Foto

Zuzko, jak se táhne figurkami, bys zvládla během jednoho dne, včetně malé a velké rošády. Pravidla jsou snadná, ale umět podle nich hrát neskutečně náročné. Takže ani já hrát šachy neumím

Foto

Zuzko, ani já neumím. Ale ty si z toho nic nedělej, ty jsi dáma!

Foto

Dík za dámu, ovšem já mám do ní dost daleko

IL

I78v25a78n58a 51L68a90n89c85e

29. 4. 2024 13:55

To bude krásné, sledovat na sedačce představení a zadara. A šachy také neumím, na šachy jsem moc hyperaktivní, sedět a koukat půl hodiny na šachovnici, tak bych asi mezitím poletovala a utírala prach nebo umývala nádobí, no prostě, asi bych se zbláznila.

RJ

Paní Lance, ony se šachy hrají i opravdu rychle. Pětiminutovky, desetiminutovky, nebo bleskovky co pět sekund tah. A to je hodně masakr.

Foto

Divadlo vždy pre mňa znamenalo ten imaginárný svet... Niečo ako chrám. Kdesi som čítala, že už sme sa narodili ako šachové figúrky, takže každý hrajeme šachy podľa svojich možností.

MM

Pravidla jsem se naučil, ale promýšlet pět tahů dopředu, na to jsem byl línej. Takže šachy taky neumím.

Přeju maximální spokojenost v nové funkci.

JK

J29a43n 66K73y80š85k98a

29. 4. 2024 14:33

Málo který šachový mistr promýšlí pět tahů dopředu. Tak daleko "vidí" při nějakých kombinacích, kde jsou vynucené tahy. Jinak šachisté hrají podle osvědčených principů, které jsou pro danou pozici ověřené staletou praxí.

Foto

Zuzko, šachy taky neumím. Z deskových her tak člověče, nezlob se a dámu . Dětství jsem hodně strávila v knížkách, maličko u televize, ale úplně nejvíc ze všeho venku. Naše klidná ulice, kudy projelo auto jen občas, když se někdo z místních k večeru vracel z práce, nám umožnila hrát na silnici vybíjenou, badminton, skákat panáka, gumu... a pak už jen pár kroků za zatáčku a šup na tenisové kurty, nebo je minout a vplout do divoké přírody "paloučku". A tam stavět bunkry, schovávačky, kuchyňky. Kéž by se to dalo vrátit.

Zuzi, přeji Ti skvělé finále současné divadelní pozice a příjemný přesun na pozici další!!!

Inspektorka jeviště, to je skoro jako titul manažerky podlah pro uklízečku. Šachy mě nikdy nechytily, není to žádný adrenalin jako mariášek, nebo poker.

RJ

No mariáš bych s pokerem fakt nesrovnával. Kdysi dávno jsme hrávali v hospodě trojboj. Šachy, mariáš a kulečník, klasický karambol.

RJ

Rád vás čtu. Divadlo mám rád, kdysi jsem se i amatérsky angažoval.

Foto

Zuzi, jestli tomu dobře rozumím, tak Ty vlastně povýšíš.

Foto

Hezký povídání...co se týče šachů, mat druhým tahem každý šachista i šachové embrio zná, ale umím to druhým tahem, opravdu to jde, svýho času jsem to v hospodách i hernách ukazoval za pivo a rum

JK

J15a54n 64K23y30š25k65a

29. 4. 2024 14:30

To mně teda ukažte, mat druhým tahem. Za bílého to nejde (myslím, že ne, ale rád si to nechám ukázat)

Za černého by to šlo (pokud bílý bude velmi ochotně spolupracovat a odkryje své pěšce tak, aby černá dáma mohla dát mat na úhlopříčce e1 -h4)

1. f2-f4, e7-e5 2. g2-g4 Dd8-h4 mat.

Pivo a rum pošlu wats-upem.

  • Počet článků 431
  • Celková karma 30,08
  • Průměrná čtenost 1253x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik