Američané prý nalijí milióny do antipropagandy kvůli rostoucí popularitě Putina

Vzrůstá totiž popularita Putina, USA se čím dál více obávají ruské propagandy. Jenže si neuvědomují vlastní hrubé politické chyby, jež podkopávají důvěru vlastních občanů.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Potecou-miliony-dolaru-Americane-se-zdesili-ze-lide-zacali-verit-Putinovi-a-pripravuji-akci-433688

USA a EU totiž Putinovi velmi aktivně pomáhají svou stupidní pro-oligarchickou a pro-islámskou politikou. Jediný účinný prostředek by byl dělat takovou politiku, aby byli lidi spokojenější a nemuseli s povzdechem říkat - jak jsem ty „komanče“ dřív neměl rád, tak zlatí komunisti ve srovnání s tím, co je teď.

Museli by dělat takovou politiku, aby lidi nemuseli „obracet zrak na východ" s nadějí, že „Rusové to tomu Bruselu a těm Amíkům hezky natřou". Důvod, proč se popularita Ruska zvedá, není ruský blahobyt, ale naštvanost na Brusel a Spojené státy. Kdyby tam byl místo Putina kdokoliv jiný, tak pokud by „šil do Amíků a do Merkel", jeho popularita by rapidně rostla. I Američan, který bude kritizovat současnou americkou vládnoucí oligarchii, bude populární, a to dokonce i v samotných Spojených státech, viz třeba takový Donald Trump.

Bez důrazné změny západního politického kurzu vůči vlastním občanům popularita Ruska poroste, ať si dají do antipropagandy milionů, kolik chtějí, ať si budou mazat pro-ruské weby, jak chtějí, protože problém je v EU a USA. A i kdyby Putin padl a Rusko se smířilo se západem, tak by se zvedala popularita třeba Číny, prostě, nepřítel mého nepřítele je můj přítel, tohle by si měli američtí i evropští mocipáni pořádně uvědomit, pokud chtějí vrátit západu pošramocenou reputaci, zatím ale podělávají, co podělat mohou. A tohle jsou ty důsledky.

Jako v 60 letech - Ho, Ho, Ho Či-min - a v 80tých letech - radši rudí než mrtví. Za chvíli se bude skandovat něco ve stylu - radši Putin než islám..., vsaď te se. Kdo se z historie nepoučil, musí si ji holt zopakovat.

Závěrem doporučuji si přečíst něco o tom, proč Ukrajinci z počátku vítali nacisty jako osvoboditele před stalinským útlakem nebo jak to bylo s Finskem a generálem Mannerheimem. Teď je to psychologicky velmi podobné, jen jako utlačovatel je místo Sovětského svazu vnímán „Brusel“ a „Washington“. Historie se tak trochu opakuje, ještě je ovšem čas předejít nejhoršímu.

 

Autor: Adam Mikulášek | pondělí 2.5.2016 17:10 | karma článku: 34,14 | přečteno: 1015x