Co nám to, paní Bobošíková, děláte?

Většina lidí spojování malých stran v jednu velkou vítá.  Alespoň tak lze usuzovat podle desítek kladných ohlasů na kroky Suverenity – bloku Jany Bobošíkové, která , jak  už název napovídá, vysílá k malým politickým subjektům výzvu vydat se na společnou cestu v jednom politickém svazku. Jde o jednoduché počty. Hlasy příznivců se sčítají, šance na volební úspěch je větší. A tudíž i šance něco změnit, o což jde všem, se stává reálnější.

 

Jsou tu ale i tací, kteří se snaží budit pochybnosti a dokazují, že v jednom bloku místo pro všechny být nemůže. No, to by v tom byl čert, abychom nějakou tu překážku nenašli! A tak jednotlivé subjekty zaškatulkují. Jako králíky z klobouku vytahují nálepky a určují, kdo je liberální, kdo konzervativní, kdo pravicový, kdo  levicový, kdo je národovec, kdo radikální či dokonce extrémista. Přece se tihle všichni nemohou schovat pod jednu střechu?!

To by tak hrálo! Je zvykem se v politice hádat, ne hledat možnost domluvy. Takové novinky nám, paní Bobošíková , nezavádějte. O čem pak budou média psát? Snad ne o tom, že se tu konečně našel někdo, kdo pochopil, že lidi je třeba sjednotit a ne naopak ?! Čtenáři si zvykli na novinové  titulky upozorňující na krádeže, podvody, aféry a  politické pře. A najednou je tu Jana Bobošíková , které se daří politické síly spojovat.

Copak se budou prodávat deníky s články o tom, jak se něco povedlo? Jak se někdo s někým dohodl? Jak někdo v něčem ustoupil, aby mohlo dojít k užitečnému kompromisu ? A takové „extrémistické“ názory jako je hájení zájmu České republiky - na tom že se všichni v Suverenitě shodnou? To je ale divná strana. 

A prozíraví už chápou, že by se tu opravdu mohlo něco změnit…………………………

 

Autor: Olga Zubová | středa 13.7.2011 20:15 | karma článku: 27,18 | přečteno: 2348x