Jak si páni poslanci pozvali Kláru

Novopečená odbornice  na islám všem otevřela oči. Teď už budou všichni světoví politici konečně vědět, jak na to.

Pořád jsem přemýšlela nad tím, proč Kláru Samkovou na diskusi o islámu do parlamentu vlastně pozvali. Dobrá, je to právnička a některé její kauzy pronikly do obecného povědomí. Ale takových kauz a právníků se vynoří čas od času nemálo. Je společensky velice aktivní a svoje názory se nebojí ventilovat, leckdy pěkně ostře.  Zase není sama, dnes se může vyjádřit a vyjadřuje se kdekdo. Navíc, opravdu vzdělaných a věci znalých odborníků na historii a současnost islámu máme překvapivě dost.

 Takže čím tato dáma vlastně vážené paní poslankyně a pány poslance uhranula natolik, že jí byl poskytnut prostor vyjádřit se před širokým mezinárodním plénem na půdě parlamentu české republiky?

Netušila jsem to až do doby, kdy jsem viděla záznam zmíněné diskuse. A pochopila jsem v mžiku! V České republice se stal zázrak! Krásná Kleopatra se vrátila mezi obyčejné smrtelníky! Zatím není úplně jasné, proč zrovna sem k nám, ale není pochyb, je to ona!

Neboť kdo jiný by se odvážil směle zatroubit do boje, obklopen mořem nepřátel? Co na tom, že naše houfy jsou značně prořídlé a ani liknaví spojenci nejeví pro naši věc dostatečné nadšení? Ona si je jista naším vítězstvím, neboť pravda je na naší straně!

Již první krok, který učinila, všem svou rázností vyrazil dech. Nebála se ukázat sličným prstíkem na  nepřítele! Náboženství nepřátelské a vše jinaké požírající! Co na tom, že jeho  stoupenců je něco přes miliardu, my se jejich šiků pod takovým vedením bát nemusíme!

Že sami mají s vrahouny z ISIS a Boko Haram potíže? Že většina by chtěla žít v klidu a míru? Láry fáry, všichni jsou stejní a taky s nimi podle toho naložíme!

A že to je opravdová vladařka, dokázala dalším krokem. Konsternovaného zástupce nepřátelské mocnosti by vykázala natotata, co tady má co kníkat o jakési korektnosti výrazů a přirovnání? A že by to měl být náš spojenec? Navíc na jakémsi exponovaném místě? Tak tím víc by se jim mělo ukázat, kde je jejich místo a žádné chození kolem horké kaše, jako to dělají Němci s tou svou šedou myší v čele! A jestli se ti to, milý vyslanče, nelíbí, seber si svý saky paky, taky kamarádíčky vyslance z ostatních krajně podezřelých oblastí, a mazej!

Nakonec mi z toho všeho začal trochu běhat mráz po zádech. Nebyla ta klasická Kleopatra přece jen malinko chytřejší? Pravda, mocichtivá byla hodně, ale jak si pamatuji, diplomacie jí rozhodně nebyla cizí a než zabili Caesara a než se spustila s Antoniem, vedla si celkem dobře. Možná, že jí hadí jed udělal něco s mozkem, kdo ví.

Ale žádná kaše se nejí  tak horká, jak praví staré moudré přísloví. Klára Samková nám zatím nevládne a současný pan prezident zdaleka nedosahuje jejích kvalit. Zatím vždycky stačil na jeden zátah urazit většinou jenom jednu mocnost, místní nepočítám.

Každopádně bude boj o moc výživný a my bychom měli začít pomalu vylézat z hospod a začít tužit svaly. Poněvadž jestli vyhraje Kleopatra nebo někdo jí podobný, budeme je asi dost potřebovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Palečková | pondělí 6.6.2016 0:02 | karma článku: 22,59 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Zuzana Palečková

A proč?

4.3.2021 v 18:19 | Karma: 20,13

Zuzana Palečková

Obyčejný covidový den

18.2.2021 v 15:25 | Karma: 19,35

Zuzana Palečková

Mělo to smysl!

2.7.2020 v 21:37 | Karma: 16,43

Zuzana Palečková

Balkán? Balkán!

25.6.2020 v 22:24 | Karma: 26,52

Zuzana Palečková

Co by kdyby

28.5.2020 v 22:07 | Karma: 14,64