Smyslem fair play je udeřit pod pás...!

Dlouho jsem žil v jakémsi bláhovém přesvědčení, že poněkud menší smysl pro „fair play“ mají úředníci. Časem jsem pojal „podezření“ , že ještě hůře jsou na tom elektronické hlasy velkých společností, které mi sice nabízejí komunikaci, ale pak se mnou po mnohočetných odkazech (stiskněte 1, stiskněte 5 atd.) hovoří  jen neosobní syntetický hlas.  Po dnešku měním názor - vítězí sportovní  „bafuňáři“!

Budvar bude "solit" Českému olympijskému výboru.  Tahle informace prošla dnes a včera odpoledne všemi typy médií. Spor trval téměř šest let. Zajímavé je, že nikdo se už nesnaží zjistit skutečnou příčinu sporu. Na začátku byl finanční požadavek ČOV mnohonásobně vyšší než kolik určil nyní Budvaru odvolací soud. Zájmy Budvaru, který je celou tu dobu sponzorem ledního hokeje i našeho národního týmu (současní mistři světa), což je bezesporu jeden z nejúspěšnějších zimních olympijských sportů,  "přebila" chtivost administrativního aparátu ČOV ? Anebo nejsou hokejisté olympioniky ? Zlato ze Sappora a bronz z Turina jsou fikce?

ČOV už dnes otevřeně v médiích uvádí, že hájil olympijskou symboliku a zájmy svých komerčních partnerů. Když tiskem "nesměle" probleskovaly před 5-6 roky informace, zda nestojí za žalobou konkurenční Plzeňský Prazdroj, který je oficiálním partnerem ČOV dočkali se tázající odpovědi zda nezešíleli...! Přitom je až komické, že hlavní postavičky reklamního spotu (Boba a Daveho) označují dnešní média jako americké, anglické či pro jistotu "cizí" turisty. Nikdo mi nevymluví, že svazek hokejek, se kterým přebíhali ti dva státní hranici se slovy,že z hokejiády se na celnici vrátí a budou pašovat zlato...(!) je daleko více nevinná záležitost, než první olympijské pochodně, které se staly olympijskými symboly až na XI. (slovy jedenáctých ...) olympijských hrách v Berlíně a které jsou dnes v dražbě (viz.říjen 2010 Karlovy Vary)  prodávány za neuvěřitelné částky, jako symboly svastiky... .

A když Bob a Dave zapalují svazek hokejek zapalovačem je to možná menší zneužití symbolů, než slova německého delegáta při zapalování vůbec první olympijské pochodně historie, před zahájením štafety v roce 1936, kdy v olivovém háji starořecké řecké Olympie vyprovázel olympijskou pochodeň slovy:  „Přines také pozdrav mému vůdci a všemu německému lidu“.

Nemýlí se ten, kdo ví, že šlo právě o toho vůdce, který pak trojnásobnému olympijskému vítězi-fenomenálnímu atletu USA Jesse Owensovi odmítl podat roku...!

ČOV podle mě místo pokusu vyřešit záležitost jednáním s hlavním sponzorem svého nejpopulárnějšího zimního sportu, místo nepodání ruky, se nejenže raději soudil "pro pár grošů", které se z jednoho státního šuplíku jen přemístí do jiného, ale ještě dnes o tom vydává vítězná prohlášení, ve kterých si mírně řečeno silně protiřečí... .

Ať žije smysl pro business a fair play českých sportovních funkcionářů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Pecka | čtvrtek 3.3.2011 18:37 | karma článku: 7,18 | přečteno: 1253x