Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Společenský liberalizmus – můj největší životní omyl

Ano, ještě donedávna jsem byl volnomyšlenkář se vším všudy, ale pak se ve mně cosi zlomilo. Astronomická rozvodovost, nástup tolerance k sňatkům s dětskými nevěstami…, bojím se o naši civilizaci.

Stačí být trošku vnímavější, a okamžitě zaregistrujete ten pozvolný morální rozklad. Začíná to úpadkem solidarity v rámci širší rodiny – o chudé příbuzné „ať se postará stát“…, povrchnost a prchavost mezilidských vztahů – stačí pár kliků na vymazání z přátel…, umělé přerušení těhotenství už není „nutné zlo“, ale „nezadatelné právo každé ženy ten kus masa v sobě zabít, kolikrát je libo“, když se to někomu nelíbí, např. kvůli jeho náboženské víře, čert vem svobodu vyznání, vždyť je to „křesťanský fundamentalista“, zvlášť když si dovolí tu „drzost“ označit potrat za „vraždu“, naproti tomu schvalovat kamenování, to se musí v rámci svobody vyznání tolerovat…, tak nevím, ale nějak mi ta naše současná civilizace připadá zvrácená oproti tomu, co pamatuju jako kluk, řekněme tak 20 let nazpět – a to není zase tak dávno.

Jako bychom se přesmýkli z jednoho extrému do extrému opačného – od rákosek k výchově ve stylu „roste jako dříví v lese“, resp. Ještě hůř, protože to dřevo v lese není zdaleka tak choulostivě rozmazlováno…, neomarxisté nám bulíkují, že jakýkoli tělesný trest je pomalu „týrání dětí“, ovšem tito „mudrlanti“ asi dostatečně nepochopili přínosy otužování, resp. Očkování, takže nám roste generace „závisláků“ na antidepresivech, která má co dělat, aby zvládla problémy svého vlastního života, takže na zodpovědnost za vlastní děti už příliš místa nezbývá (koupě pejska to „lehce vyřeší…“), ovšem našim (myšleno západním) přemoudřelým intelektuálům a intelektuálkám je to putna.

někteří „kavárenští filozofové“ si dokonce libují, jak ty „zaostalé tradice“ jdou vesele do kopru, beztak jsou to jen „sociální konstrukty“, tak do starého železa s nimi, dnes je přece „in“ hájit lidská práva těch zlých, nikoli těch slušných. Ve třiceti po deseti potratech, to je „naprosto v pořádku“, udělat si dítě, za rok na to se rozvést, pak další dítě s jiným…, to je taky „v pořádku“, je přece „svoboda“, ovšem práva dětí, které tohle všechno musí „odnášet“, ty ať jdou „k čertu“, ta žádného tzv. liberálního intelektuála „nevytrhnou“.

Norské soudy se patlaly s „těžkou újmou“ vraha Breivika proto, že prý mu jídlo ohřívali v mikrovlnce, ale on by, filuta, rád čerstvé…, ale že by třeba měl jít makat, aby vydělal aspoň něco na symbolické odškodnění té spousty pozůstalých, to ne, to by přece bylo „proti lidským právům“, ta jsou v první řadě pro útočníky, nikoli pro oběti, ačkoli obhájci jejich neomarxistického výkladu tvrdí opak.

Obávám se, že naše civilizace je na začátku svého konce, jenže ten konec nezpůsobí imigrace (to bude jen jedním z příznaků agónie), ale zničí ji kult lidských práv. Nemyslím původní lidská práva, to byla výborná myšlenka, která nás posunula hodně dopředu, ovšem problém je s jejich vykladači, kteří z Listiny práv a svobod dělají jakési nedotknutelné „písmo svaté“, jehož „velekněží“ (nejvyšší instance soudů, příp. soudy evropského/mezinárodního charakteru…) jsou nad zákony, nezávislé na vůli lidu, na volbách, zkrátka na demokratické kontrole. To je ovšem ideální nástroj pro nástup nové totality – tentokrát totality privilegující nezodpovědné egoisty, jejichž životním krédem je „urvi, co můžeš“ a „po mně potopa“, a naopak utlačující slušné, poctivé a zodpovědné lidi, ať už klacky pod nohy ze strany státu a úřadů, cejchováním, rozeštváváním různých skupin lidí proti sobě za pomoci pozitivní diskriminace jedněch a negativní diskriminace ostatních (z pravidla těch produktivnějších a poctivějších)…, myslím, že už není třeba jmenovat další podobné příklady, zkrátka místo podpory schopných a zodpovědných, z jejichž práce a ochoty mít děti pak mohou těžit i ti méně šťastní, podřezáváme si vlastní větev tím, že raději necháme chcípnout sousedovu kozu, i když by byl nakrásně ochoten nám občas podarovat nějaké to mlíko…, raději ať jsme všichni „chudáci“ a můžeme svorně nadávat u piva.

Jako jiné vyspělé civilizace, které zanikli vinou toho, že lidé se z blahobytu stali choulostivými, pohodlnými, zbabělými a na konzumní požitky zaměřenými, tak se bojím, že dopadneme i my, pokud se lidé neprobudí ze své občansky nezodpovědné letargie.

 

Autor: Adam Mikulášek | úterý 4.10.2016 12:50 | karma článku: 33,25 | přečteno: 896x
  • Další články autora

Adam Mikulášek

Možná není co slavit, ale je co bránit

Tak tu opět máme 17. Listopad. Poslední dobou se rozmáhá postoj, že vlastně není co slavit a že za komunistů bylo líp. Druhá strana zase křičí něco o populistech ohrožujících svobodu a demokracii.

17.11.2017 v 20:06 | Karma: 11,87 | Přečteno: 132x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Rozdíl mezi škodlivou pozitivní diskriminací a férovým vyrovnáváním šancí

Příklad nespravedlivé pozitivní diskriminace: rasové kvóty, jež fungují tak, že „nebílý“ student se může dostat na školu na úkor „bílého“ studenta, který udělal přijímačky lépe.

15.11.2017 v 13:48 | Karma: 11,50 | Přečteno: 100x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

„Páááňčitelko, Pepíček je xenofób! Pouštěl o přestávce Mešitu!!!“

„Maruško, jsi velmi svědomitá dívenka. Dostaneš ředitelskou pochvalu za statečnost a pětikilčo jako zvláštní odměnu. Něco hezkého si kup a přijď zas na kus řeči!“

15.11.2017 v 9:25 | Karma: 12,29 | Přečteno: 151x | Diskuse| Občanské aktivity

Adam Mikulášek

VZP nechala umřít člověka na rakovinu, odmítla uhradit nákladný lék!

Bránil se soudní cestou, ale než mohla naše loudavá justice vynést verdikt, pacienta bohužel dostihla smrt na agresivní typ nádoru zvaný sarkom.

14.11.2017 v 16:53 | Karma: 34,21 | Přečteno: 1742x | Diskuse| Politika

Adam Mikulášek

Neomarxisté potřebují rasisty, aby mohli ospravedlnit udávání spolužáků a podobné praktiky

Děcka blbnuli ve škole, zdravili se římským pozdravem, podobným tomu nacistickému..., zkrátka asi jako když parta opilců z blbosti zazpívá cestou z hospody internacionálu..., spolužačka je udala a dostala za to 2000 euro!

14.11.2017 v 10:33 | Karma: 38,33 | Přečteno: 1541x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo pět lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  20:05

Pět lidí lidé zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska....

Bouřky nyní sužují východ Česka, od západu se z Německa valí další

27. června 2024  17:56,  aktualizováno 

Česko zasáhl v odpoledních hodinách pás bouřek. Nový se pak ze západu postupně přesouvá směrem na...

Cizincem ve vlastním městě. Přistěhovalci Bardellu nesnášejí, venkov uhranul

27. června 2024

Premium Národní sdružení kráčí ve Francii k volebnímu vítězství, ne všude se však těší oblibě. Partaj...

Straně Le Penové radí s bezpečností ruská exmodelka. Je to agentka, viní ji

27. června 2024  19:25

Francouzská nacionalistická strana Národní sdružení, která by po předčasných volbách mohla...

  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik