Stop vzájemné nenávisti "vítačů" i "odmítačů"!

Autor patřící do proimigračního "tábora" zakončil svůj článek rčením - "Ostatně Parlamentní listy musí být zničeny," a paní pomáhající uprchlíkům je šikanována sociálkou a urážena svými spoluobčany.

Děsím se, kam ta naše společnost spěje. Každý rozumný člověk přece musí chápat, že tohle nikam nevede, že je potřeba více názorového respektu jedněch k druhým. Sám se řadím do kategorie "odmítačů", ale odmítat masovou imigraci nebo veřejně kritizovat islám je věc jedna, tady jsem pro nekompromisní respektování svobody projevu..., ale "bonzovat" matku dětí na sociálku s tím, že kvůli pomáhání uprchlíkům by nemusela zvládat péči o děti, fyzicky napadat někoho jen proto, že se hlásí k muslimské víře nebo protože mluví Arabsky, příp. posílat e-maily ředitely školy, aby vyloučil vzornou a slušnou muslimskou studentku, která se angažovala i v pomoci s úklidem po jistých lázeňských hostech v Teplicích, jen proto, že nosí hidžáb (šátek), při čemž sama říká, že ho nosí spíše z tradice, a že kdyby to bylo nezbytné, neměla by problém šátek sundat, tak tyhle projevy mi silně připomínají to, co jsem se ve škole učil o jakobínské diktatuře a gilotině, případně metody "soudce linče".

Trvám na tom, že celé tohle neštěstí, nebo jeho větší část, způsobila Angela Merkelová svou "politikou otevřené náruče", a též ti, kteří i na slušně vedenou kritiku reagovali stylem - ty jseš nácek a s nácky mi nediskutujeme. Již tehdy jsem před tím varoval. Na druhou stranu..., není řešením stejným způsobem podněcovat nenávist té hrstky muslimů, kteří u nás žijí, k nám nemuslimům, což protimuslimské štvanice nesporně časem způsobí, lidské reakce na "zatlačování do kouta" jsou stejné, ať jste křesťan, umírněný muslim či ateista, prostě se stáhnete do své náboženské či národní ulity, zkrátka "mezi své", kde se budete cítit v bezpečí, jen menšina v takové situace půjde "proti vlastním"..., je to přirozené, vždycky tomu tak bylo.

Již na podzim jsem mluvil o tom, že by se válečným imigrantům z blízkého východu měl poskytnout jen dočasný azil, nikoli trvalý azil, či dokonce občanství..., ale většina mých přátel mě s tím poslala do háje, dokonce se nám otevřeně lhalo, že je to údajně proti mezinárodnímu právu, nejčastěji se zmiňovala tzv. Ženevská úmluva. Ale ta říká jasně, že "plnohodnotný" azil je pro lidi politicky, rasově či nábožensky pronásledované, ale nikoli obecně pro uprchlíky před válkou a další humanitární uprchlíky, ti mají nárok na tzv. subsidiární (doplňkovou) ochranu. Imigraci je nutno omezit na únosné minimum, aby nevznikala ghetta, šaria-zóny či nátlak na školy, aby přestaly podávat vepřové, příp. na politiky, aby přitvrdili politicko-korektnickou cenzuru.

Ovšem vybíjením si vzteku na jednotlivcích, kteří tu již žijí a nikomu neubližují, jen proto, že jsou muslimové, se nic nevyřeší, jen to bude druhou stranu provokovat, stejně jako oni provokují stupidními návrhy na cenzuru internetu, bojkoty umělců s odlišným názorem na muslimy, atd., atd. A stejně tak se naprosto nic nevyřeší urážením těch, kteří dávají uprchlíkům/migrantům jídlo, pomáhají jim se sháněním ubytování, nebo je třeba učí Česky. Něco jiného jsou lidé, kteří by sem protizákonně vozili migranty, kteří tu nemají co dělat a nejspíš by skončili v detenci, případně by je Německo vrátilo k nám, pokud by se jim podařilo do své vysněné země dostat. Tam by měla nekompromisně konat policie, a pokud někdo nahlásí takovéto pašeráky lidí, pomáhá tím prosazovat dodržování zákona.

Chtěl bych tedy tímto vyzvat obě strany, aby se několikrát "zhluboka nadechly", přestaly "prohlubovat příkopy", překročili vlastní stín, a konečně si sedli obrazně řečeno k jednomu stolu a začali spolu diskutovat, jinak to nedopadne s naší krásnou Českou republikou (nebo Čechií) vůbec dobře.

Autor: Adam Mikulášek | úterý 19.4.2016 20:00 | karma článku: 21,46 | přečteno: 751x