Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Váš hlavní argument v článku je založen na úhybném manévru, kdy zařazujete Komunisty na "Levici" a poté se ptáte, proč těm samým demonstrujícím nevadí stejná Levice vládnoucí napříč Evropou.

Pojmy Levice a Pravice v dnešním kontextu nedávají smysl - nemáme tu ani šlechtu, ani proti ní stojící "stavy".

Smysl má mluvit o Konzervativcích a Liberálech (a pokud potřebujete druhou osu, tak potom po Autokratech a Demokratech).

A tam je zakopaný ten pes - Komunisté, jak správně říkáte, dodnes neopustili svou myšlenku třídního boje, kdy se z pozice moci prostě určitá třída společnosti zlikviduje.

Nic takového Evropská unie neprosazuje, v tom je ten rozdíl.

11 4
možnosti
VH

Když Juncker odhaluje sochu zlořáda Marxe, ve vrcholných funkcích EU jsou lidé, kteří dělali zamlada v západních zemích EU rotyku v 68. a jsou na to dodnes hrdí?

Bohužel, ve vedení EU je spousta levičáků a prosazují své myšlenky, co to jde.

3 2
možnosti
PB

Ano,po revoluci měl ústřední výbor KSČ kompletně viset, proč se tak nestalo nevím, sametová revoluce ?, nejsme jako oni ?, dnes se hlásí k nástupnictví nová KSČM, když nástupnictví a převzali majetky tak převzali i svou minulost se vší špínou a ti nám dnes budou vládnout ? to už nejde překousat . . .

4 2
možnosti

Proč se stalo co se stalo?Po tzv. revoluci se po Praze proslýchalo,že Havel slíbil komunistům,že se nebudou pořádat soudy a oni pustí vládu.A docela tomu věřím,protože na rozdíl od okolních států u nás neproběhl jediný soud.

1 1
možnosti
PB

Nežijeme a nikdy nebudeme žít v dokonalém světe.

Málokdy máme na výběr mezi čistým zlem a čistým dobrem.

Většinou si musíme vybrat mezi nedokonalým a mnohem horším.

Současná EU rozhodně není dokonalá, ale je to to nejlepší, co tenhle kontinent v celé své dosavadní historii měl.

Srovnávat to s partou komunistů, agentů STB, usvědčených lhářů a exponentů Ruska mi přijde poněkud unáhlené.

8 3
možnosti
JR

Když už mluvíte o p. Kalouskovi a vládě s podporou komunistů, nebylo by od věci zmínit, že právě on byl první, kdo se pokusil sestavit vládu za podpory komunistů, kterážto soukromá iniciativa jej nakonec stála křeslo předsedy KDU-ČSL.;-)

16 0
možnosti
Foto

Ano, najděte si můj dnešní čerstvý článek, kde to přesně píšu.

1 0
možnosti

Proč v poslední době vše, co má vysokou karmu, je informační nesmysl? I na idnes se nám vkládá obliba líbivých zkratkovitých frází?

Autor chce opravdu srovnávat oligarchy typu Babiš a komunistické pohrobky s podporou členství v EU? Tedy stavět to tak, že buď zamítneme Babiše, komunisty i EU, nebo přijmeme obojí?8-o

9 5
možnosti

Není to jen u nás. Politika a veřejná diskuse se obsahově vyprázdnila, jde už skoro jen o formu. Jak jinak by mohla v Itálii vyhrát strana jako H5H? Tedy vlastně zelení komunisté, které však v EP nevzaly mezi komunisty (asi pro jejich vztah k EU).

0 0
možnosti

Váš příspěvek je demagogie. Budu jen rozporovat tu část o EU.

1) V Německu jou socialisté menším partnerem, protože nic jiného než velká koalice nešlo sestavit. Je to znozecnost. Merkelová chtěla jinou vládu.

2) Ve Francii vládne levý střed. Macron a jeho strana není klasická levice, proti které se výrazně vymezovali, jak proti komunistům, tak proti socialistům. To, že býval členem socialistické vlády zase tolik neznamená, i u nás je případů různých přechodů habaděj.

3) A proč jste uvedl jen dva státy? Ve VB vládne pravice, ve Španělsku vládla mnoho let a v Itálii vládne levice s pravicí svorně (A to levice krajnější než socialisté). A v Polsku jasná pravice. A podobně nejednotné je to i jinde.

4) Marx je významný myslitel, byť to asi nikdy ve své zasleponosti nepochopíte. Stavějí se sochy i jiným, se zcela rozdílnými názory. PS: Ale ten Marx byl i jeden z těch, které daly do běhu procesy, které vedly třeba k osmihodinové pracovní době. Navíc sám považoval za ideální zemi pro komunistickou revoluci Británii, případbně Německo, ne polofeudální Rusko.

7 5
možnosti
Foto

Vy mně budete nadávat do demagogů...;-D

3 4
možnosti
VM

Ano, z úhlu pohledu, který je od nás vyžadován, to tak skutečně může vypadat.

A z úhlu pohledu levičáka to bude zase vypadat třeba trochu jinak. A z úhlu pohledu vyznavače něčeho jiného zase jinak.

A nyní se na to zkusme podívat z netradičního úhlu pohledu, tedy netradičního proto, protože není IN a není podporovaný mainstreamem.

Co jsou to vlastně různá prohlášení politiků, názory politiků na nějaké dění, řešení problémů politiky a podobně? To je všechno jenom hra s námi, s naší myslí. To především politici produkují řadu problémů, aby je pak jako mohli řešit. A to všechno jenom proto, abychom uvěřili iluzi, že politiky a jejich řešení potřebujeme, aby si získali hlasy, tedy mandáty k neomezenému vládnutí (byť na omezenou dobu)

Já politiky a jejich "problémy" k životu nepotřebuji. Plně si uvědomuji, že veškeré jejich konání je pouze hra s naší myslí, hra o to, kdo tady bude u koryt neomezeně vládnout, bude si dělat a schvalovat co chce, tedy skoro všecko co chce, něco schvalovat musí, to jsou ty nesmysly co přicházejí od ještě zbytečnějších z Bruselu. A všemu tomuto neomezenému vládnutí a manipulaci říkají honosně demokracie a také většina lidí je ochotna i této iluzi uvěřit.

Já politikům nevěřím, jejich hry nehraji a k životu je nepotřebuji :-)

Hezký den

1 2
možnosti
Foto

Dobře, EU je socializující až postkomunistická.... A to kvůli tomu nemají lidé u nás projevovat svůj názor?

A když jsme komunisty nenakopali v ́89, tak máme už doživotně držet hubu?

To mi hlava nebere. Rv

9 4
možnosti
Foto

Nikdo po Vás nechce, abyste doživotně držel ústa, jen si říkám, že byste se měl zamyslet nad širšími souvislostmi...

1 1
možnosti

Karma. Bohužel, tito lidé jsou tak zahledění do svých minulých válek, že si to opravdu neuvědomují, nebo přesněji, nepřipouštějí. Jedním z mála štěstí v neštěstí je, že podobným způsobem bojuje minulou válku i KSČM, což jí paradoxně občas staví na opačnou stranu, než by dle logiky svého marxistického a internacionálního základu stát měla.

6 3
možnosti

Bohužel, komunisti slouží ruskému imperialismu, což je jakýsi anachronismus ještě z komunistické internacionály, která sloužila Josifu Visarionoviči Stalinovi! :-)

0 0
možnosti
MF

Zcela postrádám logiku v úvaze tohoto blogu. Chcete naznačit, že jen proto, že v této zemi zrovna vládnou socialisté a (ex)komunisté, tak se z ní mám vystěhovat a počkat až ti zbylí občané zvolí zase pravici? Nebo mám podporovat Moravany v jejích úsilí odtrhnout se od levicových Čechů?

Dokud jsme "uvnitř", máme alespoň teoretickou šanci něco ovlivnit. Až budeme venku, budou zase rozhodovat o nás bez nás, jak už jsme tady zvyklí. EU není sňatek z lásky, ale z rozumu. Kdo mluví o "czexitu", je skutečně populista nebo sebevrah. Až konečně někdo začne zvyšovat výdaje na armádu a začnou pobídky na diverzifikaci průmyslu (a mám na mysli čínský přístup, kdy povolili investovat pouze špičkovým technologiím), pak začnu věřit, že to někdo bere vážně. Na život mimo EU bude potřeba zemi řádně připravit a není to horizont 20 let.

11 3
možnosti
TP

Jde dát zároveň minus i plus?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám