Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mne to není o tom, že by Západ nechápal situaci a byl "užitečný idiot" (navíc nevím, jakou užitečnost máte na mysli).

Spíš je to o tom, že Západ je dál, než si vůbec dokáže představit. Nemůže jednoduše někam vlítnout, veřejné mínění a média mají váhu, o níž se nám ani nezdá. Také i proto se snaží jednat a hledat neagresivní řešení.

Další moment je v tom, že Putin může získat krátkodobé vítězství, dokonce i zabrat celou Ukrajinu. Jenže pak se dostane do celosvětové izolace a velkých problémů. Jeho stěžejním produktem jsou nerosty a fosilní paliva a nemá jistotu, že si udrží životně důležitý objem prodejů. Nově do hry vstupují břidličné plyny, nové trasy dodávek paliv a Čína může dávat zpátečku, protože to i na ní bude velké sousto a ani jí by se do izolace nechtělo.

Ovšem každý to může vidět jinak.

2 0
možnosti
JM

Jako "idiotské " chápu nabídku asociační dohody se zcela zanedbatelnou ekonomickou podporou,to nemohlo dobře skončit.

Nechápu jak vrcholní politici myslí,co se stane v Afganistánu nebo Iráku tušila spousta amaterských politiků,je ten vrchol USA ne.

1 0
možnosti
Foto

Ano, opět snůška prohlášení v duchu "nebude-li pršet, nezmoknem", uvozená dramatickým osobním vkladem skladníka a jeho pronikavě analytické mysli ("Jsem přesvědčen, že...").

Lálo, prozradím Vám sladké tajemství. To, co víte vy, ví i každej českej hospodskej balík, protože to zrovna jako vy vykoukal v televizi a vymyslel hlavou, tak se nebojte, že by něco z vašich zásadních geopolitických postřehů uniklo mocným tohoto světa. :-)

Nicméně!

Připouštím, že se mohu plést. Proto Vás žádám, abyste nejpozději během víkendu napsal Otevřený dopis Západu. Tím se nic nezkazí R^

8 2
možnosti
Foto

Václave, nepochopil jste podstatu sdělení Mistra Kroupy. Jeho dnešní článek je zenový koan.

7 0
možnosti
MJ

Máte pravdu , pane autore, neznám nikoho, kdo by to Putinovi neulehčil více, tedy počínaje Banderovci a konče evropsko- americkými tlachali

3 3
možnosti
Foto

Je zajímavé, jak se projevuje nepřímá úměra mezi důrazem projevu a kvalitou češtiny.

3 0
možnosti
VH

No a? Historie se opakuje. Hloupí politici, bojíce se o své zadky v ministerských křeslech kdysi obětovali ČSR, Rakusko i Polsko, aby posléze vstoupili do krvavé války. Myslíte, že politici NATO se budou chovat jinak? V případě Ukrajiny, Pobaltí, Polska, Moldavie, Slovenska, ......  Pořád nepochopí že ten kabát je současně košilí. (Ostatně: dobře ví, že ba to nechápali především jejich voliči.)

2 0
možnosti
JF

Od začátku, už od Majdanu sem píšu, že tohle všechno, co se dnes děje, je scénář Vladimíra Vladimíroviče k nastolení Euroasijského svazu, minimálně v hranicích bývalého CCCP. Po něm je v Rusku obrovská nostalgie a Putin ví, že ten, kdo by Rusku vrátil tyhle původní hranice, byl by okamžitě na úrovni Lenina či Stalina a možná ještě víc...A jak je vidět, kombinace řízeného vnitřního rozvratu a vojenské hrozby funguje.

4 2
možnosti
BM

Pane kolego, v mnoha věcech s Vámi někdy nesouhlasím, avšak tentokrát Vám dávám velkou karmu. Výborně vystiženo.

5 0
možnosti
Foto

Díky, ale snad bych se pro dobro nás všech raději zrovna dnes mýlil...R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám