Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P64e95t31r 52B76u98r90i68a12n

1. 12. 2021 15:00

Problém podobných článků a jejich nositelů vidím v tom, že si až příliš zjednodušují pohled na covidový svět ve stylu, kdo neočkuje s námi, očkuje proti nám.

Černá bílá, my oni, dobro zlo, pes a kočka.

Tak například veškerou kritiku, pochyby, znevěrohodnění, či skepticismus házejí na jednu hromadu pod značkou antivaxeři, anticoviďáci s vysvětlením, že to jsou lidi, kteří nevěří v existenci covidu, či ho mají rovnou za konspirační hru. Prý jsou hloupí a demagogicky ovlivněni nějakými hoaxy. Už jsem to psal minule pod tým blogem a udělal jsi to znova. Zde:

...kdejaký rádoby kazatel ve veřejnoprávních médiích hlásal nesmysly, že covid neexistuje, že očkování obsahuje jed, nebo že vládní opatření není třeba dodržovat.

Vláďo, ty co popisuješ, těch je tak max. 5%. Zbylých 95% jsou ti, kteří s formami boje a jejich přeceňování, anebo naopak nedostatečností pouze polemizují. Tvrdili např., že hadrová rouška proti proniknutí viru nechrání, že po zrušení lockdownu a otevření zahrádek nenastane apokalypsa, že očkování nechrání proti nákaze a přenosu, že proočkováním 65% populace pandemie neustoupí, že očkované je třeba také testovat a nezakazovat neočkovaným vstup do restaurací, že v nákupáku se vir lehčeji přenáší než v malých krámcích a všechno to, co se časem ukázalo jako pravda.

Naproti tomu většina z těch demagogií, které svého času hlásali bigotní zastánci opatření se časem ukázala jako mýtus. Takže oni zastánci musí chtě nechtě měnit své názory jako ponožky, což je pro ně sice frustrující, ale nijak jim to neubírá na chuti plivat na ty z druhé strany barikády své proočkované covidové sliny vesele dál.

Jedna z nejpikantnějších pomateností boje proti covidu je to, že očkovaní jsou nazývání bezinfekční, jenom jim je povolen vstup do restaurací a zároveň se zkrátí provozní doba restaurací všem těmto, kteří tam sedí už 6 hodin, o hodinu proto, aby se vir nešířil. Fakt pomatenost jak z Kocourkova.

9 2
možnosti
Foto

Jak jsem psal v článku, některá opatření se mohou jevit jako špatná, některá jistě i jsou špatná. Žádná vláda nemá patent na rozum, ani naše stará, ani naše nová. Vždy se budou dělat chyby. Ale když se nebude dělat nic... Pověz mi, kolik životů přesně zachránilo nenošení respirátorů, kolik životů zachránilo odmítání nařízení? Kolik?

0 0
možnosti
Foto

Celkem bych s vámi mohl souhlasit, až na plnou podřízenost nařízením státu.

To samozřejměplatí, ale jen v případě, že tyto státní akty respektují právní řád země.

Jenže tato dosluhující vláda ukazovala platným zákonům vztyčený prostředník a hned od začátku zákony překračovala. Děsivé je, že v porušování pokračovala přes několikeré soudní rozhodnutí a výzvy k nápravě. To považuji za obrovsky trestuhodné.

Vláda v demisi navázala na přístup prezidenta v jeho nerespektování zákonů a neskutečně snadno rozdělila občany jak Mariánským příkopem. A lid obecný, hraje si na jedině správné a spravedlivé, na tuto aktivitu vlády skočil a vybíjí se v žabomyších válkách, což vládě usnadní i její diletantské vládnutí.

Jestli je nebo není omezení svobody vakcinací je povýšeno na stěžejní boj o svobodu a zatím vláda na všechny dělá ... dlouhý nos a lid obecný jí to žere. A ač si každý myslí, že svou činností bojuje za svobodu, je dávno svázán a uzurpován kroky vlády, které způsobují jeho nesvobodu v měřítku daleko větším, než je jedna či dvě injekce.

Co takhle místo nesmyslného boje se postavit své vrchnosti?

2 2
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, že měla vláda některé věci dělat mnohem lépe a hlavně v mezích zákona. To, že se takto provinila, a to já nepopírám, ale alespoň pro mě neznamená, že budu odmítat očkování, že nebudu nosit respirátory v davu lidí, že nebudu dodržovat karanténu atd. Snad mi rozumíte, jak to myslím.

1 0
možnosti
Foto

Poprvé v životě s tou ženštinou souhlasím.

2 0
možnosti
Foto

Podobné pamflety jsem čítával za vlády komunistů. Jsem na to zvyklý. Jenom mi vrtá hlavou, kde jste se to naučil, případně kdo je váš vzor? Ostatně, kdo jsou ti „někteří“, koho to vlastně máte na mysli? Dříve tak byli označováni „nepřátelé lidu“. Jak se s nimi zacházelo jistě víte. Ano, někteří, jak vidno, jsou opravdu nepoučitelní....

