Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

film byl slabý, ale úplný průšvih to dle mne nebyl. Komorní film, od kterého jsem si nic moc nesliboval. Tak možná proto.;-)

3 0
možnosti
Foto

No, já jsem si od něho sliboval díky upoutávkám docela dost. A to jsem neměl.:-)

1 0
možnosti
Foto

Dneska bych vám docela věřil. Česká filmová tvorba obecně stojí za prd, ta televizní tuplem, takže kdybych si měl vybrat mezi půldruhé hodiny dlouhým vysíláním původní tvorby ČT a koukáním do zdi, jednoznačně by vyhrálo to druhé. Ono když hodně dlouho civíte na jedno místo, začnete tam vnímat zajímavé obrazce, což se v případě ČT stát nemůže. Film jsem neviděl a neuvidím.

4 0
možnosti
PP

P42e51t13r 84P14á63l88k55a

24. 2. 2014 12:47

souhlasím, bylo to strašné, to si ti herci nezasloužili.

Hlavní problém nebyl v Bočanovi - režisérovi, ale ve scénáři (Stránský + Bočan). Oba pánové, kterých si jinak vážím, to naprosto zazdili zejména scénami "skála" (proč když jsou na místě mladí chlapi, leze pro kluka 80letý Tříska - že by proto, aby ho později odhalený "bonzák" mohl statečně zachránit?) a "přiznání". Zcela nesmyslně a navíc tam pak bylo asi 90% postav mladších 60 let.

Tak zásadní témata, jako to "bonzáctví" a následná reflexe, ale i to druhé naznačené (a možná zajímavější) téma - jestli to vlastně neměly horší ty dámy, co sice neseděly v kriminále, ale museli fungovat jako máma-táta na svobodě - si zasloužilo mnohem lepší film.

Téma zajímavé a potřebné, zpracování strašidelné.

1 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, na ten fakt, že u ,,skály" byl třeba cca třicetiletý zeť pana Vlacha, a dolů lezl osmdesátiletý Tříska, jsme zapomněl. To bylo opravdu hloupéR^

0 1
možnosti
Foto

Scénář, režije: STRÁNSKÝ, BOČAN. Producent ČT. Stránský zpracovává i své mnohé autobiografické zkušenosti. S Bočanem realizován např. i seriál Zdivočelá země. Čili témata vychází ze skutečností, z prožitků i sdělení mnohých. Zpracování ovlivní jistě i doba, finance pro realizaci, poptávka i ,,poptávka", až po sledovanost. Rozsahy příběhů mohou být zpracovány od ,,povídky" po román. Dtto i scénáře. Atˇ už je finální podoba zpracována jakkoli, nikdy nemůže vypovědět vše. Nnanejvýš více či méně přiblížit či ,,ilustrovat". Navíc ,,dokument" bez děje bývá často propadák. Takže- ,,příběh". A konečná podoba? Jako příklad seriál České století. Výsledek? Někým vše bráno jako ,,stopro" skutečnost, jako absolut. dokument, např. i včetně charakteru ,,osobností", pro jiné spíš ,,úlet" pro zajištění zajímavosti, aby to bylo ,,koukatelné". Takže jako cokoli jiné, od pochvaly až po ,,tvrdou" až ,,zasvěcenou" kritiku. A taky dobré téma na blog.8-o;-)

2 0
možnosti
Foto

Promiňte ale netuším, co jste mně, pokud mně, chtěl říci?8-o

1 0
možnosti
PP

Děláte vy vůbec něco jinýho, než že čučíte doma na bednu??

4 0
možnosti
Foto

Jistě, celý den jsme byl k vidění u Botiče, mezi jeho soutokem s Pitkovickým potokem a Průhonicemi, abych se následně přesunul do Milíčovského lesa. Ale chápu, že jsem si dovolil hodně, když jsme večer po návratu z celodenního výletu usedl doma v obýváku k bedně...:-)

1 0
možnosti

M13a76r82e20k 74Š37k19o34d90a

24. 2. 2014 12:32

U mě včera vyhrál Bruce W v pasti Nr. 4. Ale jinak se těším, že se vítěz soutěže Bloger roku 20013 v několika kategoriích pustí do oscarových scénářů a režijních pokusů.

4 0
možnosti

Tak to jste měl smůlu, zrovna v tomhle kousku pan Kroupa s Brucem nehrál... :-/

4 0
možnosti
SK

Dnes zhodnotím až po shlédnutí. Kuranda.

2 0
možnosti
Foto

Obvykle mám velké výhrady k vašim myšlenkám, ale tentokrát souhlasím. Námět špatný nebyl, ale celkový dojem byl strašný.

1 1
možnosti
Foto

Mám podobné pocity. Na "Piknik" jsem se těšil, ale po jeho shlédnutí jsem byl poněkud v rozpacích. Herecké obsazení a výkony byly sice perfektní, ale celkově jsem od scénáře i režie čekal více.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám