Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všichni zapomínají na to, jak se v dubnu uvažovaným zrušením plošných opatření zabývala naše Poslanecká sněmovna, která nakonec zveřejnila nahrávku z neveřejné schůze Výboru pro zdravotnictví. Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) profesor Ladislav Dušek na půdě zdravotního výboru vyjádřil své obavy ohledně varianty, kdy se veškerá opatření zruší, těmito slovy: “Když by se to od 1. 9. rozvolnilo tak, že by nastal úplně volný pohyb jako za normální populace. A předtím by už probíhal přípravný pohyb, třeba moje oblíbené metalové koncerty. A ten virus by dostal šanci se vrátit zpátky do reprodukčního čísla 2,8 a byl by v imunologicky naivní populaci, tak zvládne svoji finální předpokládanou attack rate, která je 60 procent v populaci, za tři měsíce. To znamená, že za tři měsíce zvládne projít přes 6 milionů lidí. Výsledkem by bylo, že bychom se na vrcholu peaku dostali do dnů, kdy bychom měli 150 tisíc pozitivně diagnostikovaných a z toho by bylo 30 tisíc v kategorii 60+, a z nich by bylo 10 tisíc v kategorii těžce vulnerable a z nich by bylo 8 tisíc na umělé plicní ventilaci. Denně. Po dobu 1,5 měsíce.”

Záznam ze zasedání je k dispozici na webu Poslanecké sněmovny a byl také zveřejněn v několika našich sdělovacích prostředcích, např. na serveru Lidovky.cz.

19 0
možnosti
Foto

Věru na ni netrpím. Možná máte pravdu v tom jednom místě, jak a co by spíš mohla a měla říctR^...Ale mám za to, že to, jak ti slavní mluví, je vždycky dost záležitost médií, co jim prostor chtějí udělat a nakrmit se tím tak nějak "oba". A skutečně 99 procent toho, co se k nám dnes dostane, je bulvár nebo článek ve vstupních branách bulváru.

Pan Flégr nepočítá tak úplně špatně a jsem schopna tomu varování naslouchat, byť říkám, neříkat to blogerům, ale házet to tedy vejš a pobrat víc umění i "rakev" nabídnout zlidštělejším způsobem, aby si lidi pro věc získal...

Karel Boháček měl v jednom příspěvku docela podnětnou a důležitou řeč. Skutečně řada lidí vůbec netuší a neví, že má rakovinu, že má to či to, a tohle je pro mne v diskuzi konečně bod, konečně posun, kdy nás i mě -maličko pochybovačné, má tohle nutit učinit jakýsi úkrok. Na tenhle moment z té diskuze a názor KB tu ráda upozorním...je důležitý.

Když mám svůj grafomanský výlev dokončit - Nechci umenšovat skutečné svědectví nemocných a nechci umenšovat ani za mne maličko hrůzostrašné dávkování pana profesora, jehož odpovědí pro mne si vážím moc. Ale...Není to zase hlavně o tom, že má být zkrátka vidět ne zpěvák, ale Nezmatený premiér? Osobnost Lékařského ministerského křesla, no a jako třešeň na dortu do debat a tisku vstupovat velmi vyzrálými vstupy pro klid i ostaržitost zároveň především hlava státu? jako velký táta, kterému zkrátka nasloucháte? než lovit věci z bulváru? díky za čtení

7 0
možnosti
DN

Souhlasim s obsahem článku. To, že došlo k podceňování nákazy nás dostalo do situace, kde jsme teď.

1. Pozdní následky se můžou zhodnotit až po 5letech studia. Pokud virus ničí čich - tedy čichový nerv, musíme hlídat eventuální změny v CNS. Známe mnoho pozdních poškození CNS v medicíně - viz priony a demence/ nemoc šílených krav apd/. Čichova dráha je nejkratší přímá cesta do mozku.

2. Pozdní následky orgánů jsou již popisované, chybí nám opět sjednocující činitel, opět je nutné delší studium.

3. Vakcina bude chránit cca na 3-4mesice...bude drahá a určitě pojišťovny budou proplacet pouze některým.

4. Pokud si teď zvykneme na chování, že holt ti slabší by stejne umřeli, že kvůli nim nelze omezit ekonomiku- tak naše děti s tímto názorem mám to za pár let vrátí.

5. Nezbývá nám nic jiného, než se naučit žít s touto hrozbou, nepodceňovat ji, chovat se zodpovědné vůdci sobě a okolí. A pravé toto během léta jsme nedělali. Virus nezmizí, vláda ho nevyřeší sama, jenom lidé mohou tuto situaci změnit.

23 3
možnosti

Lidé zase nejsou zase až tak hloupí. Média je velmi dobře zásobují informacemi, takže vědí, že u většiny (zejména mladších) postižených má covid-19 lehký průběh, nebo je skoro bez příznaků. Laické výroky známých osobností je tedy těžko nějak ovlivní. Daleko hůř hodnotím výroky parazitologa Flégra, který na TV Prima ohlásil kolaps českého zdravotnictví v horizontu jednoho měsíce. I kdyby mu nakrásně jeho předpověď vyšla (protože jeho tip, že v neděli bude 4000 pozitivních, se pomalu naplňuje), rozhodně neměl předem děsit lidi.

11 4
možnosti
Foto

Já myslím, že moc jiných cest, jak lidi donutit vzít celou věc vážně, na skladě bohužel není. Doklad je i tato diskuse...

10 2
možnosti
PB

P68e67t29r 46B46u97r33i65a51n

18. 9. 2020 14:37

Scénář podle Vládi Kroupy:

Lucie Bílá: když mě dostihl covid, byly to nejhorší týdny mého života. Zmítala jsem v horečkách, křečích a nesnesitelných bolestech. Chtěla jsem být raději mrtvá. Lidé, buďme, prosím, ohledně prevence a hygieny vůči tomu zabijáckému viru velmi ostražití a zodpovědní.

Reportér v soukromí: Proč jste to lidem povídala, vždyť to není pravda?

Bílá: Chtěla jsem, aby to lidi nepodceňovali. Nechtěla jsem je ukolébat tím, že u mě to nic nebylo.

Výsledek: V domově seniorů na Bruntálsku spáchalo hromadnou sebevraždu všech 56 obyvatel poté, co byl u třech z nich potvrzen pozitivní test na covid. Souhrnně se jedná už o 1 589 obětí sebevražd seniorů a dlouhodobě nemocných od zveřejnění svědectví Lucie Bílé o průběhu nákazy.

13 8
možnosti
Foto

Máš tohle zapotřebí?

4 3
možnosti
IM

I74v16a79n 90M67i57n82á96ř

18. 9. 2020 14:27

.. " a když vám paní Lucie Bílá řekne: Skočte z okna, také skočíte ?! "

Reminiscence na ustálenou reakci učitelů, když dítě svádělo své drobné lumpárny na někoho - kdo je k tomu navedl.

3 0
možnosti
Foto

Já určitě ne, ale věřím tomu, že by se celá řada lidí našla, co ano. A bez rozmýšlení...

2 0
možnosti
PB

P45e62t59r 72B35u89r90i76a84n

18. 9. 2020 13:47

...viz počty těžkých případů v nemocnicích, nemluvě o těch, které setkání s covid-19 už stálo život, mělo setkání s novým virem dopady až fatální.

----------------

Jak si, Vláďo, vysvětluješ ten prostý fakt, že průměrná úmrtnost v ČR je tento rok nižší než v předchozích letech? Jak chápat to, že v období řádění zabijáckého viru od března do července počet zemřelých klesl? Řekni kde ti mrtví jsou, kde jen mohou být...

22 8
možnosti

Myslím, že má právo říci svůj názor !

3 0
možnosti
Foto

Právo na to má, ale ve svém postavení by měla ctít povinnost přemýšlet nad tím, jestli svým prohlášením nemůže někomu ublížit...

6 0
možnosti
DV

D93a84v19i55d 33V17l22k

18. 9. 2020 13:26

Vladímíre, ty jsi mistr v tom jak udělat z komára velblouda. Náhodou jsem si video paní Bílé dnes ráno pustil a podle mne jen velmi lidsky a na ni velmi civilně vyjádřila své pocity z nákazy Covidem. Na rozdíl od Tebe má tedy s nemocí reálnou zkušenost. To měla jako lhát a tvrdit , že umírala?

41 5
možnosti
LH

já s Vámi suhlasím, prohlášení paní Bílé rozhodně neudělá takovou paseku jako prohlášení "odborníků" a strach z jejich keců u vlády ..... díky tomu jsme tam kde jsme

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám