Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takhle to vypadá, když se udělá opatření bez předchozího průzkumu, a když se to někde neosvědčí, vymyslí se jiné, ovšem stejně hloupé. Ale jde o to, že se NĚCO dělá.

Včerejší nákup ve velkokrámku mezi 10 - 12 ukázal, že tam bylo narváno tak, jako nikdy před tím v této době. Takže si všichni dýchali na krk, což je to, co chceme.

Nyní se doba, kdy bude narváno, jen přesune na jiný termín.

Ono v daném případě je lepší nic neregulovat, zejména politickým rozhodnutím.

21 0
možnosti

A když už se vláda rozhodne regulovat dobu nákupu, je nepřípustné, aby ji jedné skupině populace pouze doporučovala a druhé přikazovala. Z toho pak vzniká ten chaos.

4 0
možnosti
Foto

P14e80t57r 39H10a94n97n87i17g

20. 3. 2020 11:09

I když jsem sám v seniorském věku, souhlasím s Vámi. Každý si musí ze svého pohodlí uloupnout. Zcela se dokážu vcítit do zaměstnaných lidí, že si ráno cestou chtějí nakoupit čerstvé potraviny na svačinu, oběd. Navíc ten čas od 7 ráno i na poštách je naprosto nesmyslný i pro seniory, neboť většina pošt otevírá až v 8 hod. A ještě jednu věc. Doba od 10 do 12 byla pro mnoho seniorů vhodná. Nevím, proč musela vláda po protestech jakési rady seniorů, o které většina seniorů nic neví, okamžitě po jednom dni změnit časové rozpětí. Měla to nechat běžet minimálně tři dny a pak vyhodnotit. Oni ty všelijaké vládou podporované neziskovky nejsou vždy mluvčími té skupiny, kvůli které jsou ze státního rozpočtu financovány. Udělala rada seniorů nějakou anketu mezi reprezentativní skupinou seniorů o ideálním čase nákupu? Nevím nic o tom.

31 0
možnosti
Foto

Já myslím, že to mělo jediný důvod. AKCE v supermarketech. Strach, aby jim pracující všechno nevyprodali. Jinak si ten posun nedokážu vysvětlit.:-/

5 4
možnosti
Foto

Ahoj Vláďo, no, mezi námi, já bych to tak nechala. Jestli to tak vyhovuje babičkám a dědečkům, pak nejsem proti. Jen jsem si řekla, jestli ten časový přesun byl nutný, protože ve chvíli, kdy si každý musíme ze svých zvyklostí něco odloupnout, tak by i senioři mohli svůj zvyk - nakupovat hned po ránu - v tyto obtížné dny pozměnit, a když společnost pro ně vytvořila tuto výjimku, aby zabránila ohrožení jejich zdraví na co nejmenší možnou míru, tak i oni by mohli projevit vstřícnost a nedomáhat se ze dne na den další úpravy.

Ale sama za sebe s tím problém nemám. Pracuji od 7.00 a jídlo do práce si po ránu kupuji opravdu jen málokdy. Nosím si z domova. Většinou si naplním bagetku už večer a ráno ji jen vylovím z ledničky a hodím do batůžku. Navíc si do ní dávám jen to, co mám ráda. Ani ty bagetky, housky apod. si nekupuji každý den. To je ztráta času, chodit do obchodu každé ráno. Prostě si jich koupím víc, dám je po jedné do mrazáku a každý den jednu rozmrazím. Já vím, každý máme nějaký svůj systém, ale mně se tento osvědčil. Odpadl mi tím takový ten ranní stres, jestli nebude v obchodě fronta, jestli se nezadrhne pokladna a já nepřijdu včas do práce...

Tak pěkný a hlavně zdravý den přeji!!! V

1 0
možnosti
Foto

Ahoj, chápu, ale Ty pochop, že ne každý pracuje v knihovně a že například takový dělník na stavbě jednak má vyšší potřebu kalorií a druhak kdo z nich může zahodit po deváté rukavice a říct štajgrovi, že jde hledat obchod s jídlem...?

3 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Předchozí čas vymezený pro důchodce v čase 10:00 až 12:00 považuji za lepší. Řada lidí si skutečně potřebuje koupit něco k jídlu ráno cestou do práce. A že někteří důchodci jsou zvyklí nakupovat ráno? To není argument.

Teď mají důchodci vymezený čas k nákupu od 7:00 do 9:00. To je pro lidi z měst, kde hypermarkety otevírají od 7:00. Na venkově však potraviny a drogerie otevírají obvykle v 8:00. Takže tam se důchodcům vymezený čas nákupu scvrkne na jednu hodinu. Ještě štěstí, že na venkově se ten čas vymezený pro důchodce až tak moc nehlídá.

3 0
možnosti
Foto

P85e84t87r 59H47a58n34n39i26g

20. 3. 2020 11:11

Máte naprostou pravdu.

0 0
možnosti
MA

Pro spokojenost všech navrhuji 9 - 11hod.

13 0
možnosti
Foto

I57v91a23n 57V24e51s31e58l38ý

20. 3. 2020 10:28

Patříc do uvedené věkové kategorie ten čas nevyužiji. Já prostě před devátou ráno nejsem použitelný. Mám to tak od dětství a od školní docházky přes zaměstnání i vojnu to nikoho nezajímalo tak si kvůli nákupu se zvýhodněním(?), pokud je výhoda nakupovat s vrstevníky, nebudu kazit čas důchodu.

6 0
možnosti
PC

No, to je těžké. 10 - 12 hod bylo špatně, 7 - 9 je taky špatně. Opravdu nerozumím lidem, pro které je prostě všechno špatně, a je mi z toho tak nějak divně.

2 0
možnosti
Foto

Divně Vám z toho být nemusí. ,,Lidi sou lidi.(J.W.R^)";-)

0 0
možnosti
LH

to bylo na žádost obchodů, jestli jsem dobře pochopil toho človíčka co byl za Babišem

2 0
možnosti
Foto

To si děláš srandu.;-D Dnes píšu na mesenger Zuzce Součkové, bavily jsme se o tom nařízení pro nákupy jen seniorů a já jí říkám: asi o tom napíšu blog. pokud mě tedy někdo nepředběhne, třeba Vláďa Kroupa. Bum a je to;-D Bych si měla otevřít věštírnu.

4 0
možnosti
RS

Víte jaký je rozdíl mezi myslícím člověkem a nemyslícím? Ten první dá přednost lidskému přístupu k bližnímu a ten druhý na něho vytáhne pendrek, viz zpráva o ochrance, která zbila důchodce.

Ten první to psané pravidlo aktualizoval podle situace a ten druhý literu povýšil nad situaci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám