Příliš dlouhá swingers párty trvá tak akorát pět povídek

František Kotleta se v Příliš dlouhé swingers párty pouští do úplně nového formátu. Až doteď si mohli jeho fanoušci vychutnat série románů, čerstvě vydaná novinka je ale souborem pěti povídek. Nutno podotknout, že autorovi kratší prostor svědčí. Ani žánr detektivky, i když trochu netradičně pojatý, není Kotletovým obvyklým stylem zpracování. František Kotleta překvapil, ovšem velmi příjemně. 

Tematicky se Příliš dlouhá swingers párty jedním prstíčkem dotýká předcházející série nazvané Perunova krev. Do drsňáckých příběhů se míchá magie, samozřejmě ta černá, a kdo si vzpomene, tak i slovanští bohové uměli pár těch nadpozemských triků. Tady se ale paranormální jevy zamotávají do vražd a brutálních zločinů, a to všechno na pozadí či poprsí sexu. Skutečně velkorysého množství sexu.

Sex a krev jsou naprosto všude. Po přečtení by slabší jedinci mohli propadnout pocitu, že souložit jen párkrát týdně jen s jedním partnerem je něco úchylného. Naopak nekonečné sexuální orgie, hromadné soulože a BDMS patří k životu stejně jako vzduch. Vždyť sám autor promění ve vzájemně provázaných povídkách hlavního hrdinu ze stydlivky v sexuální mašinu, která pak začne v podstatě bez povšimnutí chodit s jednou z pražských prostitutek.

Podstata Příliš dlouhé swingers párty jako knihy by se dala přirovnat k tvrdému pornu s geniálním vtipem a dobrými zápletkami k tomu. Potkáváme se v ní s detektivní kanceláří JUDr. Koudy, který zaměstnává ještě vědeckého pracovníka Tomáše Koska a dva drsňáky – Horta a Gibsona. Partička se specializuje na vraždy, do kterých se přimotala magie. Je přece naprosto normální, že lidé nebo bytosti lidského původu využívají temné démony k vykonávání své vůle. Jeden příklad za všechny: V povídce Temné kobky využijí zlí chytráci sílu démona k ovládnutí prostitutek. Ty pak chtějí jenom plnit přání svých pánů a nemají žádné hranice, análním sexem počínaje a těžko představitelnými praktikami konče. Tohle je ale méně tradiční případ k vyšetřování, většinou se páni hlavní hrdinové specializují na vyrvaná srdce z těl a mrtvoly přibité na stropě do tvaru osmičky. Řešením je většinou nějaké zaklínadlo nebo soška boha s obrovským přirozením.

Příliš dlouhá swingers párty se čte podobně jako všechny Kotletovy knížky jako po másle, nebo v tomto případě možná spíš jako po lubrikačním gelu. Má to švih, jde na to tvrdě, do hloubky a pořádně si to užívá. Průzkum pro knihu si musel autor jednoznačně parádně užít. Snad se z těch pohlavních nemocí vyléčí.

 

Autor: Adéla Beranová | pátek 5.12.2014 19:07 | karma článku: 13,42 | přečteno: 1620x