Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alergik71

15. 3. 2010 14:41
Trocha selského rozumu

Což takhle použít selský rozum.

1) Využít při adopci hetero (pokud mohu posoudit ze dvou případů tak dětí k adopci je skutečně málo i pro hetero páry, většinou totiž o ně rodiče projevují "zájem" - tak 1x do roka:-(:-(, druhou možností je změnit kritéria pro adopci ).

2) Není-li 1) pak homo

3)není-li 2) ústav 

Proč toto pořadí? Protože si myslím, že má jít především o děti. A pokud mají možnost vyrůstat ve standardní rodině tak jim to dopřejme. (a ano je lepší aby děti vychovávali dva homo než opilec s feťačkou, ale tam jistě dítě k adopci nepůjde že)

0 0
možnosti
RJ

molok

15. 3. 2010 14:47
Re: Trocha selského rozumu

dětí není málo, akorát mají některé pro případné páry vady typu stáří nebo barvy pleti, pokud se nějak má těmto pomoct proč ne, ale obávám se že o ty stojí minimálně párů bez ohledu na sex. orientaci ...

0 0
možnosti
T

tromi

15. 3. 2010 14:33
co znám buzny ve svém okolí

tak jsou to většinou chytří i dobře vydělávající hošani, já bych jim to dítě dal. Problém ale bude posléze ve škole proč má mámu Pepíka. Děti jsou v tomhle docela zlý a nejsem si jist, zdali každej kantor tohle dokáže ostatním vysvětlit, nebo to dokonce sám pochopit

0 0
možnosti
RJ

molok

15. 3. 2010 14:34
Re: co znám buzny ve svém okolí

proč mámu?

0 0
možnosti
P

punčoška

15. 3. 2010 14:29
Homosexuálové mohou vychovávat děti - pěstounská péče

Homosexuálové mohou vychovávat děti - mohou využít možnosti, kterou využívají heterosexuálové - pěstounská péče je dostupná i pro ně.

adopce neboli osvojení, které fakticky úředně ruší biologické rodiče je logicky homosexuálním párům nedostupná, protože taková dvojice zplodit dítě prostě nemůže.

OD HOMOLOBBY JE TO CHUCPE CITOVÉ VYDÍRÁNÍ

0 0
možnosti
RJ

molok

15. 3. 2010 14:36
Re: Homosexuálové mohou vychovávat děti - pěstounská péče

přečtěte si aspoň ten článek autorky. I homosexuálové můžou si osvojit dítě a to už dávno, nikdo se vás na sex. orientaci neptá, ale nemůžou v případě, že jsou registrovaní. To je trochu nesmysl ;-)

0 0
možnosti
V

vlasta78

15. 3. 2010 14:25
prispevek jedne buzny

Jako buzna nemam vubec chut adoptovat odlozene dite heterousu!! To za prve. Za druhe katolicka cirkev broji proti adopci jednoduse proto, aby ty decka mohli zneuzivat a tyrat...Rv A kdyz se lide se zdravym rozumem ohradi proti teto zrudne organizaci, tak z nich Vatikan dela nepratele nacistickeho papeze a satany...!!

Budu-li chtit dite, tak si to zaridim [>-] a nazor Pepicka knedlicka s pupkem me zajimat nebude ;-D

0 0
možnosti
VK

K_ing

15. 3. 2010 14:33
Re: prispevek jedne buzny

První věta - wow, odpor k htsx, ok. Ale proč na základě odporu k htsx mít nechuť i k jejich dítěti. Můžu nesnášet *vlož koho nesnášíš*, ale neznamená to přeci, že budu nesnášet i jejich dítě.

Druhá věta, lol, já jsem ten poslední, co by bránil věřící/církev, ale lol :-D

0 0
možnosti
VN

VasekN

15. 3. 2010 14:20
:-/

Já bych byl velice opatrný v tomto tématu ano na jednu stranu musím souhlasit, že dítě má právo na lásku a zabezpečení. V tomhle ohledu je u nás naprosto nedostatečná a nedotažená legislativa. Na první pohled to zní hezky, že lepší než aby dítě bylo v děcáku je lepší aby ho měl homosexuální pár. Jenže tohle je opravdu jen na první pohled. Z hlediska psychologie by mělo být pro zdravé dítě ideální vyrůstat v úplné rodině s mužským a ženským vzorem ... samozřejmě mnoho dětí bylo vychováno díky velké rozvodovosti jen jedním rodičem. Také to není dobře obzlváště u mužů které vychovaly pouze ženy je to dost znát ... jen si vzpomeňte na různé články o mamáncích a pod. Homosexualita není z psychologického hlediska stroprocentně prozkoumaná věc. Jsou studie, které tvrdí, že daná určitým poměrem testosteronu či estrogenu. Jsou ale studie, které prokazují, že na homosexualitu má vliv i prostředí.

0 0
možnosti
VN

VasekN

15. 3. 2010 14:23
Re: :-/

Jsem toho názoru, že dokud nebudem schopní přesně a na sto procent říct, jak homosexualita vzniká a nebudem schopní dokázat, že pro zdravý psychický vývoj nepotřebuje člověk mužský i ženský vzorec, dal bych určitě při adopci přednost heterosexuálnímu páru.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

15. 3. 2010 14:08
Mooc pěkný článek ...

... věcný tak, že jsem i já zatvrzelý heteresexuál (který tím pádem nikdy nebude in :-) ) ... pochopil, o co jde ... a souhlasím ... lásku potřebujou ta děcka především ... R^ ...

0 0
možnosti
VN

VasekN

15. 3. 2010 14:23
Re: Mooc pěkný článek ...

Hlavně ale ne tu římskokatolickou :-)

0 0
možnosti

mira232

15. 3. 2010 14:02
myslim,

ze lepsi 2 buzici nez teta z decaku. oni ho prece nebudou sexualne zneuzivat.

0 0
možnosti
JD

Mirkov

15. 3. 2010 16:58
Re: myslim,

R^ To je přesně to důležitý.

0 0
možnosti
Z

Zdeněk777

15. 3. 2010 14:02
Jenom takové malé ohlédnutí

Nebudu komentovat předmět blogu. Na to se necítím dost zdatný. Mám ale jistou pochybnost.

  Když se jednalo o zákonu o registrovaném partnerství, tak ze strany zastánců tohoto svazku padala ujištění, že jim jde pouze o to a žádné další požadavky nebudou. Rozhodně prý nebudou žádat o adopce, jak se bojí katolická církev.

  Uběhlo několik let a vše je jinak ...

0 0
možnosti
VK

K_ing

15. 3. 2010 14:07
Re: Jenom takové malé ohlédnutí

Nevím o tom, že by taková ujištění padala ze strany lidí, kteří se snažili o prosazení RP dlouhá léta.

Navíc si nejsem jist, že právo na adopci hmsx páry prosazují stejní lidé jako kdysi.

Nicméně já sám byl vždy pro RP (resp. dokonce umožnění svatby pro hmsx páry) a stejně tak i pro adopce hmsx páry, prostě pro to, aby kritériem nebyla sexuální orientace.

A že se něčeho bojí katolická cirkev ? Ha, nedovedu si představit, že bych ignoroval něčí názor víc jak názor církve či obecně věřícího člověka (nyní myslím názor, který by vycházel z této víry)

0 0
možnosti
RJ

molok

15. 3. 2010 13:56
Já nevěřím svým očím

o tomto tématu zde na blozích píše i někdo, kdo má přehled o právních vztazích a pochopil, co bylo záměrem rady pro lidská práva, která poukazovala na nesmysl, kdy neregistrovaný gay může dítě z dětského domova adoptovat, zatímco registrovaný ne. Autorce za věcnost bez emocí, za nadhled a znalosti problematiky jednoznačně karma R^

0 0
možnosti

mira232

15. 3. 2010 14:04
Re: Já nevěřím svým očím

ale takhle je to u spousty veci. treba kdyz budes kourit marihuanu a nikdo o tom nebude vedet nebo aspon nebudes mit v souvislosti s tim uredni zaznam, tek te taky nechaj adoptovat dite, ale kdyz to budes mit nekde zaznamenany, tak ti ho nedaj. je to cely spatne.

0 0
možnosti

mira232

15. 3. 2010 13:54
ja myslim,

ze ani kdyz zijou na psi knizku nemuzou jen tak lehce do aleluja adoptovat dite. to preci neni jen tak, ty pracovnice se ptaji i sousedu a to, ze je to homosexualni par jim stejne bude jasny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky