Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Nevidím důvod poskytovat azyl těm, kdo záměrně překračují zákon. Ti, co by si opravdu azyl zasloužili, nejsou v Evropě, ale možná v Sýrii, v táborech v Turecku, nebo Libanonu.

2 0
možnosti
JB

Nerada prudím,ostatně s částí vašich názorů i souhlasím, ale upřímně, když jsem viděla napsáno " soudce linč " hrklo to ve mně, a při slově azil, to mě už stály vlasy na hlavě. Možná jste spěchal, nebo si to po sobě nezkontroloval, já taky poslední dobou kontroluji svoje příspěvky, a stejně tam mám sem tam chyby. Jen pro jistotu - soudce byl Lynch - takže lynč, lynčuje se, a azyl je také s ypsilonem.;-)

3 0
možnosti
SB

Píšete o nutnosti názorového respektu.

Názorový respekt je však v podstatě nerealizovatelný tehdy, kdy někdo cítí (ať již oprávněně, či pouze domněle, ale prostě cítí), že on, jeho blízcí, jeho národ nebo jeho civilizační okruh je v nebezpečí, že jde lidově řečeno "vo kejhák".

Mohu tolerovat mnohé názory, s kterými nesouhlasím: například na počet účastníků nejvyšší fotbalové ligy, na výši DPH u mléčných výrobků, na husity a císaře Zikmunda (jak husité, tak i Zikmund už jsou dávno odnešeni minulostí a nemohou nás ohrozit), ale pokud se domnívám, že naše civilizace je v takovém ohrožení, že by to už opravdu za dvacet nebo třicet let mohlo zavánět v pravém slova smyslu krchovem, těžko mohu tolerovat takové názory, které nás k tomu krchovu přibližují.

11 0
možnosti
JP

J40a95n 12P78a90l56l22a87s

19. 4. 2016 21:38

Souhlas, pouze bych zdůraznil rozdíl mezi názorem a činem z něho vyplývajícím.

0 0
možnosti
JN

J10i84ř92í 74N69o36s30e78k

19. 4. 2016 20:12

Milý Adame, my především nevíme, jestli paní Zahradníčkovou nenabonzoval bývalý manžel, s kterým má ty po táborech putující syny. Možná to nemá s vítači nic společného. Starost mohla mít učitelka některého ze synů.

Ředitel teplického gymnázia přiznal, že kvůli Eman dostal desítky mailů, většina však byla překopírovaná a anonymní. To zvládne jeden magor či dva, ale to hodilo se to rozmazávat v médiích.

Atd, atd.

Pravdu máte v tom, že v situaci ohrožení státu a národa by se měli lidé semknout. Všimněte si, že "vítači" a "antivítači" se rekrutují napříč politickým spekrem, sláva.

A hlavně - i iránský křesťan dá přednost smrti z rukou IS před životem v Česku (sorry). Téměř nikdo z Čechů není proti pomoci v původním domově strádajících lidí, ale jejich vykořenění je šok pro dvě tři generace našich lidí i těch prchajících.

A ostatně, povinnost přijímat ekonomické migranty nemáme - a kolik jich je přímo z dějiště válečných konfliktů? Nezlehčuji, ale pak by mohli Pařížané prchat, protože v minulém roce tam došlo k dvěma či třem teroristickým útokům.

Sýrie je ze 2/3 mimo válku. Proč tedy cesta až do Evropy? O běsnící válce v Africe a Pákistánu ani nemluvě.

Ono to není jednoduché, ale...

14 0
možnosti
Foto

Pane Nosku máte u mě plus už za to, co jste naspal o gymnazium v Teplicích. Pan ředitel školy je osoba řídící se heslem miluj neválči, jak jsem již jednou napsal. Ta studentka je dívka 16 letá a když údajně měla organizovat nějaký úklid po lázenských hostech z Kuvajtu bylo jí 15 a nikdo o ní nevěděl. Pan ředitel školy, aby poukázal na islamofobii Čechů s ní udělal něco co, ona není. Toho se přesně podle toho chtěl ředitel školy chytají různí pisálkové a poukazují jak jsme Češi netolernatní a přitom to není pravda. No a údajně ta dívka se narodila v Teplicích rodičům pocházející z Jemenu a žijící v Teplicích a do 13 let o islámu nevěděla nic. Potom začala nosit šátek, aniž by jí k tomu někdo nutil a to ani rodiče. Proč, to je prostor k úvahám.

4 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik