Dnešní studenti budou jednou soudci, politiky či učiteli!

Někdo se možná nad včerejším „nevinným blbnutím“ studentů jisté pražské školy, kteří přehlušovali spěv státní hymny demonstrantů poblíž orientální hudbou, jen pousměje, ale pozor!

Jestliže studenti z okna své školy v den volna vyvěšovali transparenty typu „milujeme islám“ a znevažovali státní hymnu…, ptám se: kdo je do té školy pustil? Vědělo o této akci vedení školy? To je totiž velmi důležité. Školy se, jak vidno, politizují shora…, stačí si dohledat informace o vystupování vedení našich dvou největších univerzit v poslední době.

Obávám se, že lidé indoktrinaci našich dětí a mládeže (viz hra na „hodné migranty“ a „zlé maďarské policajty“) poměrně dost přehlížejí. Hádanice o „uprchlické“ kvóty a podobně…, to je krátkodobý úhel pohledu, jejž rozhodně nepodceňuji. Avšak je třeba mít na zřeteli dlouhodobý aspekt věci, že totiž čím více neomarxisticky zpolitizovaných škol a univerzit, tím více indoktrinovaných absolventů z nich vyjde. A tito absolventi logicky budou chtít pracovat ve svém oboru. Z takto neomarxizovaných pedagogických fakult vyjdou budoucí učitelé našich dětí, z filozofických fakult historici, z právnických fakult budoucí soudci…, dále nelze opomenout novináře (včetně televizních reportérů…), intelektuály působící v různých think-tancích a institutech, samozřejmě také budoucí politiky…, a tak bych mohl pokračovat dál a dál.

Ale podstata je jinde. Jestliže si dle vlastního svědomí vyhodnotím, že podobný scénář si pro naši krásnou zemi nepřeji, je nutné a nezbytné aktivně proti tomu něco dělat. Jestli mě zajímá ne jen, co bude za pět/deset let, ale i za třicet či padesát let, je potřeba velmi důrazně myslet na vývoj situace v našem školství, od mateřských školek po univerzity.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Vladimira-Antosova-Dopis-rektoratu-UMPRUM-Praha-463371

 

Autor: Adam Mikulášek | sobota 19.11.2016 11:47 | karma článku: 40,56 | přečteno: 1712x