Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

pafffka.obet.kroupova.bonzovani

25. 2. 2011 17:00
Ryba je zdravá a dobrá věc.

Uvést článek touto větou a pak představit recept na nejhnusnější nejlevnější rybu z mražáku, navíc přeplácnutou česnekem a ještě 30 minut zapékanou se smetanou (výsledek musel mít konzistenci bahna) je jako začít větou "Není nad pořádný hovězí steak" a pak na pánvi osmažit plátek gothaje....Rv

0 0
možnosti
C

Camino

25. 2. 2011 16:03
Ryby jsou zdrave, ale....

It advises consumers to "avoid" tilapia imported from China and Taiwan, ...

Byli jsme casto varovani, prave tilapie je to nejhorsi, co se na marketu dostalo. Chovaji se na farmach a nechtejte videt cim je krmi a za jakych podminek. Je to fuj a nedavejte to detemRv

0 0
možnosti
U1

unBAN(g)able 1.3

25. 2. 2011 16:07
Re: Ryby jsou zdrave, ale....

R^ Přesně tak. Jenže vykládej to chytrýmu skladníkovi, světoběžníkovi a ležijonáři z Afghá. kroupa je prostě brcan. Rv

0 0
možnosti
MD

mikado12

25. 2. 2011 13:21
Recept

na Kroupův salát /ledový/.. Nakrájejte listy ledového salátu tak, aby vypadaly jak provensálské koření a zalijte ho 6 litry vody..;-D!

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

25. 2. 2011 13:40
Re: Recept

mno...kdysi jsem byl pozvám na obchodní jednání do Bavorska, od jednoho pana barona. Jednání se sice zvrhlo na přednášku o zdravé výživě a vegetariánství, i když to s původním záměrem nemělo naprosto nic společného, ale to nejlepší mělo přijít.  Pozval nás na oběd a když číšník přinesl mísu salátu, čekal jsem, kdy bude něco k tomu. Nebylo. Dokonce ani ocet, ani sůl..... pan baron se cpal tím salátem jak vzteklej, mlaskal a vychvaloval to a nám nezbylo nic jiného, než trochu toho lupení do sebe taky dostat. Aspoň to provensálský koření, kdyby do toho dali :-)

0 0
možnosti
V7

Vasco 75

25. 2. 2011 13:19
Ach ty Kroupovy formulace...

"Ryba je zdravá a dobrá věc". Mistře, ryba je především živočich. To už byste mohl ve vašem věku a jako dvojnásobný spisovatel vědět. Co se týče vašeho tvrzení, že mořské ryby jsou PRÝ zdravější než ty sladkovodní, tak to neoddiskutovatelně jsou a to z toho důvodu, že obsahují jód.

0 0
možnosti
TSBC

torn sphincter...by black censor

25. 2. 2011 13:10
ryba je ok

ale obvykle ji mame hotovou do 5 minut. delat ryby filet pres 1/2 hodiny je...je takove vase, vladimire. ingredience taky palba. ja myslel, ze jste na marach, kam vas poslala vase jatra?

obavam se, ze uz ani chlapske vareni nebude mit ten spravnej riz. kdeze lonske snehy jsou

0 0
možnosti
PDVIT

prof. DrKr. Vlad III. Tepéš,Ph.K

25. 2. 2011 13:12
Re: ryba je ok

tak burian varil vajicka v papinaku hodinu a nezmekly a nezmekly...mistr se asi boji, aby ryba nebyla tuha az tvrda.

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

25. 2. 2011 12:29
Proč je vlastně ta zapečená ryba s velkým "Z"?

já jenom jestli píšu celej život správně třeba.... kyselé jablko, opékaný špekáček a další výrazy. Nerad bych se mýlil, ale asi byste si to měl pane Kroupo opravit... poděkovat mi samozřejmě můžete, až budete na pevném počítači :-)

0 0
možnosti
KSD

krokodýlův smrdutý dech

25. 2. 2011 13:28
Re: Proč je vlastně ta zapečená ryba s velkým "Z"?

Mňo . . . tak minimálně od dob Pražského Krysaříka byste mohl, milý hrabě, vědět, že sovy nejsou, čím se zdají být. . .

0 0
možnosti
Q

Quick.

25. 2. 2011 12:28
No nevím,Vladimíre,

ale kombinace osmažené cibule, česneku a smetany moc dietní není :-/:-/

0 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

25. 2. 2011 12:30
Re: No nevím,Vladimíre,

Já také nikde netvrdím, že je to dietní. :-)

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

25. 2. 2011 12:22
ty brambory

vaříte jak? s provensálským  nebo paprikou?

0 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

25. 2. 2011 12:27
Re: ty brambory

Ve vodě, milostivá, ve vodě...

0 0
možnosti
U1

unBAN(g)able 1.3

25. 2. 2011 12:02
Chudák ryba,

chudáci chuťový buňky, chudáci strávníci.;-( Ale co, je pátek, je pátek, je pátek.......

0 0
možnosti
E

eightman

25. 2. 2011 12:40
Re: Chudák ryba,

v mama hotelu bude prostřeno?;-)

0 0
možnosti
PDVIT

prof. DrKr. Vlad III. Tepéš,Ph.K

25. 2. 2011 11:48
tohle je tak zdravy jidlo,

asi jako skok z mostu...

0 0
možnosti
U1

unBAN(g)able 1.3

25. 2. 2011 12:07
Re: tohle je tak zdravy jidlo,

:-) A prej... Játra se regenerujou. Mňo, s takovouhle zas brzo zkolabujou, obávám se. Zdraví kolegyně h.c. DrKr. Monika Rossi. Právě si dělám docenturu z kroupologie Téma - Kroupí můstek v literatuře. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám