Ano, souhlasím! Skoncujme s extremismem!

S tím se nedá nesouhlasit. Je potřeba, aby jednotlivci i skupiny obyvatel, které jednají proti všem právním standardům, společenským normám a upřednostňujících sociální demagogii konečně pochopily, že jim zlaté časy skončily.

A to platí pro všechny bez rozdílu. Pro ty, co se označují jakou ultrapravice i pro ty, kteří jen tento stát a jeho sociální systém celá desetiletí využívají, zneužívají a právní i společenské normy nehodlají respektovat.

Zatím se státní orgány zabývají jen jednou stranou mince. A to je chyba. Pokud někdo normálně pracuje, platí daně a dodržuje zákony a jiný je přesným opakem, je potřeba se na takovou skupinu obyvatel zaměřit. Když to nešlo po dobrém, třeba to půjde po zlém. Proč by stát měl odírat jen poctivě pracující občany, kteří se mohou bouřit proti těm, co jsou za příživníky systému? Jen proto, že se ohánějí svou mentalitou a etnickými zvyklostmi mají být chráněni?

Zametat chodník a sbírat smetí umí každý. A když se takový „jednotlivec“ naučil hrát na automatech, používat mobilní telefon a  znát svoje „práva“, může se snadno stát pracujícím a daně platícím občanem.

A když volá po skoncování s estrémismem, měl by začít sám u sebe. On je totiž také extrémista, jak Vám všem klidně vysvětlí slovník Wikipwedia

P.S. Extremismus je termín, jímž bývají označovány jednání, ideologie či skupiny mimo hlavní (střední) proud společnosti, kterým je připisováno porušování či neuznávání základních etických, právních a jiných důležitých společenských standardů, zejména ve spojení s verbální nebo fyzickou agresivitou, násilím nebo hrozbou násilí, historickým revizionismem, sociální demagogií, motivované zejména rasovou, národnostní, náboženskou, třídní nebo jinou sociální nenávistí.

Problémem pojmu extremismus je, že nemá v zásadě žádný konkrétní obsah, neříká nic o tom, čeho chce subjekt dosáhnout, jak, ani proč, jeho podstatou je pouze hodnocení.

http://zpravy.idnes.cz/zacnete-potirat-extremismus-jinak-spolu-koncime-vzkazala-romea-vnitru-1ny-/domaci.aspx?c=A110711_181329_domaci_jj

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Baloun | středa 13.7.2011 7:30 | karma článku: 27,57 | přečteno: 1819x