Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

R72u30d72a 96S84l92a67v97í48k

20. 3. 2020 16:47

To je jen taková zábava, aby se lidi v této době nenudili. Berte to jako takovou loterii, Prymula každý každý večer vylosuje pro následující den dobu omezení.

4 0
možnosti
PP

P71a98v68e30l 18P73u18š

20. 3. 2020 16:40

Až budete od roku 1991 každý den jíst jen studenou svačinu dopoledne a pak jídlo večer, budete si chtít ráno vybrat podle chuti a čerstvé .Ten důchodce si pak od 8.00 může nakupovat celý den až do cca 15.00- 17.30 to už se zase vrací pracující ze šichty:-)

2 4
možnosti
Foto

To jsou ty plošné hurá akce, které, když se vám líbí, schvalujete.

2 0
možnosti
AM

Říkali, že je to hlavně kvůli pečovatelské službě, která funguje spíše ráno.

7-9 mi připadá logičtější, než 10-12.

Ráno jsou obchody po otevření pro seniory dezinfikované a pracující si můžou koupit oběd.

2 1
možnosti
Foto

No vidíte a mně zase přijde logičtější, že ten, kdo je časově flexibilnější (důchodci) může jít nakupovat v 10 hod, kdežto ten, kdo spěchá do práce si jaksi v těch 10 hod už často nakoupit nemůže... A argumentovat dezinfekcí je dle mého úplně mimo, leda tak se myjí podlahy a oni snad důchodci lezou po břiše po podlaze...?

4 0
možnosti
Foto

Slyšel jsem názor, že někteří senioři chtějí chodit nakupovat ráno jenom kvůli slevovým akcím. Mají strach, že mezi po desáté dopoledne už zboží ve slevě nebude. Je to sice sobecké a hloupé, ale docela bych tomu věřil. Nicméně jim nikdo nezakazuje chodit nakupovat už ráno, i když by měli vyhrazené okno mezi 10:00 až 12:00.

3 0
možnosti
KK

Přesně tak, to není názor, to je oficiální stanovisko vlády, dneska probírané i na ČT24, že důchodcové řešili, že v 10:00 už by jim utekly slevy!!! I proto chtějí slevy dočasně zrušit.

1 0
možnosti
PK

Co nechápete? Důchodcům se to nelíbilo, důchodci byli zvyklí ... a když rozhoduje Babiš, stačí si dát 1 a 1 dohromady. Na těch, co to potřebují, přeci nezáleží. Z čeho všeho se někdo neštítí vyzískat politické body ... :-(

4 1
možnosti
Foto

Klid, ono prý už je to zase jinak. Jak, to nevím. Důležité je si uvědomit, že se dělají opatření. A když se neosvědčí, udělají se jiná.

2 0
možnosti
Foto

Ježišmarijá, nestrašte, já se tady tak krásně rozčiluju a oni to zase změní...?;-D

3 0
možnosti
EH

Taky si říkám, že by se mělo více vycházet vstříc těm, kteří se chodí ohrožovat do práce. Senioři (ti kteří nejsou zalezlí doma se svými konzervami a těstovinami) budou stejně nakupovat celý den, jak se jim zrovna chce.

To už rovnou mohli zavést nějaké střídavé nakupování, ať není v obchodech přeplněno. Třeba lidi s rodným číslem končící na sudé číslo by chodili nakupovat v sudé dny a naopak.

Hlavně ty pravidla pořád neměnit. Staří lidé nejsou tak flexibilní na všechny novoty měnící se co 24 hodin.

10 0
možnosti
MK

Chce to mít trpělivost a chvíli to vydržet. Dnes se zavírají do karantény obce kvůli čtyřem případů nebo města s řádově pár desítkami případů. Za čtrnáct dní toho budou v každé obci stovky a každému to už bude jedno. Otrlost nepřichází naráz, ale potřeba se k ní propracovat.

Jinak k té otvírací době. Období pro důchodce v rozsahu 7-9 hodin mi přijde jako alibismus, protože dost obchodů otevírá až v osm nebo i později.

5 0
možnosti
JS

Mně těch 10-12 taky přišlo lepších než 7-9, přesně z důvodů, o kterých píšete. . Klidně by mohlo být 9-12.

9 0
možnosti
PK

A jeden ještě podstatnější - od 10 do 12 jsou busy a krámy nejprázdnější z celého dne, tzn. pro důchodce nejbezpečnější. A myslel jsem, že to je hlavní pohnutka, proč vyhradit 2 hodiny jen pro důchodce ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám