Avšak není spravedlnosti, aneb Způsob tohoto léta zdá se být poněkud nešťastný

Dva mé oblíbené literární citáty se hodí na tenhle začátek července jak...jako poklička  na hrnec. Pánové Škvorecký a Vančura by koukali.

Jakmile jsem v tisku spatřila fotku budoucí ministryně spravedlnosti, zbystřila jsem. Konečně budu mít ve vládě svou zástupkyni. Pravou blondýnu! Začala jsem pátrat na internetu, abych se dozvěděla, cože je tahle fešná blondýna zač.

A to jsem teda neměla dělat. Kdybych zůstala v blahé nevědomosti, bylo by to rozhodně lepší. Jediné, co je na téhle mojí blond kolegyni hodné obdivu, jsou její vlasy, neb jak jsem zjistila z prověřených zdrojů, jsou pravé. A to při nejlepší vůli fakt nestačí, aby se dotyčná osoba stala ministryní, nota bene ministryní spravedlnosti!

Že se orientuje v oblasti králíkáren, že miluje Babiše a že umí slušně opisovat, to ví každý. Ale já jsem vypátrala ještě jednu podstatnou záležitost.

Představte si, že tahle paní pochází ze stejného města jako já. Z Moravské Třebové. To mě začalo zajímat, neboť jsem hrdou patriotkou a nelíbí se mi, když z mého rodného maloměsta pochází ministryně takového formátu, byť je to blondýna.

I rozhodila jsem sítě a považte, co jsem vypátrala! Tahle ministryně odložené spravedlnosti vůbec nepochází z mého milovaného rodného města! Ne ne!  Ona prosím pochází z Křenova! Křenov je malá vesnice vzdálená deset kilometrů od Moravské Třebové. Chápete to? Králíci, plagiátorství, lezení Babišovi do, víte kam, a ještě k tomu mystifikace ohledně místa původu! Paní Malé asi nebyl její rodný Křenov dost velký. Moravská Třebová taky není bůhvíjaké veleměsto, ale přece jenom to asi zní líp, než nějaký Křenov.

Už netrvám na tom, aby byla ve vládě zastoupena jedna z nás pravých blondýn. Je  vlastně úplně jedno, co máme na hlavě. Důležité je, co máme v hlavě. A úplně nejdůležitější je mít k takové funkci, jakou je vedení spravedlnosti, nejen srovnáno v hlavě, ale taky na ní nemít máslo. Máslo větší než Křenov s Moravskou Třebovou dohromady.

Proto volám: blondýny všech zemí, spojte se! Manifestujme proti jedné z nás, která nám dělá ostudu! Když to nepůjde po dobrém, půjde to po zlém! Jako trest navrhuji  Malou Taťánu obarvit! Načerno!

Autor: Zuzana Zajícová | pondělí 9.7.2018 9:02 | karma článku: 22,79 | přečteno: 586x
  • Další články autora

Zuzana Zajícová

Ty neumíš hrát šachy??

29.4.2024 v 9:05 | Karma: 28,34

Zuzana Zajícová

Já i vy máme štěstí

15.4.2024 v 9:35 | Karma: 33,20

Zuzana Zajícová

Jak jsem šla do pekla

2.4.2024 v 9:37 | Karma: 34,65