chudý stát v srdci Afriky a negramotná chudá  matka naprosto bez prostředků řešila otázku zda se dítěte zbavit hned a nebo ho potom pomalu nechat umřít hlady,tak je to tragédie, ale nedá se s tím moc   dělat.

Jenže, náš poměrně bohatý stát vydává zase nemalé společné peníze jak na systém výchovy a školství, tak i na dostatečnou sociální podporu pro (nejen) všechny potřebné. Pokud je výsledkem těchto vynaložených prostředků a těchto státem garantovaných institucí, že mladá těhotná žena jde vyřešit své problémy s dítětem, tak že ho vyhodí do společností  připraveného koše, tak co si o tom má kdo myslet........:-(

0 0
možnosti
L

lesicatko

27. 6. 2011 10:19
Re: naopak těm odborníkům z OSN to na srdci leží

No čo asi - že sa to stať môže...

0 0
možnosti

Dr No

27. 6. 2011 9:16
Žijeme ve státě,

kde jakákoliv žena (s naším státním občanstvím) může bezplatně porodit v porodnici a pak se bez udání jakéhokoliv důvodu (a bez jakýchkoliv negativních právních a jiných důsledků pro ni) svého dítěte zřeknout. Proč tedy ta šaškárna s nákladnými babyboxy?

A k těm "lidem", kteří "produkují" nechtěné děti, o které se pak neumí (nebo nechtějí) postarat. Co takhle zavést při opakování takového chování (2x, 3x) "nehumánní" nucenou sterilizaci?

0 0
možnosti
JK

MiroTR

27. 6. 2011 8:30
Souhlas a karma.

Ono je pěkné někde v kanceláři doporučovat prevenci, ale skutečnost je poněkud jiná.

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 6. 2011 9:57
Re: Souhlas a karma.

Ale to se ví že ano.A taky vlastně záleží jen na nás, s čím chceme aby nás ten úředník OSN z kanceláře srovnával. Když mu řekneme aby nás srovnával s africkými státy, kde běžně děti umírají hlady, pochválí nás že jsme na tom líp. Když mu řekneme aby nás srovnával s asijskými státy, kde se děti prodávají a nebo se živí prostitucí pochválí nás že jsme na tom líp. Když mu řekneme že jsme rozvinutý poměrně bohatý demokratický stát  uprostřed Evropy, tak pochopitelně ta měřítka bude mít naprosto jiná, srovnatelná s okolními státy západní Evropy. A když zjistí že tu prevenci nemáme a neděláme, tak je to z jeho pohledu chyba...

0 0
možnosti
SH

svobodnik Halik

27. 6. 2011 7:42
naprostý souhlas

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...