Horké chvíle

Nemusíte jezdit nikam do daleké ciziny, ani provozovat nebezpečné sporty, abyste zažili vzrušení a nebezpečí, popřípadě se přímo ocitli na pokraji smrti. Stačí jezdit příměstským autobusem…

Jasně, že jsou cesty normální, jedna jako druhá, nuda. O to je to pak větší bomba, když nastoupíte do autobusu a za volantem sedí on. Spící řidič. Nejezdí na naší trase často, ale v momentě, kdy autobus zastaví, otevřou se dveře, položím nohu na schod a spatřím ho, pak vím, že se stávám účastníkem nebezpečné a riskantní jízdy.

Obyčejně se hned po usazení zamyslím a za chvíli usnu. Ne tak s tímhle řidičem, neboť ten mi nedá spát. Je to takový tmavý chlapík, mírná nadváha, strniště na ducatých tvářích. Pozdravím, přiložím průkazku a on jen tak trochu kývne hlavou. Kývne…to je příliš silný výraz…hne hlavou o několik milimetrů dolů a o několik milimetrů nahoru. Jeho takřka zavřené oči se znaveně pohnou o chloupeček a já vím, že při téhle jízdě rozhodně neusnu. Na rozdíl od řidiče.

Usnout se v tomhle dopravním prostředku fakt nedá. Jednak vám to strach o holý život nedovolí, jednak spící řidič miluje muziku. Zdá se, že ji má jako prostředek proti spánku, protože volume má na plný koule. A to doslova. Autobus je nejen vidět, ale i zdaleka slyšet. Muziku přeruší na každé stanici naprosto ohlušující hlášení, až se třesou okna i cestující. Když vám v půl sedmé ráno každou chvíli někdo zařve název stanice a posléze zaburácí gong, tak to vás nenechá lhostejnými, to mi věřte. Mezitím jste nuceni poslouchat nějaké to tucutuc, nebo Gotta, nebo jako posledně Kryla. Já mám Kryla moc ráda, o tom žádná. Jen v půl sedmý na plnej ceres poslouchat naléhavé jeho texty … Pár zbytků pro krysy na misce vod guláše, Milostný dopisy s partií mariáše, Před cestou dalekou zpocený boty zujem. A potom pod dekou sníme, když onanujem…to mě minimálně trochu zneklidní.

Já mám těžký rána a Kryl jim moc nepřidá, to je fakt. Ovšem na druhou stranu furt lepší než Eva a Vašek třeba.

Takže jedem, autobus je hrací skříň na kolečkách, co ji řídí spící řidič. Tuhle nám udělal takovou nepříjemnou myšku nezodpovědný řidič a to byste měli vidět! Náš řidič pootevřel očka o milimetr víc než je obvyklé a zatroubil! Nespal! Dával pozor! Oddechli jsme si, ale přesto jsme rádi vystoupili na konečné. Zase jsme přežili jednu nebezpečnou jízdu.

Tímto děkuji spícímu řidiči. Celý den jsem si zpívala o třešních na talíři a o smrti, co nám drtí palce.

 

 

 

Autor: Zuzana Zajícová | pondělí 20.6.2016 9:25 | karma článku: 19,41 | přečteno: 537x
  • Další články autora

Zuzana Zajícová

Ty neumíš hrát šachy??

29.4.2024 v 9:05 | Karma: 28,34

Zuzana Zajícová

Já i vy máme štěstí

15.4.2024 v 9:35 | Karma: 33,20

Zuzana Zajícová

Jak jsem šla do pekla

2.4.2024 v 9:37 | Karma: 34,65