Británie nás možná podruhé zachrání před Německou rozpínavostí

Britská premiérka naznačila, že její země v zájmu obnovení kontroly svých hranic patrně opustí ne jen EU, ale i jednotný evropský trh.

Bravo, Británie! Ještě posílit kontakty s „Trumpovými“ USA a ukázat sociálním inženýrům v Berlíně a Bruselu, že to jde i jinak, že vystoupení z EU neznamená ani konec světa, ani konec Evropy, dokonce ani konec Velké Británie. Tak se lidé v dalších eurounijních zemích přestanou bát „zadních vrátek“ v podobě možného opuštění EU po britském vzoru a začnou víc na Brusel tlačit, aby přestal s dalším omezováním práv a svobod slušných občanů ve prospěch práv a svobod zlodějů.

Brexit neznamená oslabení Evropy, znamená jen oslabení pro-merkelovských sil, a naopak posílení nadějí mnoha evropských občanů na změnu poměrů. Jen ať Merkelová zuří, nic jí to nepomůže. Kdo čím zachází, tím také schází.

Pro-merkelovské „elity“ si Budou muset vybrat – buď se konečně začnou chovat demokraticky, podle vůle občanů, nebo skončí. Ztrácí Británii, ztrácí USA…, už jim zbývá jedině ta Saudská Arábie, „vzor multikulturalizmu, tolerance, rovnosti a genderové vyváženosti“. :D

Statečnost Britů a britské vlády nás možná znovu zachrání před německým imperializmem, jako za 2. světové války, byť dnes jde „jen“ o imperializmus ekonomický, nikoli vojenský. A také, spolu s novou politickou garniturou v USA možná pomohou zbourat falešnou modlu ekonomického liberalizmu, který velmi často nespravedlivě zvýhodňuje bohatší země na úkor těch chudších tím, že je zbaví nástrojů, jak chránit svou ekonomiku – ať už přímými státními zásahy do ekonomiky (viz Čína…) nebo třeba zavedením dovozních cel jako ochrany méně konkurenceschopných domácích podniků před krachem či jako ochrany proti přesunům domácích továren do zemí s levnou pracovní silou.

God Save the Queen!

http://zpravy.idnes.cz/johnson-brexit-podnikatele-hospodarska-komora-frd-/zahranicni.aspx?c=A170118_133730_zahranicni_ert

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Mikulášek | čtvrtek 19.1.2017 8:47 | karma článku: 40,13 | přečteno: 1824x