Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Hlavně protestující zapomínají, že to není první vláda tolerována komunisty. Komouši mají od devadesátých let stabilní pozici a moc se bez jejich podpory podnikat nedá.

16 2
možnosti
JC

U nás přece nikdy skutečná pravice nevládla. To bylo jasné od té doby, co Klause napadlo, že chce obecní byt, v době kdy jeho sou-druh Dyby horovat pro dvě i tři zaměstnáni, když chce někdo vlastní byt. A že se tzv. TOP09 říká pravice? Když nás chce narvat do té socialistické EU? To je snad na prášky. Ostatně soudím, že TOP 09 se dostala do parlamentu jen proto, že lidi fascinovaly vlasy toho Fériho.

14 1
možnosti
Foto

Ve Francii a Německu se na vládě podílejí komunisté,od kdy...?Přece jen mezi ČSSD a KSČM je nějaký rozdíl.Merkelová nebo Macron jsou snad levičáci a socialísté?To snad ne.:-)Kdo by podle Vás měl demonstrovat,když ti,kteří demonstrují nejsou pro Vás dost "pravicoví".Kdo je ten správný "pravičák",kdo by měl demonstrovat,aby jste byl spokojen?Snad ne Pitomio a jeho spolek...:-)Nebo je snad "pravičák" každý,kdo hystericky pokřikuje proti EU,aniž by si byl vědom následku našeho vystoupení...?

11 12
možnosti
Foto

Pravice u nás prakticky neexistuje. A nevím jak kdo, ale já to mám tak, že sociální demokrat je u mě v podstatě komunista, jen navlečený do dvou kabátů. A že jsou v Německu a ve Francii neskutečně socialistické poměry, to vidí každý, kdo má všech pět pohromadě. Frantíci by nejraději stávkovali za každou hloupost a Němci zkoušejí takové experimenty, na jaké se ani naši bývalí komouši nezmohli. Ale chápu, že vy to nevidíte.

26 3
možnosti
FF

Je tu jedna drobnost. Jak už píše pan Heřmánek, jak byste se chtěl vypořádat se zloději, tyrany a vrahy, jejichž základna čítala 2 000 000 členů. Postřílet a stát se také vrahem, či zavřít až by zčernali? Po revoluci byl najednou skoro každý antikomunista. Já nic, to všechno oni. Obhajoby začínaly tak, že ten chtěl zpívat, ten hrát, ten jen dělat svou práci a ten zas dát dítě vystudovat. Většina lidí v dobách komunistů mlčela a přihlížela. A mám dojem, že nebýt určitých okolností byli bychom v tom dosud. Jako národ se neumíme semknout, snad jedině když vyhrají hokejisté. Komunisté se tak po revoluci nakonec rekrutovali do všech parlamentních stran a pokřivené charaktery se množí dál.

Takže ten odpor naprosto chápu. Kromě toho si myslím, že levice, je přeci jen něco jiného než komunismus.

10 0
možnosti
Foto

Mou ddpověď najdete pod příspěvkem pana Hermánka...

1 0
možnosti
Foto

Nechápu cíl článku. Samozřejmě že EU je prolezlá levicí a frankofonní byrokracií, ale to neznamená, že řešením je vystoupit. jediným řešením je usilovat o posílení pozice liberálního směru.

Stejně tak komunisté. Jestli se měli nebo neměli zakázat po revoluci je teď už jedno. jejich myšlenkový okruh ale zakázat nelze, protože myšlení nepodléhá zákonům a zákazům. I strana řádně zvolená do parlamentu může být může destruovat právní stát - viz NSDAP. proto je nutné to neustále připomínat. Drahoš a spol. byli pro evropské sjednocení, protože na rozdíl od vás vědí, že vystoupíme-li, budeme zase snadnou kořistí byzantské říše na východě, tj. tam kde o existenci podniků nerozhoduje trh, ale prezident.

25 4
možnosti
Foto

Nikde v článku nepíšu o vystoupení z EU, ale naznačuju tam někde, že problém je v její současné podobě. Jsem po zralé úvaze pro setrvání v EU - pokud se tato skutečně zreformuje. Nemám na mysli jen nějakou kosmetickou úpravu, ale celkovou změnu směru

12 1
možnosti
MD

Komuniste, ac se sve ulohy zhostili dost prabidne, prece jen reprezentuji nejakou vizi sveta, nejaky socialni model. Model do ktereho spada spousta lidi a jeste vetsi bude mozna spadat. To chcete vsechny ty lidi tez poslat na smetiste? Ale treba pro ne mate dustojnou a presvedcujici nabidku. V rukave.

1 7
možnosti
RS

Ta jejich vize světa už stála životy přes 100 mil. lidí.

13 1
možnosti
Foto

Já bych opravdu rád věděl, jakým prakticky proveditelným a lidskoprávně akceptovatelným způsobem by se někdo chtěl po roce 1989 "vypořádat s komunisty".

Vážně mě nic nenapadá. Není to jako protikuřácký zákon.

2 2
možnosti
Foto

Mě ano - načásltvo z Ústředního výboru - doživotí, ministři a celá komunistická vláda - doživotí, Husák - doživotí, krajští tajemníci - doživotí, čím vyšší funkce v KSČ - tím tvrdší a delší tresty vězení. Stranu rozpustit a postavit mimo zákon, stejně, jako jsou mimo zákon strany opěvující nacismus. To byste viděl, jak by se po nich zaprášilo. Normální řadoví členové by převlékly kabát rychleji, než byste řekl švec a bylo by vymalováno.

6 3
možnosti
RS

Jasně, Kalousek, Kalousek...to už jsme slyšeli.

5 0
možnosti
Foto

Ano, slyšet on je pořád, všechno ví, všude byl, od všeho má klíče a všichni krom něho dělají vše špatně...

0 0
možnosti
AL

29. prosince 1989 zvolil komunistický parlament Václava Havla prezidentem. -- Klause v prezidentských volbách také podpořili komunisté. -- Kalousek chtěl s komunisty přímo vládnout.

----------------------------

Někteří, kdyby to uměli by se museli dnes stydět.

Karma.

R^

4 5
možnosti
RS

Havla zvolili komunisti protože nikdo jiný v parlamentu NEBYL.

10 1
možnosti
JB

J37i31r78i 15B11o23r

7. 6. 2018 10:31

Že pravice zklamala o tom není pochyb.Otázka je zda to opravdu byla pravice nebo Prognostický ústav. Ale nesrovnávejte západoevropskou levici s levicí postkomunistickou která je u nás. To je úplně o něčem jiném.

3 2
možnosti
SB

Těch stran, které se distancovaly od Klause a Zemana, bylo hodně. A až do roku 2003 za sebou měly i prezidenta republiky.

Přesto pohořely a nic nedokázaly.

Příležitostí k tomu měly dost.

Když to nedokázaly, tak je chyba v nich a nikoli v Klausovi a Zemanovi.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám