Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

No ano, pane autore, Vaše karma hovoří o tom , že jste se trefil do not příznivců samolibého hulváta Zemana ale pravdu nemáte ani náhodou.

5 2
možnosti
MV

mam stejne pocity

zavdecit se je nekdy ohromne lehke - ale slabe v tu chvili zaroven

3 1
možnosti
Foto

Už prakticky blogy nepíši, čím je člověk starší, tím méně času /mu zbývá :-) / má. A Vy jste to napsal i za mě. Podepsal bych se pod každou Vaši větu, slovo i písmenko.

Zatím jsem lepší hodnocení včerejšího duelu nečetl, články jako "Jiří Drahoš ničil Zemana" apd. už proto, že je asi psali lidé, kteří se dívali na jiný TV kanál, mi přijdou tak trošku "mimo mísu".

1 2
možnosti

J84a59k93u80b 86Š20o39l27c

24. 1. 2018 11:13

S tím nadšením u zemanovců bych to nepřeháněl. k volbě má asi hodně daleko.

1 0
možnosti
ON

O85n43d53ř23e14j 47N18ý56č

24. 1. 2018 11:13

Tleskám. Co je u Babiše přednost, tak je u Drahoše strašná nevýhoda. Zvláštní slova někoho kdo volil Babiše, jehož jediný program bylo že všichni kradů. Reakce Babiše na špatnou otázku bylo křik, urážení, ještě k tomu v řeči které bylo těžké rozumnět. No prostě schopnost diskutovat nulová, ale to vám kupodivu nevadilo.

2 0
možnosti
Foto

Já s Babišem nediskutoval.

1 1
možnosti
VR

Ano, současnému prezidentovi se nedá upřít, že i přes chatrné zdraví stále ještě umí ovládnout veřejný prostor, komunikovat s publikem a užívat si jeho pozornost, i když fanoušci bučí na přítomnou dámu. Jenomže existuje ještě jiný pohled: Drahoš se nechovat stejně jako Zeman, protože nejen že není zvyklý na podobné prostředí, ale také je prostě slušný a kultivovaný člověk. A pokud by se za výhru považovalo, že Zemana porazí jeho zbraněmi, tedy lží, arogancí a urážkami, pak to znamená, že nehledáme nového, lepšího prezidenta, ale nového Miloše Zemana. A tak to snad není.

Nikdo nemůže s jistotou odhadnout, jaký může mít debata dopad. Rozhodne pouze to, co si od prezidenta voliči přejí a co očekávají. V České republice se z jakýmkoli způsobem prezentované síly stala přednost, ať už u Zemana, který prostě tak dlouho lže a uráží, že každého, kdo je jiný než on, zažene do kouta, nebo od Andreje Babiše, který dělá totéž, a tak mu ve funkci premiéra (v demisi) projde i dotační podvod a výmysly, po kterých v minulých letech politici dávno odstupovali. Prostě proto, že byli slušnější než on.

Nezbývá než věřit, že míra toho, co si veřejný činitel v České republice může dovolit, už nemůže překonat další mez.

3 2
možnosti
Foto

A z čeho, Václave soudíš, že prezidentovo zdraví je chatrné? Chodit nezvládá mnoho lidí, přesto jejich zdraví není chatrné.

Milošovi bude teprve 74 let. Je to sice dost, ale žádná tragédie. Chatrné zdraví je, podle mě, nedostatečná funkce některých vnitřních orgánů. Srdce, plíce, ledviny, játra a vše ostatní, bez čeho organismus nemůže fungovat.

A co o tom víme? NIC.

...

P.S. Kromě několika expresivních výrazů, které použil, aby ilustroval závažnou věc a snad podnapilost či špatnou funkci nohou u klenotů, nevím nic, co by bylo nějako "mezí".

Většinou to jsou jenom záminky a dobře to ilustruje fakt, že útoky začaly hned během inaugurace.

1 2
možnosti
LB

A ještě jednu poznámku:

Napadáte prof. Drahoše, že ohledně BIS neměl pravdu. Svodky sice číst nemůže, ale výroční zpráva BIS je veřejně přístupný dokument, a to, co Drahoš zmiňoval, se v nich skutečně píše. (Výroční zprávy BIS si můžete najít na netu.)

Kromě toho loni v červnu poskytl šéf civilní kontrarozvědky (BIS) Michael Koudelka rozhovor serveru Hlídacípes.org, v němž mluví o vlivu ruských zpravodajských služeb v Česku, o snaze rozkládat českou společnost šířením dezinformací a propagandy.

Rozhovor publikoval i server Aktuálně.cz, můžete si ho vyhledat, má titulek Šéf BIS: ruští špioni jsou profíci...

5 1
možnosti

Jsou to profíci - instalovali Trumpa!

2 0
možnosti
PK

Pana D jsem nikdy na živo neviděl a byl jsem proto zvědavý co mu vyneslo takovou podporu. Byl jsem silně zklamán jeho vystoupením. Pokud chci být prezidentem musím být sebevědomým člověkem a umět se vyjadřovat a znát cosi z politiky,ekonomie atd., ani jedno tam nebylo, snad je to chyba jeho poradců , ale ty za něj mluvit na větších a důležitějších fórech diskutovat nebudou. Od Zemana jsem moc nečekal,jen mě štval jeho neustále vystrkovaný , zkroucený ukazováček.

Pan D asi bude prezidentem, neboť antizemankampaň zapůsobila silně ale jen slušné vystupování skutečně pro tuto profesi nestačí,další kandidáti by byli lepší.

3 1
možnosti
Foto

Já si to nemyslím. Tedy, že pan D. bude prezidentem.

1 0
možnosti
LB

Domnívám se, pane Kroupo, že se mýlíte. Nelze srovnávat výkon člověka, který se před kamerami pohybuje 29 let s člověkem, který si právě odbyl svoji premiéru, navíc před roztopeným kotlem hlediště Karlínského divadla.

Stačí si vzpomenout na první televizní vystoupení po listopadu ́89 Miloše Zemana, Václava Havla či Václava Klause. Jejich začátky před kamerou byly o mnoho tragičtější, než Drahošovy. V nevýrazném Klausovi v tvídovém sáčku s dikcí subalterního úředníčka, by tehdy nikdo budoucího sebevědomého Klause nehledal.

Prof. Drahoš se včerejší debaty zhostil na velmi slušné úrovni, která konvenuje lidem, kteří si na estrády a dryáčnické manýry zrovna nepotrpí.

Všechno se lidé musí učit, učil se to i Zeman, takže trochu objektivity by nebylo na škodu. Babiš se u jazykové poradkyně Jany Postlerové učí čtyři roky a že by byl jeho výkon před kamerami ohromující se také nedá zrovna říct.

Ukázalo se, že na rozdíl od ČT, do níž se ze všech stran kope, naše soukromé televize na tento formát nemají. Úroveň podobných debat se odvíjí od kvality moderátora. Ten nemůže být jen mluvící hlavou nebo kladečem otázek, to musí být rovnocenný partner - inteligentní, vzdělaný, s obrovským přehledem, mimořádnou pamětí a schopností udržet emoce na uzdě. A také musí mít průběh pořadu pod kontrolou, což se Soukupovi, Korantengovi ani Voříškovi nepovedlo. Ne nadarmo se v zemích s dlouhou demokratickou tradicí na tyto pozice obvykle dostávají zkušení novináři až po dovršení čtyřicítky, často i mnohem starší.

U nás se na potřebnou úroveň zatím dostali jen dva - Václav Moravec a Martin Veselovský.

6 2
možnosti
PK

...to nelze srovnávat,ale oba chtějí být prezidenty a ve své profesi budou mluvit s jinými kapacity než jsou oba..neni to dobrý výsledek pana D.

2 0
možnosti
AL

Tak nerad to píšu, ale nemůžu jinak.

Dobře napsáno a ještě k tomu souhlasím s obsahem.

Karma.

0 1
možnosti
MC

Ano máte pravdu Češi si nezaslouží ještě slabšího presidenta než mají.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám