Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Lze jen souhlasit. Ti kteří tady mektají o namazání chleba večer a flákájí se doma, nemohou pochopit, že jsou lidé, kteří pracují od 8 či 9 hodiny do 18 až 20 hodiny. Ti fakt mají problém se něco koupit k snědku.

8 2
možnosti
JJ

J84a40n 58J84í17c63h80a

21. 3. 2020 20:03

a když pracuji od 7? :) tak si nakupim před 7h, ne? dělate problem kde neni...

1 3
možnosti
PS

P26e24t42r 54S60o88u24č54e12k

21. 3. 2020 13:10

"Kroupo nepotěšil jste mě, ale ani já vás nepotěším."

Ať už by se zvolil jakýkoli čas, najde se vždy nějaký "Kroupa", kterému se to nebude líbit. Ale sakra myslete racionálně! Je to jen na omezenou dobu. Ale o to zřejmě vůbec nejde. Hlavně kritizovat, ať už je rozhodnutí takově, nebo makové.

14 6
možnosti
Foto

Naprosto s vámi souhlasím. I když patřím do skupiny seniorů, tento nákupní čas mi nevyhovuje. Netrpím nespavostí a nevstávám v 6h ráno. Navíc bydlím na vesnici a do města na nákup musím dojíždět. Takže za mně: ne!

8 6
možnosti
PS

P50e35t60r 52S15o38u15č49e56k

21. 3. 2020 13:16

To je mi vážně líto. Dojíždět 'každý den' do města na nákup je fakt hrozné. Co takhle na tu omezenou dobu zkusit dvě věci?

Udělat si větší nákup, aby druhý den jste nemusela?

Jako seniorka si jít nakoupit kdykoli?

7 5
možnosti
Foto

Na tomhle opatření se Babiš odkopal. Během 24 hodin změnil své nařízení aby vyhověl důchodcům. Pracující ho nezajímají, ač tvrdí, že je třeba zachovat běžící ekonomiku. Zajímají ho důchodci, jeho voliči.

8 11
možnosti
TK

Co myslíte, je lepší trvat na chybném rozhodnutí, nebo mít zpětnou vazbu a být schopen ho korigovat? Fakt si myslíte, že bylo reálné úderem desáté vyhánet koštětem z prostor supermarketu ty, kteří vypadají, že nemají 65?

7 2
možnosti
AK

p.Kroupa,x desítek let jsem si připravoval svačinu do práce doma a žiju,ale dnešní mamánkové a choulostivé primadony by přeci nejdly včerejěí rohlík nebo chleba.To by bylo pro ně sprostá snídaně.Pokud vám někdo řekne,že si v zaměstnání může udělat snídani,tak je naprosto zbytečný neb není plně vytížený.Viděl jsem to mnoho let v práci.Tak že je to jen lidslá stupidita se ohánět něčím,co není až tak důležité.Každý lékař vám řekne,že snídaně je důležité rozhodnutí pro ten den a má se jíst dotatečně,aby tělo mělo z čeho čerpat.

9 5
možnosti
Foto

Proč bych měl jíst včerejší rohlíky a housky, jen aby si důchodci mohli nakoupit ve slevě? Navíc, pochybuji, že pracující, který si jde koupit svačinu vykoupí "kilo hovězího jen za 89,90"

4 4
možnosti
TK

Ten čas je sice nepohodlný, ale logický. Větší obchody právě otevírají, jsou čerstvě desinfikovány, nejsou ještě zadýchány a zaplivány kupujícími,dá se očekávat, že riziko nákazy je nejnižší. A i z organizačního hlediska je mnohem jednodušší, když se nejedná o časové okno, tedy když není nutné po desáté hodině řešit "vyklizení" provozovny od "juniorů", kteří se uvnitř ještě pohybují. Jak si toto představujete vyřešit? Že bude ochranka probíhat mezi regály a legitimovat každého, koho odhadne na méně jak 65? Dost nereálné, že? Takto stačí od 7 do devíti postavit jednoho člověka ke dveřím. Co na tom nechápete?

A v době, kdy se každý snaží omezit nákup na 1..2 návštěvy obchodu týdně, vy potřebujete jít si pro svačinku každé ráno? To je fakt takový problém se trochu omezit a nechystat si ji večer? :-/

10 4
možnosti
LV

Vy jste to kromě titulku asi nečetl. Pan Kroupa dále - pro Vaši informavi - uvádí, že některé obchody zároveň budou zavírat už v 18 hodin (u nás například Konzum už o půl čtvrté), což znamená, že se bude muset na nákup uvolňovat z práce. Poznámka o vydesinfikovaném obchodu mě pobavila. Vy si fakt myslíte, že se obchody každou noc desinfikují? Máte představu, jak to technicky udělat?

5 3
možnosti
MN

Musíte si nechat svačinu nosit jako vláda ?

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že tohle není žádný skutečný problém. Já vozím děti do školy a nemám šanci zajít ráno do obchodu. I když jsem měl Pŕedtím jiné zvyky, musel jsem se přizpůsobit i bez viru. V době, kdy otevírájí obchody, už musím být na cestě. Čili svačinu musíme připravit již doma i pro děti a tedy i nakoupit v jiné době, než ráno, obvykle cestou z práce. Čili celkem jednoduché.

Ale jsme v "podivné válce" a měli by jsme co nejvíc podpořit lidi z první linie, v našem případě zdravotnický personál. Ten dělá na směny. Čili když končí někdy ráno v 6, nebo 7 hodin ráno a pak musí ještě čekat na důchodce, než nakoupí, je to podle mého názoru tak trochu bezohledné a priority jsou stanoveny špatně. Důchodce nezabije, když nějaké konkrétní zboží v akci pro jednou nesežene, ale může ho zabít chyba unaveného člověka.

7 0
možnosti
TZ

Taky mě to napadlo a nelíbilo se mi to... Nicméně mi potom došlo, že svačinu kupuju v pekárně, která prodává od 4:30... K tomu lze předpokládat, že obchody nebudou stále otvírat pouze důchodcům...

3 0
možnosti
TH

Udělejte si svačinu večer, strčte do lednice a ráno máte díky tomu i více času, protože nemusíte nikde zastavovat a zdlouhavě přemýšlet, na co máte chuť.

4 5
možnosti
HV

Ale ono to není občas tak jednoduché. Je spousta lidí co možnost připravovat a uschovávat jídlo večer nemají. To už vůbec nejsou zmiňováni ti, co se vrací z noční. To si maj na dvě hoďky zdřímnout , pak pokoupit a jít zasejc spat?

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám