Kyselo je moc kyselý (…zas je ze mě lázeňská krasavice!)

Už je to tak; i v lázních se najdou takoví, co jim je kyselo moc kyselý a bramborák moc bramborovej…

Normálně se tomu snažím vyhnout, obyčejně radši neposlouchám, když lidi nadávají, remcají, jsou frustrovaní z každýho prdu, a když se snaží ty svoje nálady nalejt na ty, kteří jsou spokojení s tím, co mají.

Taky mám občas náladu pod psa, ono to někdy semele i mě, ale pokud to jde, snažím se. Snažím se, abych byla platnou členkou všeobecné společnosti a neotravovala.

Jenže když jste na jedné hromadě v malých lázních s lidmi všelijakého ražení a nálad a potkáváte je tu v bazénu, tu ve vaně, popřípadě na masážích a třikrát denně v jídelně, ponejvíc pak v šatně, dolehne k vám semo tamo i nějaký ten remc, nespokojenost, stížnost a nevrlost. Dlužno podotknout, že radosti, vděku a spokojenosti je zde mnohem víc, ale stejně se najdou tací, jimž je to kyselo málo kyselý.

Tak kupříkladu včera; chystala jsem se do perličkové koupele – moc příjemná záležitost – a čekala  stejně jako několik dam, až budeme vyzvány ke vstupu do balnea. Paní balneová nás vlídně oslovila, novým dámám ukázala, kde jsou klíčky od skřínky, kde prostěradla, a kudy se ubírat do šatny.

  „No tohle, to v Jáchymově, tam mám pokaždé sestru jen pro sebe,“ nespokojeně kroutila hlavou dáma, co si zouvala botičky vedle mě. Pak odkráčela do šatny a vzápětí zabalená do lajntuchu směrem k lázni. Paní balneová ji umístila do vany vedle mě, nalila léčivou tinkturu a popřála příjemnou koupel.

   „Hmmm…to v Jáchymově mám kolem vany plentu,“ oznámila mi a nevěřícně kroutila hlavou nad tím šlendriánem. Zavřela jsem oči, vypnula uši a ponořila se do svých bublinek.

Naše koupele skončily současně. Dáma celkem čiperně vylezla z vany, zavinula se do prostěradla a otázala se, jestli je tady nějaká odpočívárna. Ukázala jsem jí dveře, vzdálené několik kroků od nás, opatřené viditelným nápisem.

  „No,“ ohrnula ta dobrá žena nos, „ to v Jáchymově mě sestra zabalila na lůžku, které bylo hned vedle vany! A za plentou!“

Neměla jsem sílu jí cokoliv odpovědět, ba ani vysvětlovat, že kdyby byla nemohoucí, tak se o ni sestřička postará, ale když je, jak  vidno, velmi zachovalá, asi díky častým pobytům v Jáchymově, nemá snad zapotřebí zatěžovat zbytečně místní vlídný personál a může se odebrat nejlépe do…Jáchymova…

No a dnes jsem si při čekání na bazén vyposlechla několik dam, jak ta slatina je moc horká, jak je na pokoji zima, jak bude voda v bazénu určitě zase studená, jak…

Vstoupila jsem do vln bazénu, příjemně vyhřátých na 30 stupňů. Cvičení je bezva, jen mě trochu rozptylovala dáma přede mnou, jejíž ramena se zimomřivě třásla a jež se tvářila, jako by se nořila do vln Baltu.

V šatně jsem pak měla možnost po celou dobu převlékání poslouchat, jaká je tam hrozná zima, jak ta voda byla ledová…mně bylo teplo a když jsem mrkla na teploměr, ukazoval 27 stupňů…když jsem namítla, že mně je teda teplo a že voda byla skvělá, dočkala jsem se jen opovržlivého pohledu, při kterém stydla krev.

Tak to vidíte, i kdyby některým lidem lítali pečení holubi do huby, bude jim to málo. Mám jen jednu radu; poslat je do…Jáchymova.

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzana Zajícová | pondělí 14.11.2016 11:29 | karma článku: 26,90 | přečteno: 929x
  • Další články autora

Zuzana Zajícová

Ty neumíš hrát šachy??

29.4.2024 v 9:05 | Karma: 27,92

Zuzana Zajícová

Já i vy máme štěstí

15.4.2024 v 9:35 | Karma: 33,19

Zuzana Zajícová

Jak jsem šla do pekla

2.4.2024 v 9:37 | Karma: 34,65

Zuzana Zajícová

Do tepláků!

4.3.2024 v 12:42 | Karma: 31,64