Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jyyy

19. 10. 2010 0:11
Tataráček letos poslední v Zámečku se blíží.

Svíce bude tolik, kolik jí dostanou v masně. Pro děti i dospělé zaostávající budou brambory v igelitu, kukuřičné palice, plody moře, cukrovinky. Noví účastníci seance zatím netuší, co tento svátek obžerství obnáší. První tatarák je připraven(já) okolo 11 hod a pak už se jí do úplného snědení. Nejnevděčnejší je fce. namáčečky a smažičky topinek. Budou se střídat. Někdy se volá kamarádům o pomoc s jídlem. Česneku a cibule je připraveno podle jednotlivých gust - každý si topinku česnekuje sám a namazanou tatarákem natiskne(geniální to nápad mé bývalé ženy)do misky s krájenou cibulí. Tak nějak nezveme neznáme nikoho, kdo by tuto božskou krmi nejedl.

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

19. 10. 2010 0:21
Re: Tataráček letos poslední v Zámečku se blíží.

To je přesně ono. Každý, kdo co snese. I z grilovačky si můžete odnést pěknou patálii, to si nemyslete. Ta koření, co se používají mohou vyvolat alergie, já si koření míchám sama. Zásadně ho kupuji celé a pak ho melu a zpracovávám. Po tom, co mi pochodoval ve skleničce koriandr jsem opatrná.;-D

0 0
možnosti
IB

isabell

19. 10. 2010 0:09
...

Vás zvou vždy jen jednou, že? Jednou nejíte maso, pak nepijete alkohol, extra sladké nemusíte, no co s váma, zvát vás na vodu a suchary? ;-D 

 Ale neberte to ve zlém, chápu vás více než si myslíte. Toto ani nebyla přímo vaše oslava a "užila jste si", já dostala na své svatbě od své tchýně čokoládový dort- nejen že jsem dost nechtěla žádný- věděli to, brali jsem se v parném létě venku a i oslava byla pod širým nebem- ale navíc jsem na čokoládu alergická........

A to mě celá rodina znala osm let a oslav jsme měli za sebou nepočítaně, přesto jim nebylo ani trochu blbý nutit mě ho "pro fotku" nakrájet ;-)

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

19. 10. 2010 0:19
Re: ...

Já jsem člověk skromný a jím jen co snesu. Žaludeční neuróza, nedávno operace žlučníku. Ale fakt je ten, že jsem měla problémy v Arábii. Tam jsou dost posedlí jídlem a nakonec jsem měla hrozné problémy, protože to bylo nezvyklé, kořeněné apod. Pak už mi dávali jen hrozny, ovoce a saláty Víte, to máte těžké, lidi si neuvědomují, že ne všechno, co sami milují, může někdo druhý a je to tak trochu projev egoismu. Já chystám vždy pestrou tabuli, pokud musím, abych uspokojila každého. No, s tou čokoládou vás lituji. Ale vidíte, že i příbuzní jsou nekompromisní. R^

0 0
možnosti
D

Draggo

18. 10. 2010 23:26
Ani veprove kolinko

s krenem? Mnam! ;-)

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

18. 10. 2010 23:35
Re: Ani veprove kolinko

No, přeji vám dobrou chuť. Ale já k tomu dělám staročeskou křenovou omáčku, když už mne rodina donutí, abych ho udělala a věřte, že je to bezkonkureční. !

0 0
možnosti
FF

fioman

18. 10. 2010 23:19
No, paní Ireno,

udělat toto na oslavě, kterou bych pořádal já, tak bych s Vámi nejspíš vyrazil dveře... :-/ Ale jinak zajímavý článek. R^:-) F.F.

0 0
možnosti
TK

TKC

18. 10. 2010 23:04
Asertivita?

Spíš se mi zdá, že nevychovanost.

Když někdo nejí něco z náboženských nebo zdravotních důvodů, chápu, že nedělá výjimky. Když mi ale něco jenom nechutná, mohu se přece výjimečně zapřít a trochu si vzít. Nebo mohu milosrdně zalhat a vymyslet si cokoli o tom, proč zrovna ten den to či ono nemohu.

Ale vy jste zvolila ten nejméně taktní způsob a ještě to prezentujete jako svoje div ne hrdinství a kážete moudra hostitelům.

Kdyby všichni hosti byli jako vy, nechtělo by se mi přijímat návštěvy!

0 0
možnosti
M

Michaell

18. 10. 2010 23:04
Oznamte to předem

Když mně někdo pozve na nějakou oslavu,tak to bývá předem a není nic jednoduššího,než při té příležitosti oznámit,že pozvání přijímám,ale nejím vepřové maso. Je to zvláštní,že tak vzdělané ženě, něco tak jednoduchého nedojde.

0 0
možnosti