Když vám chalupu obsadí squatteři, nepomůže ani pravomocný rozsudek ve váš prospěch!

Již nějakou dobu existuje pravomocný rozsudek 2. Instance, že squatteři okupují bývalou žižkovskou kliniku protiprávně. Ústavní soud „posvětil“ někdejší policejní zásah ve squatu Milada. Klinikáři však odmítají objekt opustit!

Na jedné straně se řeší všemožní lidé, kteří jsou zatím „jen“ trestně stíháni, obhájci „práva a demokracie“ mají plná ústa tzv. presumpce viny a nevím čeho, ale když mají možnost hájit skutečnou vládu zákona a dodržování pravidel, k čemuž mají rozhodnutí úřadů i rozsudky nezávislých soudů, jsou podezřele zticha, zejména to bohužel platí o dosluhující vládě.

Centrum Klinika musí budovu na Žižkově vyklidit, rozhodl pravomocně soud

Článek z 5. Září informuje, že podle pravomocného rozhodnutí pražského městského soudu musejí squatteři kliniku do měsíce opustit, tedy do počátku října. Včera nám již začal listopad…, ale stále nic, žádná skutečně účinná policejní akce, jen ticho po pěšině!

VIDEO Obyvatelé autonomního centra Klinika se odmítají vystěhovat

Ústavní soud posvětil zásah ve squatu Milada

 

Jak má někdo takovémuto „bezprávnímu“ státu věřit, když nedovede vymoci ani vykonání pravomocných rozsudků, když se to politicky nehodí? Když např. ve straně, jejíž člen je ministrem vnitra, je silné křídlo zjm. mladších členů, sympatizujících s anarchisty z žižkovské kliniky? Ovšem i jisté hnutí, jehož členem je současný ministr spravedlnosti, jenž před časem navrhoval trestat kritiku islámu či „hanobení třídy a životního stylu“…, dělá mrtvého brouka…, nejspíš chce lovit příznivce i v anarchistických vodách.

Jaké z toho plyne poučení? Nestačí o právním státu žvanit, když se to zrovna někomu hodí do krámu, ale je třeba konat vše proto, aby dodržování zákona bylo nekompromisně vymáháno, jinak se může stát, že nám za pár let různé anarchistické a jiné „partičky“ budou „znárodňovat“ chalupy, případně volné pokoje v našich domech či bytech, neboť je přece tolik lidí bez střechy nad hlavou… a „nějaké“ soukromé vlastnictví nás, soudruzi, nezastaví, abychom nedonutili všechny ty „křečky“, vlastnící nějaký momentálně nevyužívaný obyvatelný prostor, k jeho poskytnutí „zájmům socializmu“.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 2.11.2017 14:09 | karma článku: 41,95 | přečteno: 2287x