Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Jako senior(ka) 70+ zcela s panem Kroupou souhlasím.

Ta změna nastala především proto, že starosta jedné jihočeské vesničky poukazoval na to, že jsou důchodci zvyklí chodit nakupovat brzy ráno.

Normální senior má plno času a na rozdíl od pracujících si může denní režim upravit.

P.S.

Ta nová nakupovací doba pro mne osobně znamená vstávat na budík:-(

24 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
MS

Mně připadá, že jestli vůbec, tak by to mělo být od 9:00 do 11:00, to by si mohli lidé ráno nakoupit cestou do práce i dojít okolo poledne koupit něco k jídlu. A fascinuje mě hranice 65 let, jako kdyby doma sedící mladší důchodci měli za povinnost jít testovat svoji imunitu mezi masu pracujících potenciálních šiřitelů koronaviru ...

(P.S. Ono je to vůbec kouzelné, odejdete do důchodu, přičemž dostanete almužnu ve srovnání s předchozím příjmem, ale město klidně zvedne poplatky lidem mladším 65 let, tedy i řadě důchodců - u nás tak coby čerstvý důchodce za dva psy musím nyní namísto 2200 Kč ročně zaplatit 3000 Kč - to je zřejmě to správné sociální cítění ...)

2 0
možnosti
PV

Pane Kroupo, vy jste zřejmě vůbec nepochopil, že je nouzový režim. Před otevřením se dá např. lépe dezinfikovat a ti senioři jsou opravdu nejnáchylnější. Ten čas je pro ně přirozený, v 7.00 jich tam chodí holt nejvíc. Za mě správné rozhodnutí. Ale nikdy se nezavděčíte všem.

3 6
možnosti
Foto

A proč nouzový režim nechápou také důchodci? Jinak tématu dezinfekce se věnuji někde dole...

2 3
možnosti
SB

Máte pravdu. Opět se vláda neporadila například s předsedou svazu důchodců. V 7 hodin chodí nakupovat jen pár důchodců, kteří se bojí, že potom už nedostanou zboží se slevou. Ten čas se měl upravit na 8 až 10 hodin. Potom by od 7 hodin mohli nakupovat i pracující.

8 0
možnosti
MV

tohle je jen jeden z mnoha "preslapu" krizoveho stabu, bohuzel jen jeden

to, ze se duchodci budou cestou na nakup potkavat s temi, kteri je podle krizoveho stavu ohrozuji - mladymi lidmi v MHD, to uz cleny krizoveho stabu netrapi?

zrejme ne. konec koncu - vzor chovani jim dal vcera prezident, kdyz umelcum radil, abych dochazeli do duchodaku seniory pobavit - netusim, jestli to myslel opravdu, nebo jako cerny humor...

a k te svacine: uriznete si doma chleba, namazte, priklopte k sobe a mate po "problemu"

5 0
možnosti
KL

Pro spokojenost všech bych to zrušila. Důchodci stejně budou courat jak se jim chce a ten zbytek nepřijde o teple rohliky;-D, které se rozpekaji z mrazeneho polotovaru. V životě jsem řešila spoustu věcí, ale tohle mě fascinuje. Aneb... Lidi mají pořád čas na řešení blbostí, takže není tak zle.

5 0
možnosti
Foto

Dost lidí je doma s dětmi a tak mají čas řešit i blbosti.;-D;-)

1 0
možnosti
MK

Jestli si neumíte udělat s předstihem jídlo do práce, jestli nezvládnete dojít nakoupit po práci, jestli si neumíte uvařit...tak potom jste nesvéprávný a běžte vrátit občanku.

2 9
možnosti
Foto

Kritizujeme pouze blbý a nepochopitelný nařízení vlády. Kvůli tomu nemusíme vracet občanky.

6 1
možnosti
Foto

No nevím, ale já a asi spousta jiných pracujících si chodí pro svačinu, nebo oběd mezi 10.30 a12.30. Nechápu co bych tam dělal v 7 hodin. Takže jste asi v menšině.

2 2
možnosti
MS

No a spousta lidí si chodí koupit snídani a svačinu ráno cestou do práce na půl osmou a je ráda, že obchody otevírají alespoň v sedm ...

2 0
možnosti
VM

Fakt si myslite, ze je v tyhle situaci nutny si jit kazdy rano pro cerstvej rohlik? tak si udelam vetsi nakup a delam si svaciny doma, ne???

1 5
možnosti
Foto

A fakt si myslíte, že je v téhle situaci nutné, aby důchodci chodili do obchodu zrovna v době, kdy chodí lidé do práce? Oni mají jinak důchodci během dne nějakou hoňku, že tam nemohou jít v čase např. 10:00-12:00...?

9 1
možnosti
DNP

Odposlechnuto v obchodě: "Přece nebudu vstávat dřív, abych si došla nakoupit..." - babka s hůlkou

Takže to dopadne klasicky. Mezi sedmou a devátou budou obchody prázdné, ale cestou do práce si nenakoupíte a starci budou po obchodech šmajdat celý den.

9 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám