Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Neva

27. 8. 2009 9:16
Až mi slza ukápla

Při čtení Vašeho článku jsem podobně zavzpomínala na svoji maminku, která mi taky nějak zvláštně mezi řečí o čemkoli předávala rady tak, abych se necítila dotčeně. Protože v pubertě to prostě nesnášíme. Později jsem u každé domácí činnosti přemítala o tom, jak že to ta máti říkala a dělala...?

Dnes jsem matkou dvou dcer, kupodivu ta mladší mi už taky děkuje za moje mnohdy nelehké úsilí vychovat je sama, a s tou starší to bude horší, ta se mnou pořád soutěží a nevím proč.

Hezky jste to napsala, až je člověku líto, že k takovým pocitům ty naše děti přicházejí až po mnoha letech, v horším případě ani vůbec. Těch promarněných let, co kolikrát letí životem, než si dvě či tři generace konečně porozumí.

0 0
možnosti
PP

fidel

27. 8. 2009 9:14
nezapomeňte

nezapomeňte nebo najdete odvahu to i své mamince  říci. Pokud není  Váš čánek  úplná fikce a i je i byt´jen  zčásti život sám, udělejte to, řekněte to mamince. Clovek se bojí velkých slov běžném životě,  ale v našich životech nás nakonec  mrzí jen to, co jsme neudelali, dokud byl  cas. Já už ten čas , tu možnots třetí měsíc nemám, abych to mamince mohl říci, i když jsem jen chlap ........ takže  sedněte si, podívjete se přímo do očí , nadýchněte a .............mluvte ....... V

0 0
možnosti
PZH

pepa z hongkongu

27. 8. 2009 9:01
krasna sonda do duse

mila pani Evo, milovnice vseho mozneho, krasne jste nam tady ukazala, jak vas dokazal rodinny system doslova prevalcovat a ze dusledky tohoto pokriveneho systemu si nesete doted. vase vyznani je hezke, ale prilis planovite a vykalkulovane. rekla jste tohle primo mamince do oci? nebo ji odkazete tady na web? a uz jste nasla sveho bilogickeho tatinka, abyste se s nim smirila, nebo budete stale jenom "slecna"? zkuste resit priciny, ktere jsou schovany ve vesi rodine a ne psat blogy.

0 0
možnosti
JN

jeenedobik

27. 8. 2009 9:49
Re: krasna sonda do duse

Už se to, Pepo, řeší v "Poště pro tebe" ...:-P...

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

27. 8. 2009 7:39
Pallottko....

nádherný...snad to jednou svojí mámě dokážu říct .... že vím, jak to se mnou nebylo jednoduchý, že jsem byla šílenej puberťák a i když jsem doma moc nepobývala, bylo to vždy moje jisté útočiště....musím jí to říct, dokud mne může slyšet...to, že ji mám ráda....a moc...

děkuju Evo.VR^

0 0
možnosti
JM

J.

27. 8. 2009 3:14
Asi to je fantasticka pani s jedinou vadou.

Nedal sve dceri na pr.el kdyz bylo treba.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

27. 8. 2009 3:18
Re: Asi to je fantasticka pani s jedinou vadou.

Zkoušela to ... Ale já už tenkrát byla nesmírně sveřepá. Čím víc se do mě bušilo, tím víc jsem se zatvrzovala na tom svým.... Konvenčníma metodama se to nedalo zvládnout... to by mě musela zabít..

0 0
možnosti
V

Vikina

27. 8. 2009 2:39
Evko, Evko,

dnes je to fakt hustý! Takže jen kontrolní otázka od lehkýho dementa - myslíte, že už jste z toho skutečně vyrostla? :-P

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

27. 8. 2009 2:40
Re: Evko, Evko,

Po pravdě - z toho se nedá vyrůst. Ale časem člověk přijde na to, že byl strašnej deb*l....

Což samozřejmě neznamená, že jím už není a nebude...

0 0
možnosti
A

akki

27. 8. 2009 2:08
I já jsem si říkala:

Nebudu jako moje máma. Ovšem moje problémy jsou diametrálně odlišné. Takže chápu Váš nynější postoj, ale můj se nezmněnil: Nechci být jako moje maminka. Ale dá to práci!  Váš článek se mi velmi líbil.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

27. 8. 2009 2:09
Re: I já jsem si říkala:

Já taky nechci být jako ona. Ale jak se tak pozoruju, jsem čím dál tím víc stejnější... :o)

0 0
možnosti
MZ

K-9

27. 8. 2009 2:01
jo, udelala hodne

ale stejne nekde udelala chybu

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

27. 8. 2009 2:07
Re: jo, udelala hodne

Naprosto nepochybně. Ale díky tomu jsem já .. já. A já jsem vcelku ráda sama sebou...

0 0
možnosti
K

kevinbb

27. 8. 2009 1:30
Neni co dodat.

VR^

0 0
možnosti
MJ

velitel mesta bugulmy

27. 8. 2009 0:59
strašný doják

Až z toho brečim... bože můj, to je snad vypočítanější než Viewegh.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky