Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P91a92v75e15l 20H43a87u25f

13. 11. 2015 18:53

jen malá připomínka k tomu, že judaismus není expanzivní "judaismus má v Bibli stanovené poslání o podmanění všech národů"

3 0
možnosti
PH

P58a38v59e51l 61H17a35u25f

13. 11. 2015 18:54

„Až přijde Mesiáš, syn Davidův, usmrtí všechny nepřátele.” (Majene ješua fol.

76, col. 1.)

„Všechny národy přijdou k hoře Páně a k Bohu Jákobově, a podrobí se izraelitům.”

(Komentář k Izajášovi, fol. 4, col. 2.)

„Hle, prorok přislíbil, že Svatý (Bůh) v čas spasení zničí moc všech knížat země,

takže Pán bude jediným králem celého zemského okrsku.” (Talmud, traktát Majene

ješ ua fo l. 46, col. 1.)

atd.

3 0
možnosti
AK

Autore pustil jste se na hodně tenký led, když srovnáváte něco o čem víte pramálo s něčím, o čem nevíte vůbec nic. A podle toho to taky vypadá.Rv

3 7
možnosti

J57i34ř65í 14Č32í70ž14e28k

13. 11. 2015 10:32

Pane Kowalczyku, nevím co autor ví či neví, ale všimněte si, že právě naopak jakékoliv srovnávání odmítá jako zcestné.

Máte-li ale zájem, můžeme si spolu o rozdílech či možnostech srovnání popovídat spolu....

1 1
možnosti
KC

Pro toho, kdo si dal trochu víc práce s historií a porozuměním židovství, křesťanství a islámu, je hodnocení těchto náboženství jednoznačné. Islám téměř ve všech kritériích propadá a pro civilizované prostředí se nehodí. Je to náboženství polodivokých lidí, které konzervuje prastaré, expanzivní, nesnášenlivé a válečnické praktiky, jenž byly v moderních společnostech dávno překonány.

4 3
možnosti
AK

Judaismus je ještě více barbarský, protože považuje jinověrce přímo za zvířata.

0 6
možnosti
DK

Islam je zrudna ideologie...bez ohledu na to, zda existuje nejaka srovnatelna.

8 0
možnosti
RT

S článkem souhlas.Kdyby nebylo judaismu a křesťanství,nemáme dnešní svobodu.R^

4 2
možnosti
RS

Stejně jako jsou fanatické a radikální skupiny v islámu, tak jsou či byly fanatické a radikální skupiny v křesťanství. My si možná představíme hodného křesťanského kazatele oproti agresivnímu kázání a chování muslimů. Ale i mezi křesťany jsou "fašisté", kteří v minulých stoletích prováděli či posvěcovali genocidu např. v jižní a střední Americe a šířili víru svou ohněm a mečem. I dnes je dost různých obskurních křesťanských spolků dost. Rozdíl mezi křesťanstvím, judaismem a islámem je v tom, že křesťanství i judaismus prošlo za uplynulá staletí vývojem. Islám zůstává ve středověku. Pod křesťanskými hodnotami si dnes představíme - pomoc bližnímu, nepokradeš, nezabiješ atd., zatímco základní hodnota islámu je kruté zabíjení - tedy: odpadneš od islámu, zabijeme tě. Cizoložíš, zabijeme tě. Nakreslíš našeho proroka, zabijeme tě. Budeš si z nás dělat srandu, zabijeme tě. Zatímco většina muslimů může být přirozeně hodných lidí, stejně jako jimi byla ve 30. letech většina Němců, problém je, že ve chvíli, kdy se zaštítí svojí nedotknutelnou knihou - Mein Kampfem nebo Koránem, jsou schopni schválit zabíjení kvůli prdu nebo sami zabít. Protože jim to nějaká stupidní kniha "povoluje".

Pro mně je základní hodnota respekt k druhému. Kdo ponižuje druhého, kdo někoho znásilňuje, kdo někoho zabíjí, nemá co dělat v Evropě postavené na základech demokracie a respektu k druhým. My se musíme bránit proti těm, kdo nás nerespektují, v našem vlastním světadíle. Demokracie je o toleranci a o svobodě. A islám není ani tolerance, ani svoboda.

Stejně tak ale je proti toleranci a svobodě např. polský styl fanatického katolictví, to také nemá v civilizované Evropě co dělat. 

Braňme se proti všemu, co omezuje naši svobodu, co omezuje naši demokracii, naši společnost postavenou na respektu a toleranci k jiným a jejich názorům. 

Islám = fašismus. Ale pozor na fašizující tendence i v katolictví nebo sionismu. 

Kdo chce do Evropy, musí se zbavit fašistického myšlení, musí se zbavit islámu.

7 1
možnosti
PM

Pravda ale je, že na rozdíl od křesťanství a islámu judaismus opravdu není expanzivní v tom smyslu, že by násilím nutil "nevěřící" či "špatně věřící" konvertovat.

2 0
možnosti

Srovnavat antiislamizmus s antisemitizmem je snad jako s antisemizmem srovnavat hnuti proti Hitlerove fasizmu a nacizmu, takove prirovnani snad muze vymyslet pouze clovek rozumu velice mdleho. :-P

1 0
možnosti
AK

1. Případ Hilsner nebyl založen na žádné nepodložené pověsti, ale na důkazech kriminálního činu vraždy. Hilsner sám za vraždu nikdy odsouzen nebyl, odsouzen byl 2x za spoluúčast na vraždě.

2. Že minimálně jedna židovská sekta používala lidskou krev - samozřejmě získanou pouze barbarským košer způsobem je dokázáno na stovkách zdokumentovaných případů z historie (viz dílo doktora Schramma). Nakolik to bylo jen zvrácené pochopení židovského učení, se lze jen dohadovat.

3. Tzv. kamenování a jiné nelidské tresty pocházejí právě z judaismu, muslimové je pouze převzali.

4. Násilí, o němž se dočteme ve Starém zákoně, se týkalo vyloženě genocidního chování, tedy vyvražďování celých národů z náboženských důvodů.

A teprve teď můžeme začít porovnávat.

2 10
možnosti
JS

k ostatním bodům nic nemám, ale myslíte si, že by Hilsnera odsoudili kdyby nebyl žid?

1 0
možnosti
PK

P55a82v79e31l 17K53r13á55l

12. 11. 2015 12:33

Pokud narážíte na slova pana Schwarzenberga,tak má pravdu,nejde o rozdíl mezi Judaismem a Islámem,ale jen a pouze o hysterii vyvolanou z předsudků vůči těmto náboženstvím.Zeptejte se normálních muslimů,na jejich názor na různé radikální organizace,jako je IS,Al-kajda apod.Řeknou Vám že s Islámem nemají nic společného.Na druhou stranu vznikají i různé radikální formy křesťanské víry ve formě různých sekt.My jako normální(řekněme umírnění) máme vůči těmto sektám mnoho výhrad,a přesto jim mnoho lidí podlehne,ač je to pokřivená verze víry.Víte také to,že jediná síla,která je momentálně schopna porazit IS,Kurdové jsou vyznáním Muslimové,a rozhodně Vám řeknou,že IS nereprezentuje Islám.A podporuji Izrael,a vždy budu.

4 2
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik