Hilsneriáda, "islamofobie" a demagogie

V této krátké poznámce bych chtěl uvést, proč srovnání antiislamizmu s protižidovským antisemitizmem považuji za naprosto zcestné.  

1. Případ Hilsner byl založen na nepodložené pověsti, že židé prý používají krev křesťanských dívek do macesů (nekvašený chléb, používaný při oslavě svátku Pesach). Ne jen, že žádný takový případ nebyl doložen, co je nejdůležitější je, že by něco takového bylo striktně proti židovským zásadám košer, konkrétně zákaz konzumace krve obecně. Naproti tomu to, proti čemu antiislamisté bojují (vraždy ze cti, kamenování, bičování, islamizace škol ve Spojeném království, vynucené sňatky nezletilých dívek, burky, nikáby...), to jsou všechno jasně doložené a zdokumentované jevy.
2. Judaizmus není expanzivní, je velmi obtížné pro nežida stát se judaistou, zatímco islám je na expanzi založen, je prokázáno, že již samotný Mohamed nutil různé kmeny či skupiny obyvatel pod různými pohrůžkami konvertovat k islámu. Násilí, o němž se dočteme ve Starém zákoně, se týkalo více méně vnitrožidovských rozporů a znovudobytí či obrany jejich domoviny (Izraele), zatímco násilí islámské bylo povětšinou uplatňováno za účelem expanze tohoto náboženství mimo samotný Arabský poloostrov.
3. Židé neusilovali a neusilují o násilí na jinověrcích, chtějí mít jen možnost praktikovat své mírumilovné náboženství. Nevím o žádném násilnickém nařízení ze Starého zákona, které by současní věřící judaisté praktikovali. Většina islámských duchovních se ovšem v tomto schovává za "hru dvou tváří". Je zajímavé, kolik z těch, kteří nás chlácholí, že zde nechtějí uplatňovat šaríu, studovalo islám v Saudské Arábii, kde se kamenuje, vraždí a mrzačí naprosto běžně, na rozdíl od demokratického státu Izrael, kde jsou takové tresty nepřípustné.
4. Židé nemají potřebu judaizovat naše školy, jako se islamizují školy např. v britském Birminghamu či Leicestru.
5. Židé nehlásají násilí na "neposlušných" ženách ani neuplatňují podněcování k zabíjení odpadlíků od víry či kritiků judaizmu, v islámu jsou však tyto jevy poměrně časté.
Závěrem  otázka: kde jsou více pronásledováni křesťané?
1. v Izraeli.
2. V Palestině, Egyptě, Iráku...
Já osobně se kloním k odpovědi 2.

 

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 12.11.2015 11:27 | karma článku: 43,92 | přečteno: 4642x