12 2
možnosti
Foto

Někteří antivaceři, někteří odmítači protiepidemických opatření. A to jsem si myslel, že jsem svůj text napsal blbuvzdorně...

0 0
možnosti
JP

J33i60r33i 23P59i94l30n24y

1. 12. 2021 13:54

Jenomže, pokud nechci dodržovat předpisy na silnici, můžu si zvolit nejezdit a nikdo mne nepostihuje. Ale když se nechci nechat očkovat, tak se chystají represe a omezení mého života.

1 0
možnosti
Foto

Stejně, jako si zvolíte omezit se tím, že nebudete moci jezdit, neočkováním si zvolíte omezení z toho plynoucí. Kde vidíte rozdíl?

1 0
možnosti
Foto

J14a11n 30Š18i94k

1. 12. 2021 13:52

Někde jsem četl, že v západních zemích je svoboda vnímána především jako odpovědnost a v postkomunistických, že si každý může dělat, co chce. Domnívám se, že pro Českou republiku, kde vyčuranost měla prim už za Rakousko-Uherska, to platí dvojnásob. Hezký den

10 3
možnosti
JK

Váš text je jeden argumentační klam za druhým. Poukážu jen na dva. Apelovat na dodržování proticovidových opatření odkazem na pravidla silničního provozu je nesmysl. Provoz na silnicích je svým způsobem uzavřený systém a nikdo se nemusí stát řidičem. Pokud se jím ale chce stát a získá řidičské oprávnění, je logicky povinen dodržovat pravidla silničního provozu. Žít ale člověk musí a má právo žít svobodně, a pokud mu někdo chce svobody omezovat, musí naopak on řádně zdůvodnit, proč je to nutné a co tím omezením přesně sleduje a chce konkrétně dosáhnout. To se ale v případě proticovidových opatření neděje. Další klam je vaše tvrzení, že jsme ve válce. Je to svévolné tvrzení, které jste nijak nedoložil, tudíž všechno, co jste napsal o chování v době válečného stavu, je nesmyslné.

16 3
možnosti
Foto

K životu potřebujete hospodu stejně, jako řízení vozu. Pokud nepotřebujte k řízení jedno, nepotřebujete ani druhé. A jak ještě jinak a více chcete zdůvodňovat, že očkování je jediná současně dostupná zbraň, kterou lidstvo má?! Já myslím, že se pro vysvětlení už udělalo maximum a je vidět, že spousta světových politiků už si to začíná také myslet a proto přicházejí tvrdší omezení. Čas na vysvětlování a vyjednávání vypršel. A jistě že je svět ve válce, jen má ta válka trochu jinou podobu, než ty ostatní, regulérní. Dnes je stejně třeba, jako v regulérní válce, aby lidé táhli za jeden provaz, jinak prohrají. Kdo to nevidí, je za pštrosa.

0 1
možnosti
Foto

... pláčeš krásně, Vladiíre, ale zase na blbým hrobě:-PRvRv

3 2
možnosti
LV

Přečtu-li si I dnes, "jak už jsem zmínil, JSME ve válce" , a k tomu titulek o tom, že si někteří pletou demokracii s kovidovou anarchií, vcelku vidím, kde je problém.

My NEJSME ve válce, to jen někteří lidé mají ten pocit.

Ve skutečnosti jsme v kulminačním bodě podzimní epidemické vlny respiračních onemocnění, do které se nám jako loni přimíchal i kovid. Stejně jako proti jiným respiračním chorobám i proti kovidu existuje očkování, jehož účinky jsou však velmi omezené, o čemž svědčí to, že ačkoliv je dnes 6 milionů očkovaných, nemluvě o těch, kteří kovid prodělali, máme téměř identická čísla s loňskou vlnou, kdy nebyl očkován nikdo a uzdravených z kovidu bylo 10 x méně než dnes.

Ano, máme dnes jinou mutaci, než byla loni, ale o tom právě píšu. Těžko můžeme mít očkování proti mutaci, která ještě neexistuje, a když konečně budeme schopni očkovat látkou proti aktuální mutaci, přijde jiná.

Můžeme vést spory o tom, zda má nebo nemá cenu se očkovat (podle mě to určitý omezený význam má), ale to je tak všechno.

Vyfabulovat si, že jsme ve válce a pak osočovat všechny, kteří to s Vámi nesdílejí, je přinejmenším neproduktivní.

15 1
možnosti
Foto

Existuje stav normální a pak stav nenormální. A my už dva roky v normálním stavu nejsme - celý svět. Nazvěte si to jak chcete, já tomu říkám válka, rozdíl termínu nehraje roli. Důležité je, zda se lidé shodnou na táhnutí za jeden provaz. Pokud ne, budeme v tom (jiném...:-)) stavu ještě hodně dlouho.

1 0
možnosti
Foto

Jestli tedy vy jste ve válce, tak já a ani ti které znám s ničím neválčí. Někde jsem něco přehlédl?

10 4
možnosti
Foto

Pokud pokládáte současnou situaci ve světě za normální, pak ano, něco důležitého jste skutečně přehlédl...

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám