EU prý hrozí zavedením víz pro USA, pokud USA nezruší víza pro všechny země EU

Pokud je to pravda, tak tady s postojem EU naprosto souhlasím, už dlouho jsem volal po recipročním přístupu a vzájemné solidaritě zemí EU.

Buď žádná víza pro občany všech zemí Unie pro cesty do USA, nebo odvetné zavedení víz pro občany USA či Kanady do celé EU podle hesla - jeden za všechny, všichni za jednoho. Takto by měla fungovat vzájemná solidarita zemí EU. Že by to ohrozilo smlouvu TTIP, která nahrává nadnárodním korporacím, to mě určitě mrzet nebude. Pokud jde o argumenty týkající se ochrany proti terorizmu, tak z tohoto pohledu jsou víza pro Poláky, Rumuny či Bulhary naprosto mimo, tam jde o ochranu před imigrací tamějších "domorodců" za prací do USA, bezpečnost s tím nemá nic společného, to by musely Spojené státy zavést víza např. pro občany Belgie, Francie či Velké Británie, což asi "v plánu" nemají.
Zdroje:
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mezi-USA-a-EU-to-vre-Evropa-vyhrozuje-zavedenim-viz-pro-Americany-429889
http://www.nytimes.com/2016/04/08/world/europe/european-union-to-consider-requiring-visas-for-us-travelers.html?ribbon-ad-idx=12&rref=world/europe&module=ArrowsNav&contentCollection=Europe&action=keypress®ion=FixedLeft&pgtype=article

 

Autor: Adam Mikulášek | pátek 8.4.2016 13:57 | karma článku: 23,22 | přečteno: 715x