Výskyt vtipů v praxi

Určitě všichni znáte takový ten klasický: "Víte, jak matematik vaří vodu na čaj? Vezme rychlovarnou konvici a podívá se, jestli je v ní voda. Když zjistí, že je prázdná, nalije ji dovnitř a zapne konvici. Pokud tam voda byla, tak ji vyleje a tím převede situaci na předchozí případ." Zjistil jsem, že jsem asi matematik :)

UPS - ilustraení fotoflickr.com: wizardatmz
PC mám zapojený přes UPS. A UPS vypínám, když vypínám PC. Takže abych při příchodu nemusel pracně zapínat UPS, a pak ještě PC, tak jsem si v BIOSu nastavil, že po obnovení napájení (po obnovení dodávky el.proudu) se má PC sám zapnout. Takže přijdu domů, zapnu el.rozvod, zapnu UPS, a PC už automaticky bootí.
Jenže - někdy výjimečně po vypnutí PC nechám, z různých důvodů, zapnutou UPS. A pak přijdu domů, chci zapnout UPS, abych tím zapnul PC - ale ejhle, UPS nejde zapnout, když už je zapnutá - a přitom PC je vypnutý. Co s tím? Půl sekundy jsem zaváhal, a pak jsem s naprostou samozřejmostí vypnul a zapnul UPS. A tím PC úspěšně zapnul.
A až potom mi došlo, že stačilo na PC stisknout power :) Jenže já si úplně odvyknul, že tam je, když ho nepoužívám - zapínám zapnutím UPS, a vypínám volbou "start" ve Windows :)

Takže tolik o převádění problémů, na již vyřešené, v praxi.




PS před zapínáním konvice někdy také vyliju zbytek vody a napustím novou - ale to je účelný krok kvůli uvolněnému vodnímu kameni, to není kvůli převodu problému na jiný :)
 
Publikováno www.adamek.cz 

Autor: Martin Adámek | sobota 16.2.2008 12:16 | karma článku: 18,94 | přečteno: 1997x